Με τη συνταγή της γιαγιάς μου για παραδοσιακά μελομακάρονα φάγαμε εμείς, φάγανε οι γείτονες, φάγανε οι φίλοι μας και μας μείνανε και 12 κομμάτια! Τι θα τα κάνουμε; Εε λοιπόν, δεν πετάμε τίποτα! Για αυτό σας έχω σήμερα δύο συνταγές για πολύ εύκολα γλυκά. Μπορείτε να τα φτιάξετε είτε ατομικά σε ποτήρια, είτε να το κάνετε δύο γλυκά σε ένα όπως επέλεξα να κάνω εγώ. Ας δούμε τα υλικά!
Τι θα χρειαστούμε:
Για το cheesecake μελομακάρονο:
Για τη βάση:
• Μελομακάρονα για τη βάση
• Λίγο λιωμένο βούτυρο για τη βάση
Για την κρέμα:
• 1 πακέτο τυρί κρέμα (300γρ.)
• ½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
• Χυμό λεμονιού
• 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της επιλογής σας
Για την πανεύκολη κρέμα βανίλιας με μελομακάρονα:
Για τη βάση:
• Μελομακάρονα για τη βάση
• Λίγο λιωμένο βούτυρο για τη βάση
Για την κρέμα βανίλιας:
• 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ στιγμής, με γεύση βανίλια
• 1 + ¾ φλιτζάνι γάλα
• Μέλι
• Κανέλα
• Καρύδια
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού το βούτυρο. Απλώνουμε σε ένα σκεύος ή σε ποτήρια και πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να πατηθεί και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στη βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τις κρέμες.
Για την κρέμα cheesecake:
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε χυμό λεμόνι. Εγώ έβαλα 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, εσείς δοκιμάστε πόσο θέλετε ανάλογα τις γεύσεις σας. Ανακατεύουμε καλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Για την κρέμα βανίλιας:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και έναν φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια. Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία λεία κρέμα. Η κρέμα βανίλια είναι έτοιμη.
Για τη σύνθεση:
Αν το κάνετε όπως εγώ σε ένα σκεύος, τότε με αλουμινόχαρτο δημιουργούμε μία διαχωριστική γραμμή. Πάνω στη βάση από μελομακάρονο, από τη μία πλευρά ρίχνουμε την κρέμα του cheesecake και από την άλλη την κρέμα βανίλιας. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα. Μόλις παγώσουν οι κρέμες στην πλευρά του cheesecake βάζουμε μαρμελάδα, εγώ έβαλα μύρτιλο, και στην πλευρά της κρέμας βανίλιας βάζουμε μέλι, σπασμένα καρύδια και κανέλα. Τα γλυκά μας είναι πανέτοιμα! Γευστικά και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους. Αν επιλέξετε να κάνετε ατομικά γλυκά σε ποτήρια, τότε ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μόνο που χρειάζεστε πολύ λιγότερο χρόνο αναμονής ώστε να παγώσουν οι κρέμες, γύρω για 20-30 λεπτά.
Καλή μας απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου