Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Εδώ αγαπάμε την ελιά !


Στη Μεσσηνία, όπου και να βρεθείς διαπιστώνεις την αγάπη που τρέφουν οι Μεσσήνιοι για την ελιά...


Την αγαπούν πολύ και τη διαλαλούν παντού και εκείνη τους το ανταποδίδει με ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής γεύσης και μοναδικής ποιότητας παγκοσμίως γνωστό.


Το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται από την σύνθλιψη της ελιάς χωρίς εκχυλίσματα και βελτιωτικά πρόσθετα. Είναι ένα δώρο της φύσης με μεγάλη βιολογική και φαρμακευτική αξία, γευστικό και εύπεπτο με βαθμό αφομοίωσης από τον οργανισμό μέχρι 98% και με χαμηλή οξύτητα 0,2-1, που παράγεται με μεράκι και φροντίδα.
Συσκευάζεται από επιχειρήσεις με μεγάλη πείρα που σέβονται την παράδοση και τον καταναλωτή.
Σήμερα πιστεύεται ότι το ελαιόλαδο προστατεύει την καρδιά, βοηθά στην καλή λειτουργία πολλών οργάνων, δρα ευεργετικά σε πολλές ασθένειες και έχει προληπτική δράση σε πολλές μορφές καρκίνου.


Οι ελιές Καλαμών είναι οι μικροσκοπικές πρέσβειρες της Μεσσηνίας σε ολόκληρο τον κόσμο !
Η καλλιέργειά τους παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και έχουν αναγνωρισθεί ως βασικό είδος διατροφής στις ελληνικές και τις ξένες αγορές.
Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με την άρδευση και τη συγκομιδή του καρπού με τα χέρια έχουν ως αποτέλεσμα την αρίστη ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση της ελιάς Καλαμών που εξάγεται στις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες χώρες.
Σήμερα στη Μεσσηνία 1500 άτομα ασχολούνται με την παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς και παράγονται ετησίως 2.500 τόνοι.


Μεσσηνία, τόπος να ζεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια: