Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Η λαμπρή τελετή εγκαινίων στην Ιερά Μονή Βουλκάνου!!!


Με λαμπρότητα και την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη τελέσθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των ανακαινισθέντων κτηριακών εγκαταστάσεων, της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου.
Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.
Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Αγιασμός, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της κτητορικής επιγραφής της Ι. Μονής και η είσοδος στο κτηριακό συγκρότημα.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στις αρχές και στους πιστούς αναφέρθηκε στο έργο της αποκαταστάσεως του Μοναστηρίου, ευχαρίστησε τον τ. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την τ. Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για την σημαντική συμβολή τους στο έργο, αλλά και όσους εμφανώς ή αφανώς εργάσθηκαν γι᾿ αυτό.
Τέλος ευχήθηκε η έφορος και προστάτιδα της Μονής Παναγία Βουλκανιώτισσα, να σκέπει και να βοηθά την Πατρίδα μας και τον φιλόθρησκο Λαό της στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
Παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ελένη Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνης, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Δημήτριος Σαμπαζιώτης, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Περισσότερες φωτογραφίες από την ετοιμασία και τα εγκαίνια της Μονής εδώ!























































Δεν υπάρχουν σχόλια: