Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Οκτώ χρόνια επι-δεξιος (ψάλτης)... Γιορτάζουμε σήμερα!!!


Γιορτάζουμε σήμερα και σας Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από εκείνο το απόγευμα που ξεκινήσαμε το διαδικτυακό μας ταξίδι. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα γράφαμε δυο λόγια για το γεγονός. Φέτος δεν είχαμε σκοπό να το κάνουμε και λέγαμε να σας παρουσιάσουμε μόνο λίγες φωτογραφίες από τη χαρά μας, μέχρι τη στιγμή που η εξαίρετη φίλη και εκπαιδευτικός κ. Σμαραγδή Κουτσοπέτρου μας θυμήθηκε και μας συγκίνησε με όσα έγραψε στον προσωπικό μας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ευχαριστούμε και σας παραθέτουμε αυτούσιο το σχόλιο. Ευχαριστούμε επίσης τον φίλο μας Νίκο Μουλά για την υπέροχη τούρτα του, καθώς και την καφετερία Τρακ(το) στο Χαϊδάρι για την ανοχή της...

Ό,τι είναι πατριωτικό, είναι και αληθινό!!!

Φλεβάρης 2009: Ερχόμενη από το σχολείο το 2ο Λύκειο Περιστερίου, όπου υπηρετούσα ως Διευθύντρια από το Νοέμβρη του 2007, 3.30 μεσημέρι κατάκοπη και εξουθενωμένη από την κούραση και τις έννοιες τριών σχολείων: 2ου Λυκείου, 2ου Γυμνασίου κ' Ι.Ε.Κ. Περιστερίου, (ήμουν γραμματέας και ταμίας της ενιαίας σχολικής επιτροπής), βρίσκω στην πόρτα του σπιτιού μου ένα φάκελο! Επιστολέας δεν υπήρχε... Υπήρχε μόνο παραλήπτης...
-Τον άνοιξα.., και βρήκα ένα βιβλίο! μυθιστόρημα "Το μακρινό ταξίδι" του συγγραφέα φίλου και συγχωριανού μας Γιώργου Αναστασόπουλου. Το ανοίγω... κ' βρίσκω μία καρτούλα καρφιτσωμένη στο πάνω μέρος της πρώτης λευκής σελίδας που έγραφε: "επι-δεξιος (ψάλτης)"!!!!! και από κάτω απ' ότι κατάλαβα το mail του Γιώργου. Έξυπνο, αλληγορικό και πρωτότυπο το "λογοπαίγνιο" του Γιώργου σκέφτηκα σιγομουρμουρίζοντας, μου άρεσε... Ακριβώς από κάτω ακολουθούσε αφιέρωση των ξαδελφών μου "Γιώργος και Κούλα"!!! 
Ξαφνιάστηκα!, αμέσως πήρα τηλέφωνο, τούς ευχαρίστησα και έκανα στο Γιώργο τις εύλογες ερωτήσεις: Πώς;; τί;; πού;; βρέθηκαν όλα αυτά!!! Μου ανέλυσε το νόημα της καρτούλας "επι-δεξιος (ψάλτης)", το mail του πώς να το χρησιμοποιώ (σιγά μην τόμαθα με την πρώτη...). Φυσικά μου εξήγησε πώς βρήκε το Γιώργο η Κούλα στην Ελβετία, (ήταν άλλωστε συμμαθητές στο Δημοτικό), όπου και μένει μόνιμα!!
Του ευχήθηκα τα καλύτερα!!!!, τον ευχαρίστησα και κράτησα στο συρτάρι του Γραφείου μου την καρτούλα!!! Τότε είχα internet με κάρτα σύνδεσης μέσω τηλεφώνου. Μια μέρα μπήκα στην ιστοσελίδα του, είδα την ιδιαίτερη πατρίδα του τον Αϊτό Τριφυλίας, την καταγωγή του, λεπτομέρειες για τα παιδικά του χρόνια, πώς μετακόμισαν στην Αθήνα κ.λ.π. 
-Πέρασε καιρός..., δεν θυμάμαι πόσος..., ήμουν αφοσιωμένη στο σχολείο. Ένα άλλο βράδυ μπαίνω από περιέργεια στο "λήμμα" "Ανάληψη". Βλέπω την κουκίδα στο χάρτη και να διαφημίζονται τα ξενοδοχεία "Sias Bungalows", και "San Agostino"!!! με αρκετό κατατοπιστικό φωτογραφικό υλικό!!! Για το "κατακαημένο Τζώρι" δεν έχει γράψει κανένας τίποτε σκέφτηκα..., και στενοχωρήθηκα.... Δεν τα είχα καλά όμως με την τεχνολογία!!!! 
Ο χρόνος περνούσε... Έβλεπα κάποιες αναρτήσεις του Γιώργου στον "επι-δεξιο (ψάλτη)", αλλά δεν είχα facebook για να μιλήσω..., να εκφραστώ!!! 
Να μην τα πολυλογώ, χρειάστηκε να συνταξιοδοτηθώ το 2011 να γράψω το βιβλίο "Ανάληψη το χωριό μου, Ήθη, Έθιμα, Δοξασίες, Παραδόσεις" και έπρεπε οπωσδήποτε να φτιάξω Facebook!!!
-Τότε πλέον είδα, και έμεινα στην κυριολεξία άναυδη!!!, την τεράστια δουλειά τον όγκο των πληροφοριών, την αμεσότητα, την εγκυρότητα, τη γλαφυρότητα, το λεπτό χιούμορ, τις θέσεις, τις απόψεις, την αντικειμενικότητα, τον Πατριωτισμό στην ιστοσελίδα του Γιώργου και της Κούλας!!! Εντυπωσιάστηκα!!! Είναι αυτό που έχει σαν "προμετωπίδα" η ιστοσελίδα.... Είναι βήμα διεκδίκησης, σαρκασμού, διαλόγου, αμφισβήτησης, ελευθερίας έκφρασης και λόγου, γιατί τίποτε δεν είναι δεδομένο..., τα πάντα με αγώνα διεκδικούνται και κατακτώνται!!!
-Συγχαρητήρια Γιώργο!!! για το "άοκνο", και "αεικίνητο" και "ανιδιοτελές" της προσπάθειας σας!!! 
Στις 26 Νοεμβρίου ο επι-δεξιος (ψάλτης) έχει γενέθλια!!!, κλείνει επάξια τα 8 του χρόνια!!!!!! Χρόνια γονιμότητας, προσφοράς ανιδιοτέλειας, προσπάθειας, Αλήθειας και προ πάντων αγνού Πατριωτισμού!!! Γιατί "ό,τι είναι πατριωτικό, είναι και αληθινό"!!! 
Σάς ανήκουν πολλά μπράβο!!!! Το χωριό μας "η Ανάληψη" απέκτησε ιστοσελίδα, παρουσιάζονται και σχολιάζονται οι εκδηλώσεις του, οι πρωτοβουλίες των συγχωριανών, τα πολιτιστικά μας δρώμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την παραλία του, τις υπερσύγχρονες τουριστικές μονάδες του, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα τρία μαγαζιά "διαμάντια" της παραλίας του. Όλα αυτά οφείλονται σ' εσάς!!! Του δώσατε οντότητα, του δώσατε υπόσταση!, ύπαρξη!, έγινε γνωστό σχεδόν σ' όλη την Ελλάδα, και ειδικά σήμερα στο πολυταραγμένο "γίγνεσθαι", που τα πάντα είναι ρευστά και αναστρέψιμα.... 
Εύχομαι το γιγαντιαίο έργο σας που ειδικά εφέτος έσπασε όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας!!!! μέσα σε μια ημέρα υπήρξαν 10.000 επισκέψεις, πρωτόγνωρο νούμερο για blog!!!!, να συνεχίσει έτσι!!!!!
-Θέλω όμως, ως φιλόλογος, πάντα με εκτίμηση και αγάπη να παρατηρήσω τα εξής: Ο επι-δεξιος (ψάλτης) είναι blog κριτικής στην εξουσία, έχει στοιχεία σαρκασμού και σάτιρας, σχολιάζει και παίρνει θέση στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, κρίνει, επικρίνει ή κατακρίνει τα πολιτικά δρώμενα, παρουσιάζει δημοσιεύσεις από ιστορικές επετείους!!! 
Κατά τη γνώμη μου στην ομάδα του blog στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν πρέπει να δημοσιεύονται από τους φίλους άλλα άσχετα θέματα: Όπως π.χ. το τελευταίο μοντέλο της Alfa Romeo, ή της Mercedes και πόσα άλογα έχει η μηχανή τους... Κάτι τέτοιο..., δε στέκει..., δεν κουμπώνει!!!!
-Αυτά αναρτώνται μόνο στο προσωπικό facebook στην αρχική σελίδα του καθενός. Ούτε κολλάνε τα αυτοκίνητα "αντίκες" του βασιλιά Παύλου... Ούτε επανειλημμένες αναρτήσεις οι ίδιες και οι ίδιες!!!!. Έχετε δημιουργήσει άλλες ομάδες, όπως "Προορισμός Μεσσηνία", "Ανάληψη- Τζώρι", "Αϊτός Τριφυλίας", κ.λ.π. εκεί μπορούν να δημοσιεύονται τα πάσης φύσεως πολιτιστικά δρώμενα, οι φωτογραφίες από τα πανέμορφα μέρη και μνημεία της αρχαίας και νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας από τη "Μακαρία γη", αλλά μέχρι εκεί!!!
-Προσωπικές και οικογενειακές στιγμές δεν έχουν θέση στον επι-δεξιό (ψάλτη)!!! Είναι ένα blog απαιτήσεων με θέσεις καθαρές, πέρα από κομματικές ταμπέλες, πέρα από τη συνειδητή "πααραχάραξη" της Ιστορίας μας, είναι μιά ιστοσελίδα Πατριωτική!!!!!!!, και έτσι πρέπει να μείνει.
-Γιώργο πολλά πολλά Συγχαρητήρια και Μπράβο σας τα αξίζετε!!!!! Σάς Αγαπώ!!!!!!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά..

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Να εχετε την γλυκα της τουρτας να μας ενημερωνετε παντα με τα επικαιρα ρεπορταζ της πολης μας νε εχετε παντα την αγαπη του κοσμου (το πουρο τι το ηθελες).

BENEAS GEORGIOS είπε...

Εις Μνήμην Φιντέλ!