Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Κάλεσμα στους εθελοντές αιμοδότες για την επιβίωση των συναδέλφων!!!


Αρ. Πρωτ: …174……  Ασπρόπυργος 12/05/15


ΚΑΛΕΣΜΑ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Συµπαραστεκόµενοι στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί µας για επιβίωση, το Σωµατείο µας πραγµατοποιεί την Πέµπτη 14/05/15 Έκτακτη Αιµοδοσία στο Ιατρείο των ΒΕΑ από ώρα 09:00 έως 17:00.

Λόγω των προγραµµατισµένων χειρουργείων που απαιτούνται, έχει προκύψει µεγάλη ανάγκη τόσο για συγκεκριµένες οµάδες αίµατος (Ο-, Ο+) όσο και ανάγκη ενίσχυσης της Τράπεζας Αίµατος του Σωµατείου µας.

Καλούµε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν µαζικά στην Αιµοδοσία µας είτε την Πέµπτη στις ΒΕΑ, είτε στο Θριάσιο Νοσοκοµείο (ακόµα και σήµερα δηλώνοντας ότι δίνουν για την Τράπεζα Αίµατος του ΠΣΕΕΠ) εκφράζοντας έτσι και µε αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη µας, τη συµπαράστασή µας στον αγώνα ζωής όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων. Παρακαλούνται οι αιµοδότες να έχουν πάρει ελαφρύ γεύµα (αλµυρό) πριν την αιµοδοσία.

Πρέπει να αφήσουµε πίσω τους δισταγµούς και τον φόβο. Οφείλουµε να συµµετέχουµε µαζικά.

Αν δεν είσαι αιµοδότης, κάνε τώρα το πρώτο βήµα.

ΓΙΑ ΤΟ ∆.Σ.
O ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙ∆ΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΡΟΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρ. Πρωτ: …175…… Ασπρόπυργος 13/05/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας με πρώτο θέμα την αναπλήρωση του άδικα και τόσο ξαφνικά χαμένου συναδέλφου μας και Γ΄ Αντιπροέδρου του Σωματείου, Σωτήρη Λαβδαίου. Στη θέση του στο Δ.Σ. ήλθε ο συν. Σωκράτης Φενέρης, στον οποίο ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στα καθήκοντά του.
Φυσικά το κύριο θέμα μας ήταν η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα, μετά το τραγικό δυστύχημα της 8 Μαΐου στον Ασπρόπυργο και το βαρύ τραυματισμό των έξι συναδέλφων μας.
Έγινε ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών που έχει ως εξής: οι δύο συνάδελφοί μας Αγαπητός Αγαπητός και Τσαλόγλου Φίλιππος είναι καλύτερα και αναμένεται σε λίγες μέρες να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Οι τέσσερις συνάδελφοί μας που είναι πολύ σοβαρά, βρίσκονται στην Εντατική σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα νοσοκομεία και την Εταιρεία, η οποία έχει φροντίσει να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, εξασφαλίζοντας την καλύτερη ιατρική και νοσοκομειακή υποστήριξη στην Ελλάδα και έχουν ήδη έτοιμες όλες τις διαδικασίες, ειδικά μεταφορικά μέσα και Ιατρικά Κέντρα στο εξωτερικό, για να υποδεχθούν όποιον από τους τραυματίες κρίνουν οι γιατροί και συμφωνεί η οικογένειά τους, με στόχο την μέγιστη και άμεση υποστήριξη και ανάρρωσή τους.
Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους συναδέλφους Πυροσβέστες για την άμεση αντίδρασή τους από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, βοηθώντας τους τραυματίες και αντιμετωπίζοντας με άψογο τρόπο τη φωτιά. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε επίσης και όλους τους συναδέλφους των ΕΛΠΕ αλλά και των εργολαβικών που συνέβαλαν με άψογο τρόπο και αυτοθυσία στην όλη προσπάθεια, καθώς και τους γιατρούς, νοσηλευτές και οδηγούς ασθενοφόρων για την ακαριαία ενεργοποίησή τους. Η προσπάθεια όλων αυτών των συναδέλφων πιθανόν να έσωσε τους τραυματίες αλλά και άλλους εργαζόμενους και σε κάθε περίπτωση έδωσε στους συναδέλφους μας τη δυνατότητα να μπορούν να παλεύουν σήμερα για τη ζωή τους.
Η σκέψη όλων μας είναι κοντά στους ανθρώπους μας, μαζί με την ολόθερμη ευχή να γυρίσουν υγιείς όσο συντομότερα γίνεται κοντά μας. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας γι΄ αυτό. Ένα από τα μέτρα είναι και η Έκτακτη Αιμοδοσία της Πέμπτης 14/05/15 για να βρεθεί το αίμα που είναι απαραίτητο στις συνεχείς επεμβάσεις που θα γίνονται από εδώ και πέρα στους συναδέλφους μας. θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων για τον αγώνα που δίνουν να στηρίξουν και να σώσουν τη ζωή των συναδέλφων μας.

Ανώνυμος είπε...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σαν συνδικάτο και σαν εργαζόμενοι έχουμε χρέος απέναντι στους τραυματισμένους συναδέλφους μας αλλά και απέναντι στους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας να σταθούμε στα πόδια μας, μετά το χτύπημα που δεχθήκαμε. Έχουμε ήδη αναφερθεί επανειλημμένα στις αιτίες, τις ευθύνες και το τι και ποιοι φταίνε. Έχουμε ξεκαθαρίσει τα αιτήματα και τις προϋποθέσεις για να διορθωθούν επιτέλους τα κακώς κείμενα. Το να καταγγέλλουμε την εργοδοσία, τους Διευθυντές ή τους εργολάβους δεν φτάνει. Άμεσα δρομολογούμε συναντήσεις με τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ για να παρθούν αποφάσεις που θα υλοποιούν τις δεσμεύσεις της νέας Διοίκησης απέναντι στο Σωματείο και τους εργαζόμενους για τις προσλήψεις, τα ωράρια, τις συνθήκες δουλειάς και ασφάλειας στην καθημερινή λειτουργία όλων μας, κατά τη διάρκεια της γενικής συντήρησης αλλά και στο ξεκίνημα και τη λειτουργία των μονάδων.
Ξέρουμε ότι το πιο δύσκολο από όλα είναι να ξαναρχίσουμε. Αλλά αν δεν το κάνουμε, δεν τιμούμε τη θυσία των συναδέλφων μας που κάηκαν γιατί δεν τα παράτησαν, δεν το έβαλαν στα πόδια αλλά έτρεξαν να προλάβουν το κακό για να προστατεύσουν τη δουλειά και τη ζωή όλων μας.
Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, δεν πρέπει να περάσει έτσι. Αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Στεκόμαστε όρθιοι, βοηθάμε να ξανασταθεί στα πόδια του το Διυλιστήριο.
Από ό,τι κάνουμε από εδώ και στο εξής εξαρτάται η δουλειά και η ζωή μας. Αυτό θα θέλανε από εμάς και οι συνάδελφοί μας που δίνουν μάχη στα χειρουργεία. Να δώσουμε τη μάχη για να μας βρούνε εδώ όταν με το καλό γυρίσουν κοντά μας, σε ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο και ασφαλή εργασιακό χώρο. Και θα το πετύχουμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, απαιτώντας να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας και ενημερώνοντας το Σωματείο που είναι στη διάθεση όλων, όποτε χρειαστεί, για όποια πίεση υπάρξει για εκπτώσεις ή παράκαμψή τους.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΟΡΘΙΟΙ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΡΟΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό ατύχημα που συνέβη στην μονάδα καταλυτικής αναμόρφωσης νάφθας στα ΒΕΑ και τον βαρύ τραυματισμό των έξι συναδέλφων μας.

Είναι μια πρωτόγνωρη σε έκταση και ταυτόχρονα συνταρακτική στο αποτέλεσμα της εμπειρία, για το βιομηχανικό συγκρότημα του Ασπροπύργου στα εξήντα χρόνια της παραγωγικής ιστορίας του.

Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στους συναδέλφους και τις οικογένειες τους που δοκιμάζονται σκληρά αυτές τις τραγικές ώρες και τους ευχόμαστε κουράγιο και ταχεία ανάρρωση. Οι σκέψεις όλων μας είναι κοντά τους και ελπίζουμε η δοκιμασία τους να έχει θετική έκβαση.

Σε αυτή την δύσκολή στιγμή για τους εργαζόμενους αλλά και για τον όμιλο προέχει η ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης, η αναστροφή της ψυχολογίας και η ανάταση του ηθικού. Η ενότητα και η συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τους θεσμούς είναι απαραίτητη καθώς είναι ο καλύτερος εγγυητής για την ανόρθωση και την συνέχεια της εταιρίας.

Συνάδελφοι

Η εταιρία πρέπει να σταθεί όρθια και να ξεπεράσει την δύσκολη συγκυρία το συντομότερο. Οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς υπερβολές και πάσης φύσεως καπηλείες από όπου και αν προέρχονται, αλλά και χωρίς να υποτιμούμε την ανάγκη για εποικοδομητική αλλά και αυστηρή κριτική στο άμεσο μέλλον και αφού ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες διερεύνησης του συμβάντος.

Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κοιτώντας μπροστά, με ασφάλεια, για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας.