Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Πετροχώρι Μεσσηνίας!!!


Ήταν καλοκαίρι του 1974 όταν αμέριμνοι κάναμε διακοπές στις καλύβες που ήταν διάσπαρτες στην παραλία του Πετροχωρίου. Βουτιές από τα βράχια και εξερευνήσεις στις αμμοθίνες με την άγρια ομορφιά. Η θάλασσα με την αμμώδη παραλία απλωνόταν όσο έβλεπε το μάτι, πέρα από του Ρωμανού, εκεί που σήμερα βρίσκεται το Costa Navarino, το στολίδι της Μεσσηνίας. Εκείνες οι διακοπές έμελλε να έχουν απρόβλεπτο τέλος. Η επιστράτευση έκανε τον κόσμο κι εμάς να τα μαζέψουμε άρον-άρον και να πάμε με αγωνία στα σπίτια μας… Πέρασαν πολλές δεκαετίες από τότε και επισκεφθήκαμε μόνοι ή με φίλους τις γύρω περιοχές που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια τουριστική αίγλη, αλλά ποτέ δεν είχαμε έρθει στην παραλία του Πετροχωρίου. Όμως φέτος ήταν στο πρόγραμμα. Ήρθαμε έχοντας στο μυαλό μας τις εικόνες των παιδικών μας χρόνων και αντικρίσαμε το έλα να δεις… Τα βράχια, η καυτή άμμος και τα βουναλάκια της άμμου με τα κρινάκια της Παναγιάς θύμιζαν το τότε… Απίστευτη κοσμοσυρροή και ωραία μαγαζιά που μπορούν να υποστηρίξουν τις επιθυμίες του επισκέπτη, μουσικές εκδηλώσεις, glamourous camping, χαρούμενοι παραθεριστές εν μέσω COVID-19 κι εμείς να κοιτάμε τριγύρω σαν χαμένοι και να φωτογραφίζουμε όσα μπορεί να καταγράψει ένας φωτογραφικός φακός… Φίλες και φίλοι το καλοκαίρι, αν και τέλη Αυγούστου, δεν τελείωσε στη Μεσσηνία… Ελάτε Πετροχώρι… Προλαβαίνετε!
Ανάμεσα στην ξακουστή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Costa Navarino θα βρείτε αυτές τις δύο παραλίες που υπόσχονται να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Η δεξιά είναι μια μεγάλη παραλία ιδανική για παιχνίδια στην ψιλή της άμμο και με μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Η αριστερή είναι μια παραλία άγριας ομορφιάς μιας και τα βράχια σε μικρό βάθος από την αμμουδιά είναι σμιλεμένα από τον ήλιο και τη θάλασσα έτσι ώστε να μοιάζουν σαν φιγούρες που αναδύονται. Εκτός από ξαπλώστρες και οργανωμένες καντίνες και καφέ θα βρείτε και εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα. Τα κατάλευκα κρινάκια που φυτρώνουν στην άμμο δίνουν έναν ονειρικό χαρακτήρα σε ένα ούτως ή άλλως ειδυλλιακό τοπίο. Ένα καλό γεύμα στο εστιατόριο που βρίσκεται πάνω από την παραλία είναι όλα όσα θα μπορούσε να ελπίζει κανείς μετά από μια ολόκληρη μέρα στη θάλασσα!
Τα τελευταία χρόνια, το εστιατόριο Ammothines, προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες πάνω στην άμμο. Με αφετηρία την αγάπη για την Μεσσηνιακή κουζίνα και με την βοήθεια των ανεκτίμητων θησαυρών που παράγουν τα μποστάνια τους, στο εστιατόριο Ammothines δημιουργούν πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση και τη μοντέρνα γαστρονομία. Μεγάλη ποικιλία φρέσκων θαλασσινών, κρέατα της ώρας και ονειρικές μαγειρευτές προτάσεις σας περιμένουν να τις απολαύσετε μία ανάσα πριν από τη θάλασσα!
Ένα νέο είδος καταλύματος, εντυπωσιακό, πάνω στην παραλία και με θέα το απέραντο γαλάζιο σε απόσταση αναπνοής είναι αυτό που αποκαλείται Glamping. Το Ammothines Restaurant - Beach bar, εκμεταλλευόμενο το μαγικό αυτό σημείο του Πετροχωρίου στο οποίο βρίσκεται, έκανε το Glamping πραγματικότητα. Πρόκειται για μεγάλες σκηνές, γύρω στα 20 τ.μ. η κάθε μία, φτιαγμένες από φυσικά και πλήρως εναρμονισμένα με το περιβάλλον υλικά, οι οποίες μπορούν να σας προσφέρουν μία ξεχωριστή διαμονή, ακριβώς πάνω στο κύμα. Μια καλοκαιρινή εμπειρία που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!
Όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Χτισμένο πάνω σε αιωνόβιους αμμόλοφους κατάσπαρτους από τα λευκά κρίνα της άμμου, το beach bar & cocktails lounge 4 Θάλασσες σας περιμένει για ένα μοναδικό ταξίδι στις πανέμορφες ακτές του. Απολαύστε τον καφέ σας και τις πιο διάσημες προτάσεις στο χώρο των κοκτέιλ στις ξαπλώστρες, στην παραλία, στο beach bar ή στην άμμο μέχρι το απόγευμα με μοναδική θέα και μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Την ίδια ώρα οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάζουν στην αυτοσχέδια νεροτσουλήθρα, που η ντροπή μας έκανε να μην τη δοκιμάσουμε!
Σε μικρή απόσταση από εδώ βρίσκεται το χωριό Ρωμανός που τα τελευταία χρόνια μπήκε στον παγκόσμιο χάρτη από την επένδυση της Costa Navarino!
Η παραλία του Ρωμανού πήρε το όνομά της από το ομώνυμο χωριό που θα διασχίσετε πριν φτάσετε. Πρόκειται για μια ξέβαθη παραλία με υπέροχη ψιλή άμμο που βρέχεται από το απέραντο Ιόνιο. Θα βρείτε ξαπλώστρες και μια πλήρως εξοπλισμένη καντίνα - εστιατόριο για να ξεκουραστείτε όσο τα παιδιά σας θα εξερευνούν τους τεράστιους αμμόλοφους. Οι αμόλοφοι που περιστοιχίζουν την παραλία αποτελούν τον τέλειο παιδότοπο. Αν έχετε μαζί σας και κάποιο έλκυθρο θα ανακαλύψετε πως η άμμος δεν διαφέρει πολύ από το χιόνι...























































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: