Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Έξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Πετρελαίων!!!


Οι συνάδελφοι των ΕΛΠΕ έδωσαν σήμερα έντονο αγωνιστικό παρών έξω από τη Βουλή. Πάνω από δυο ώρες περίμεναν υπομονετικά για να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΠΣΕΕΠ που μαζί με τους Προέδρους των άλλων Σωματείων του Ομίλου είχαν συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής και εκπροσώπους κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, λόγω της σημερινής κατάθεσης των δεσµευτικών προσφορών στο ΤΑΙΠΕΔ.
Κατά τη συνάντηση κατατέθηκε κοινό Ψήφισμα της Ομοσπονδίας ΠΟΕ, του Εργατικού Κέντρου ΕΚΕ∆Α, του ΠΣΕΕΠ της ΠΕΠΕΚΟ, του ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ, και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DIAXON ως αντίδραση στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για την πλήρη Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.
Κατά την έξοδο των συνδικαλιστών του ομίλου και σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ Παναγιώτης Οφθαλμίδης αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση, τους ενημέρωσε για τις συζητήσεις, τις εξελίξεις και τις προοπτικές.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε για την παρουσία των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης που ήρθαν στην Αθήνα με κάθε τρόπο, και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι θα βγουν και αυτή τη φορά νικητές και δικαιωμένοι όπως έγινε και κατά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 2011.
Ο Γεν. Γραμματέας του ΠΣΕΕΠ Κώστας Παπαγιαννόπουλος μεταξύ άλλων μίλησε για μέγα σκάνδαλο αφού η κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ με αντίτιμο μικρότερο από αυτό της επένδυσης στο διυλιστήριο της Ελευσίνας. Τόνισε ότι είµαστε έτοιµοι για τις δικαστικές ενέργειες που θα πραγµατοιήσουµε σε περίπτωση κατάθεσης δεσµευτικών προσφορών, ενώ έχουµε ζητήσει συνάντηση µε τον Υπουργό Ενέργειας και το ΤΑΙΠΕ∆. 
Αργότερα θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση του Σωματείου.












































Ο Πέτρος Κωνσταντινέας Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

































































1 σχόλιο:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Δεν υποβλήθηκαν προσφορές  στον διαγωνισμό για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ.
Άγονος τελικά ο διαγωνισμός καθώς η προθεσμία έληξε χωρίς να υπάρξει έστω και μια προσφορά για το 50,1% των ΕΛΠΕ.