Σήμερα σας έχω τρομερή συνταγή για τα πιο νόστιμα και υγιεινά σοκολατάκια που έχετε φάει ποτέ! Είναι με αποξηραμένα φρούτα, αμύγδαλα και σοκολάτα υγείας, χωρίς επιπλέον προσθήκη ζάχαρης. Ζουμερή γέμιση, που αφήνει στο στόμα μας καταπληκτική γεύση φρούτων μαζί με σοκολάτα. Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Ας δούμε τα υλικά μας.
Τι θα χρειαστούμε:
• 200γρ. κουβερτούρα
• 10 βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
• 6 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
• Μία χούφτα γεμάτη κράνμπερι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
• 2-3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της επιλογής σας, εγώ είχα μύρτιλο
• 3-4 χούφτες δημητριακά με βρώμη
• 1 χούφτα γεμάτη αμύγδαλα ωμά αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
• 1 σφηνάκι κονιάκ
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αρχικά να σας πω ότι μπορείτε να βάλετε ό, τι αποξηραμένο φρούτο θέλετε και ό, τι μαρμελάδα προτιμάτε. Κάθε φορά η γεύση του γλυκού μας μπορεί να είναι διαφορετική αν αλλάζουμε τους συνδυασμούς. Με τη συνταγή που σας δίνω παραπάνω να ξέρετε ό, τι η γεύση είναι όλα τα λεφτά!
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αποξηραμένα μας φρούτα αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει. Τα θέλουμε σε μικρά κομμάτια. Αν βαριέστε να τα ψιλοκόψετε μπορείτε να τα κόψετε σε μεγαλύτερα κομμάτια και να τα περάσετε από το μπλέντερ. Προσθέτουμε στο μπολ και τα αμύγδαλα, τη μαρμελάδα, τη βρώμη και το κονιάκ. Ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά μας. Αν το μείγμα σας είναι πολύ μαλακό τότε θα προσθέσετε λίγη βρώμη, διαφορετικά αν είναι πολύ σφιχτό λίγη μαρμελάδα ώστε να μπορέσετε να το πλάσετε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί για περίπου μία ώρα μέχρι να σταθεροποιηθούν. Αφού περάσει η ώρα, σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε μέσα λίγο βούτυρο ώστε να γυαλίσει η σοκολάτα μας και να δέσει. Προσθέτουμε μέσα τα μπαλάκια που έχουμε δημιουργήσει, λίγα λίγα μέχρι να καλυφθούν από σοκολάτα και τα αφήνουμε ξανά σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει η σοκολάτα μας. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου. Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα και πεντανόστιμα!
Καλή μας απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου