Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

25 χρόνια εργασιακής σχέσης!!!


15 Μαΐου 1990

15 Μαΐου 2015


Συμπληρώνονται σήμερα 25 χρόνια αδιάλειπτης εργασιακής σχέσης στην ίδια εταιρεία...

Και σίγουρα δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είχε εξελιχθεί η ζωή μου διαφορετικά...

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!


6 σχόλια:

Kostas Plastiras είπε...

Τα συγχαρητηρία μου αλλά θα ήθελα να μάθω; Κύριε Μπενέα μπορείτε να μας διευκολύνετε σε ποιόν απευθύνεσται όταν λέτε ευχαριστώ;

BENEAS GEORGIOS είπε...

Στον άνθρωπο που έβαλε πλάτη και δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας και στην εταιρεία που εξακολουθεί να μου δίνει την ευκαιρία!

Kostas Plastiras είπε...

Εγώ το ξέρω πολύ καλά και από πρώτο χέρι για την αξία σου και την εμπιστοσύνη που έχει η εταιρία πρός το πρόσωπο σου εξάλλου το έχεις αποδείξει πρός αυτούς όλα αυτά τα χρόνια όμως κάποιοι άλλοι τόσα χρόνια επειμένουν ακόμα και μετά απο τόσο καιρό πως μπήκες εκεί μέσα με αλλό τρόπο ποιό ...υπόγειο!!!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Κώστα, όσοι γνωρίζουν, γνωρίζουν!

Ανώνυμος είπε...

Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ζούμε όλοι μας τις δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία των ΕΛΠΕ. Έξι συνάδελφοί μας χαροπαλεύουν στα κρεβάτια του αφόρητου πόνου, οι οικογένειες τους βυθίζονται σε ατέλειωτο σκοτάδι και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ σοκαρισμένοι και ανεπανόρθωτα πληγωμένοι δεν μπορούμε να χωνέψουμε τι μας συνέβη. Ότι και να γράψει κανείς είναι λίγο μπροστά στον πόνο που βιώνουν οι πολυπληγωμένοι συνάδελφοι μας και οι οικογένειές τους. Οι προσευχές όλων των εργαζομένων είναι να τους έχουμε γρήγορα κοντά μας υγιείς και δυνατούς.

Η διαδικασιολάγνα Διοίκηση των ΕΛΠΕ παπαγάλιζε συνεχώς ότι...
"τα ατυχήματα συμβαίνουν, δεν τυχαίνουν". Πράγματι έτσι είναι. Όμως δεν χρειάζεται κανένα πόρισμα για να υποδείξει ενόχους. Το ποιος φταίει είναι ξεκάθαρο στη συνείδηση του κάθε εργαζόμενου.

Επί μια τουλάχιστον εξαετία η Διοίκηση της Εταιρείας είχε μετατρέψει τα Διυλιστήρια σε Τράπεζα. Καθετί μετατρεπόταν σε κόστος. Ακόμα και ο αέρας που αναπνέαμε είχε κοστολογηθεί ως λειτουργικό κόστος. Οι εργαζόμενοι για αυτούς ήταν πάρα πολλοί, δούλευαν λίγο, κόστιζαν πάρα πολύ. Την ίδια ώρα οι Διευθυντές αυξάνονταν εντυπωσιακά, και "τα στελέχη" αφιέρωναν μεγάλο κομμάτι του έργου τους στην προσπάθεια για τη μείωση του προσωπικού, με αποτέλεσμα τις εκπτώσεις στην Ασφάλεια. Σκοπός ήταν η επίτευξη των προσωπικών τους στόχων για τα παχυλά μπόνους και η μετάθεση των ευθυνών στους εργαζομένους.
Φτάσανε να ξεφτιλίζουνε τους εργαζομένους στα πληρωμένα ΜΜΕ, να δηλώνουνε ότι δεν προσλαμβάνουνε στρατιώτες με μισθό Ταξίαρχου αφήνοντας οργανικά κενά, να φτιάχνουνε Πρότυπα Οργανογράμματα Δυτικού τύπου, να εντατικοποιούν την εργασία με ξέφρενους ρυθμούς και να απομακρύνουν την εμπειρία από τα Διυλιστήρια για να παρουσιάζουνε στο μεγαλομέτοχο ότι διώξανε τα βαριά συμβόλαια και έχουνε καλύτερα νούμερα. Γιατί για αυτούς συνάδελφοι, νούμερα είμαστε.

Η εγκληματική καθυστέρηση της Γενικής Συντήρησης των ΒΕΑ συνοδεύτηκε από την εγκληματικότερη μείωση της διάρκειας αυτής της Συντήρησης και σε συνδυασμό με τα μειωμένα Οργανογράμματα και την Εντατικοποίηση της Εργασίας είχαν θλιβερό επακόλουθο το ατύχημα της περασμένης Παρασκευής. Θα περιμέναμε όμως μια αντίδραση, μια παλικαρίσια κίνηση ή έστω μια κίνηση εντυπωσιασμού από την Διοίκηση. Όμως μάταια….

Ένα από τα πρώτα ανακοινωθέντα τις Διοίκησης μετά το τραγικό συμβάν ενημέρωνε την αγορά ότι δεν θα επηρεαστούν τα χρηματοοικονομικά στοιχεία της από το ατύχημα. ΝΤΡΟΠΗ, τίποτε άλλο…

Η επόμενη κίνηση ήταν να φωνάξει τους εργαζομένους στο Αμφιθέατρο και να προσπαθήσει με εντελώς λάθος τρόπο να τους πει ότι το Διυλιστήριο πρέπει να συνεχίσει τις εργασίες.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι της Διοίκησης,

Αν και έχετε μόλις μερικά 24ωρα στο τιμόνι της Εταιρείας και αν αγαπάτε πραγματικά την Εταιρεία οι εργαζόμενοι σας καλούμε να το αποδείξετε πράττοντας τα ακόλουθα:

• Να συνεχίσετε να φροντίζετε για την παροχή της καλύτερης ιατρικής περίθαλψης των συναδέλφων μας και την ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη των οικογενειών τους.
• Να σταματήσετε τα επικοινωνιακά τρικ "Επιτροπών Ασφαλείας" και να στηρίξετε με ουσιαστικό τρόπο τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν αντέχουν να δουλέψουν στους χώρους του τραγικού ατυχήματος και όχι μόνο σε αυτούς.
• Πρέπει να αλλάξετε ΑΜΕΣΑ την πολιτική της Εταιρείας που εφαρμόστηκε στα ΕΛΠΕ όπως και να απομακρύνετε όσους την εμπνεύστηκαν και την στήριξαν με υπερβάλλοντα ζήλο.
• Να μην προχωρήσετε στην αθρόα επάνοδο των συνταξιούχων πρώην συναδέλφων. Είναι διαφορετικό να φέρεις έμπειρα χέρια στην Μονάδα που αποδεκατίστηκε και χρειάζονται πραγματικά και είναι άλλο πράγμα να φέρνεις "σπεσιαλίστες" για να παριστάνουν τα αφεντικά απαξιώνοντας συναδέλφους που γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους και την κάνουν άριστα μέχρι τώρα. Στα μάτια των εργαζομένων φαντάζουν σαν τα αρπαχτικά που μυρίστηκαν σάρκα και είναι πολύ άδικο για όλους και ειδικά τώρα που πρέπει να γεφυρώσουμε αυτά που μας χωρίζουν και όχι να δημιουργούμε νέες εντάσεις με σύγχυση αρμοδιοτήτων.

Όσον αφορά το Προεδρείο του Δ.Σ. του Σωματείου δεν έχουμε πολλά να πούμε. Φωνάζαμε πάρα πολύ καιρό πριν ότι το Συνδικάτο πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία και ρότα. H πολιτική που ακολουθούσατε απαξίωνε τον θεσμό και αντί να είναι ο συνδικαλιστής υπηρέτης των συμφερόντων των εργαζομένων τον μετατρέψατε σε συνδιοικητή και μεσάζοντα επίλυσης μικροσυμφερόντων. Καταφέρατε να δημιουργήσετε μια γενιά εργαζομένων χωρίς συνδικαλιστική παιδεία με μόνο "έπαθλο" ένα κλιμάκιο, μια προαγωγή ή μια καλύτερη θέση.

Ακόμα όμως και σήμερα που όλοι σας φτύνουν αντιλαμβανόμενοι την τεράστια ευθύνη που έχετε, εσείς νομίζετε ότι βρέχει. Καλέσαμε στο τελευταίο Δ.Σ. τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα να παραιτηθούν για λόγους ευθιξίας και να αντικατασταθούν από άλλα μέλη της παράταξης τους. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω..
Αντιπροτείναμε να παραιτηθούμε ΟΛΑ τα μέλη του Δ.Σ. και μετά το ξεκίνημα του Διυλιστηρίου να δρομολογήσουμε τις όποιες εξελίξεις. Αντί άλλης απάντησης ακούσαμε τον ανεκδιήγητο Επόπτη ΒΕΕ να μιλάει για πρώτη φορά σε Δ.Σ. παίρνοντας θάρρος (ή εντολή) από τα λεγόμενα του αφεντικού του στο Αμφιθέατρο για να μας ανακοινώσει με στόμφο ότι αν έσκαγε ο αντιδραστήρας της 32 δεν θα καιγόταν το Θριάσιο αλλά κάποιοι δικοί μας θα είχαν πρόβλημα!!!

Συνάδελφοι του Προεδρείου,

Αν λαχταράτε να αναβιώσετε το μοντέλο ΠΕΤΡΟΛΑ - Νικολόπουλου στα ΕΛΠΕ πλανάστε πλάνην οικτρά. Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας, παραιτηθείτε και δώστε μια τελευταία ευκαιρία στο Συνδικάτο να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του, να αλλάξει τρόπο φιλοσοφίας και δράσης για να ξανακερδίσουμε τους εργαζομένους - μέλη μας.

Κύριε Διευθύνοντα,

Στην επιστολή που στείλατε στους εργαζομένους αναφέρεστε σε "δίκαιο κοινωνικό αγώνα".
Εμείς σας ζητάμε να ξεκινήσετε τον δύσκολο αγώνα, να τον αναγάγετε σε κοινωνικό και να πετύχετε να τον κάνετε δίκαιο.
Μόνο τότε θα ανακτήσετε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και το μέλλον της Εταιρείας θα είναι ευοίωνο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε οι εργαζόμενοι όχι να αισθάνονται ασφαλείς αλλά να είναι ασφαλείς.

Σ.Κ.Ε.Ε.Π