Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του σωματείου "Φιλόζωοι Χαϊδαρίου" στα Κουνέλια!!!


Σήμερα με το σωματείο "Φιλόζωοι Χαϊδαρίου" μιλήσαμε για τα δικαιώματα των ζώων και είπαμε ΟΧΙ στις φόλες, ΟΧΙ στην κακοποίηση των αδέσποτων ζώων.
Η σημερινή πραγματικότητα της αδιαφορίας και της παθητικής αποδοχής τέτοιων πράξεων είναι καιρός να αλλάξει. Σεβόμαστε τη ζωή των αδέσποτων ζώων!
Προάγουμε τα δικαιώματά τους!
Αναλαμβάνουμε θετικές δράσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των μικρών μας φίλων!


Βίκυ Μπενέα: Τα ζώα όπως κάθε έμβιο ον... είναι φορείς δικαιωμάτων!

Η πληθώρα αδέσποτων ζώων αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια θλιβερή πραγματικότητα στις αστικές περιοχές της χώρας μας. Μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να μην αγνοήσουμε ή παθητικά αποδεχτούμε, αλλά, αντιθέτως, να την αλλάξουμε. Τα ζώα, όπως κάθε έμβιο ον, είναι φορείς δικαιωμάτων που εμείς οι άνθρωποι έχουμε την υποχρέωση να σεβόμαστε και να προάγουμε με κάθε τρόπο. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως η υποχρέωσή μας αυτή δεν είναι απλώς ηθική, αλλά και νομική, δεδομένου ότι τα εν λόγω δικαιώματα κατοχυρώνονται από τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων της Διεθνούς Ένωσης Δικαιωμάτων των Ζώων που υπογράφηκε στο Παρίσι το 1978.
Όλα τα ζώα, λοιπόν, ως μέλη του ζωικού βασιλείου, στο οποίο ανήκει και ο άνθρωπος, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και δικαιούνται φροντίδα, προσοχή και προστασία από εμάς. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως τα ζώα, ως μη ανθρώπινοι οργανισμοί, δεν ευθύνονται και δεν μπορούν να ευθύνονται για τον τρόπο ζωής τους. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για εμάς τους ανθρώπους που είμαστε απολύτως υπεύθυνοι για την εξόντωση, την εκμετάλλευση, την κακομεταχείριση, καθώς και την εγκατάλειψή τους, η οποία θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.
Αναρωτιέστε για ποιον λόγο; Διότι ένα ζώο, που ανατράφηκε υπό την προστασία του ιδιοκτήτη του και μακριά από το φυσικό περιβάλλον και τους κινδύνους του, βρίσκεται ξαφνικά ανυπεράσπιστο και εκτεθειμένο σε αντίξοες για αυτό συνθήκες. Όπως ανυπεράσπιστο είναι και ένα ζώο που ζει μεν ελεύθερο, αλλά παλεύει καθημερινά για την επιβίωσή του. Δεν είναι τυχαίο που τα ζώα αυτά είναι ως επί το πλείστον φοβικά και έχουν ανάγκη από κάποιον που θα τούς προσφέρει τα στοιχειώδη: νερό, τροφή, περίθαλψη, αγάπη και καταδίκη των επιθέσεων εναντίον τους.
Εγώ προσωπικά φιλοδοξώ πως μέσα από την υποψηφιότητά μου στον συνδυασμό Χαϊδάρι Ξανά του Βαγγέλη Ντηνιακού θα καταφέρω όχι απλώς να ευαισθητοποιήσω τους συμπολίτες μου πάνω στο ακάνθινο ζήτημα των αδέσποτων ζώων, αλλά, πολύ περισσότερο, να αναλάβω θετικές δράσεις για την προώθηση των δικαιωμάτων των μικρών μας φίλων και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής τους.

Η Βασιλική (Βίκυ) Μπενέα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Χαϊδαρίου με τον συνδυασμό ΧΑΙΔΑΡΙ ΞΑΝΑ του Βαγγέλη Ντηνιακού.














Δεν υπάρχουν σχόλια: