Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Το έργο έκπληξη του Σελέκου για το Χαϊδάρι μας!!!


Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, θέλοντας να κλείσει με έναν εντυπωσιακό τρόπο την πενταετή θητεία του, τόσο εντυπωσιακό όσο το σχεδόν 70% των ψήφων που απέσπασε στον δεύτερο γύρο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, φύλαγε καλά την έκπληξη για τις παραμονές των φετινών εκλογών.
Το επτασφράγιστο μυστικό αποκαλύπτεται αυτές τις μέρες στους συμπολίτες μας, με την έναρξη του μεγαλύτερου έργου των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη μας.
Όσοι απολαμβάνετε τον περίπατό σας στον μοναδικό πευκόδρομο - πεζόδρομο της πόλης μας επί της Στρατάρχου Καραϊσκάκη, σίγουρα αναρωτιέστε τι συμβαίνει με τις μπουλντόζες στο οριοθετημένο τμήμα εμπρός από το Άρωμα Τσιπουράδικο, στο σημείο που εδώ και δεκαετίες το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετούσαν την ξύλινη οικολογική καλύβα τους για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα. Καλύβα που είναι αγορασμένη με τις εισφορές των εργατών, από το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ που ρουφάει το αίμα τους.
Η επιλογή του σημείου για την κατασκευή του μεγαλόπνοου έργου έχει και συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό σκοπό.
Ο συμβολισμός έγκειται στο ότι ο τόπος εκεί είναι καθαγιασμένος από τον ιδρώτα και το αίμα των μελών του κόμματος που ρέουν ασταμάτητα στους κοινωνικούς αγώνες, αλλά και η ουσία είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφού πρόκειται για το πιο πολυσύχναστο και εύκολα προσβάσιμο σημείο της πόλης.
Στον χώρο αυτό απ’ όπου πρώτοι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες και ρεπορτάζ ξεκίνησε να κατασκευάζεται πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, παρά τις καταγγελίες και τη συλλογή υπογραφών από τους γνωστούς ΣΥΡΙΖΑίους επαγγελματίες οικολόγους της πόλης, που τους συναντάς παντού ανά την επικράτεια, όπως στον Βοτανικό με το γήπεδο του ΠΑΟ που δεν έγινε λόγω των πτήσεων των κορμοράνων, στη Νέα Φιλαδέλφεια που ανάγκασαν την ΑΕΚ να μεταφέρει τις αρκούδες από το διπλανό Άλσος στα Γρεβενά για να ξεκινήσει το γήπεδο, στις βιομηχανίες του Θριασίου που τις ανάγκασαν να δημιουργήσουν θαλάσσιο πάρκο στον Σκαραμαγκά για τις καρέτα-καρέτα, στον Διομήδειο Κήπο που σβήνουν τα φώτα για να βατεύονται τα πουλιά, αλλά και στη διπλανή ΓΙΟΡΤΗ στο Δαφνί που έχουν επιβάλλει να ανάβουν τα φώτα και να παίζουν μουσική για να διασκεδάζουν τα ζώα του δάσους, κ.α.
Βέβαια όσο οι ΣΥΡΙΖΑίοι βάζουν τρικλοποδιές στον δήμαρχο, (είναι γνωστή άλλωστε η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ vs KKE και Δούρου vs Σελέκου) τόσο τον πωρώνουν και δεν κάνει πίσω σε αυτό το σπουδαίο έργο που θα χαρίζει νότες δροσιάς στους συμπολίτες μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά θα βοηθήσει και τη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου που δέχεται πιέσεις από την αθρόα προσέλευση κολυμβητών. Μάλιστα για να καθησυχάσει τις οικολογικές ανησυχίες τους, υπόσχεται εξειδικευμένα μπαϊπάς στις κομμένες ρίζες των πεύκων από τα σκαψίματα και ειδικό σύστημα άρδευσης από το νερό της πισίνας το οποίο θα αφαλατώνεται με ειδικό μηχανισμό, γιατί σύμφωνα με την μελέτη του έργου το νερό της πισίνας προβλέπεται να είναι θαλασσινό ώστε να αποκλείσουμε τις αναθυμιάσεις του χλωρίου στο κέντρο της πόλης, όπως συμβαίνει στον πάνω δρόμο με το δημοτικό κολυμβητήριο παρωχημένης τεχνολογίας.
Στην πισίνα τώρα, θα μπορούν ΔΩΡΕΑΝ πάντα, αφού τα έξοδα συντήρησης θα καλύπτονται από τις χορηγίες των καταστημάτων του πεζόδρομου, να κολυμπούν τα παιδιά που επισκέπτονται με τους γονείς τους τον διπλανό παιδότοπο, τα παιδιά που σχηματίζουν ουρές στο κατάστημα με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ολημερίς και ολονυχτίς περιμένοντας τη σειρά τους για να καθίσουν στην ηλεκτρονική παιχνιδομηχανή, οι θαμώνες των τριγύρω τσιπουράδικων που θα αναζητούν λίγη δροσιά μετά την κάψα που θα τους προκαλεί το ούζο και το τσίπουρο, αλλά και όσοι παίρνουν αριθμό προτεραιότητας από την Εθνική Τράπεζα που βρίσκεται σχεδόν απέναντι και περιμένουν τη σειρά τους έπειτα από δυο-τρεις ώρες.
Αυτονόητο και αναμενόμενο είναι ότι το έργο που εκτελείται νυχθημερόν με ραγδαίους ρυθμούς θα είναι έτοιμο ως τις δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η δημοτική παράταξη του Σελέκου που αναμένεται να σαρώσει έπειτα από μια τέτοια προσφορά στους κατοίκους του Χαϊδαρίου, θα πανηγυρίσει την εκλογική της νίκη βουτώντας πρώτη στα νερά της πισίνας, όπως γινόταν κάποτε και στην Ομόνοια που οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού βουτούσαν στο σιντριβάνι για να πανηγυρίσουν τις επιτυχίες της ομάδας. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τους πανηγυρισμούς της εποχής του Γουέμπλεϊ το 1971; 
Κλείνοντας, θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι. Αμαρτία εξομολογουμένη, ουκ έστι αμαρτία… Μόνο και μόνο που θυμήθηκα το ένδοξο Γουέμπλεϊ των παιδικών μου χρόνων, είμαι ικανός να αφήσω τον Ντηνιακό στα κρύα του λουτρού και να ψηφίσω Σελέκο παρά την πενταετή απραξία του…












Δεν υπάρχουν σχόλια: