Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς!!!


21 Ιανουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Έχει καθιερωθεί από το 1986, από τον Kevin Zaborney ο οποίος έψαχνε έναν ακόμα λόγο ώστε να δίνουμε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε. Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα, όμως στις 21 Ιανουαρίου όλοι οι άνθρωποι αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους. Τι είναι όμως η αγκαλιά; Η αγκαλιά είναι αγάπη, είναι ασφάλεια, είναι συντροφιά, είναι η οικογένεια και οι φίλοι μας, είναι όλα αυτά που θέλουμε να πούμε και δε βρίσκουμε τις λέξεις. Η αγκαλιά είναι υγεία, είναι φάρμακο. Οι ειδικοί τονίζουν πως μόνο 10 δευτερόλεπτα ζεστής, σφιχτής αγκαλιάς είναι αρκετά για να μειωθούν η αρτηριακή πίεση, ο πόνος και το στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας και της αγάπης.

«Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές την ημέρα για να παραμείνουμε υγιείς και 12 αγκαλιές την ημέρα για να αναπτυχθούμε», τονίζει η Virginia Satir, ψυχαναλύτρια/ειδική παιδοψυχολόγος.

21 Ιανουαρίου 2021: Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Παγκόσμια Ημέρα αγκαλιάς σήμερα κι όμως πολλών ανθρώπων οι αγκαλιές είναι άδειες εξαιτίας του COVID-19 που μαστίζει τον κόσμο. Σχεδόν ένα χρόνο δεν μπορούμε να αγκαλιαστούμε και όλοι μας νιώθουμε ένα κενό μέσα μας. Όσοι είστε με τους αγαπημένους σας όλον αυτόν τον καιρό να αγκαλιάζεστε συνέχεια και σφιχτά με αγάπη! Αγκαλιάστε τους γονείς σας, τα αδέρφια σας, το ταίρι σας, τα κατοικίδιά σας, όποιον έχετε κοντά σας! Εκτιμήστε αυτές τις στιγμές, αυτές τις αγκαλιές! Κάποιοι συνάνθρωποι μας είναι με άδειες αγκαλιές. Υπομονή και εύχομαι όλοι μας να δώσουμε και να πάρουμε τις αγκαλιές που μας λείπουν και του χρόνου να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα με μια τεράστια αγκαλιά!

Στη φωτογραφία εγώ και ο Πούτιν... ο μεγάλος μου έρωτας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: