Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Εκδήλωση Εθνικής Μνήμης και Τιμής στο Δρύαλο της Μάνης!!!


Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν και φέτος η ατμόσφαιρα στο ετήσιο Θρησκευτικό Μνημόσυνο για τα θύματα της κομμουνιστικής θηριωδίας στη Μάνη.
Πάνω από διακόσια χιλιόμετρα διανύσαμε σήμερα στο τρισάθλιο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας - Λακωνίας, για να εκπληρώσουμε το εθνικό μας καθήκον και να παραστούμε στο Θρησκευτικό Μνημόσυνο που τελέσθηκε το πρωί στην Ιερά Μονή Φανερωμένης στο χωριό Δρύαλος της Ανατολικής Μάνης, υπέρ αναπαύσεως των ηρωικών πεσόντων της περιόδου 1941-1949, οι οποίοι πολέμησαν και προέταξαν τα στήθη τους για να μην γίνει η πατρίδα μας κομμουνιστικό προτεκτοράτο.
Στο Μνημόσυνο, αλλά και στη Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, ο οποίος συγκλόνισε με το κήρυγμά του και τη Θεολογική του κατάρτιση.
Μετά το πέρας του Μνημοσύνου οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Ακολούθησε Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνου και ενός λεπτού σιγή στο χώρο του Μνημείου που βρίσκεται απέναντι από τη Μονή, επί του κεντρικού δρόμου Πύργου Διρού - Γερολιμένα.
Οι εκδηλώσεις τιμής και εθνικής μνήμης ολοκληρώθηκαν στο χώρο που βρίσκεται έμπροσθεν του Ιερού προσκυνήματος της Σπηλιάς, με την απονομή τιμητικών πλακετών στους ελάχιστους επιζώντες πολεμιστές εκείνης της περιόδου και το προσκλητήριο νεκρών.
Συγκινητικές ήταν οι αφηγήσεις των γεγονότων από τους λιγοστούς ζώντες πρωταγωνιστές που βίωσαν στα πεδία των μαχών και στα χωριά της Μάνης πρωτόγνωρες σκηνές αγριότητας, βίας και πλιάτσικου, από τους ξενοκίνητους κομμουνιστοσυμμορίτες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τιμώντας τους ηρωικούς νεκρούς, ζώντες συμπολεμιστές, συγγενείς των θυμάτων, πατριώτες από τη Μάνη τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους διακρίναμε και τον παλιό συντοπίτη μας στο Χαϊδάρι, πρώην Νομάρχη και Βουλευτή Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκο.
Η εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου από τον «Σύλλογο Εθνικών Αγωνιστών και απογόνων Λακωνίας & Πάσης Μάνης».

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!




















































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: