Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Την ΤΕΤΑΡΤΗ οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ ! ! !


Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας !


Η ανακοίνωση του Σωματείου !


Η ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε !


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Δ.Α.Κ.Ε ΕΛ.ΠΕ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ


Oι δανειστές της Ελλάδας (μαζί με την κυβέρνηση που μας τους επέβαλε) υποστηρίζουν ότι η οικονομία της χώρας μας χρειάζεται ένα πακέτο λιτότητας ύψους 26 δις. ευρώ ή αλλιώς το 11,5% του ΑΕΠ για να μπορέσει να μειώσει έλλειμμα και χρέος και να βγει για δανεικά στις αγορές.
Απαιτούν επίσης επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ως μέσο για την μείωση του κρατικού χρέους το οποίο ήδη καλπάζει στα 340 δις. παρά τα σκληρά μέτρα.
Εκτιμούν ότι εφόσον το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις. ευρώ υλοποιηθεί κανονικά, τότε το δημόσιο χρέος θα «πέσει» αυτόματα στο 134% του ΑΕΠ έναντι 151% του βασικού σεναρίου της τρόικας.
Απλά εκτιμούν… δεν φαίνεται να είναι και πολύ σίγουροι… απλά εκτιμούν όπως πάντα!
Στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, όπως τονίζεται στην έκθεση, η αξία των συμμετοχών του κράτους σε επιχειρήσεις φτάνει τα 44 δισ. ευρώ.
Εξ αυτών η αξία της μετοχικής συμμετοχής του δημοσίου για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρίες αγγίζει τα 8 δισ. ευρώ (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ…)
Αναλυτικότερα μερικά από τα νέα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ και που πιστεύουμε η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να υλοποιήσει σύντομα παρά τις «ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ» της για τα μάτια του κόσμου, είναι:
* Μείωση των επιδομάτων και των λοιπών εισοδηματικών ενισχύσεων κοινωνικού χαρακτήρα, για όσους βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας.
* Κατάργηση πολυτεκνικών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών ή άλλων εισοδηματικών ενισχύσεων.
* Περιορισμό μισθολογικής δαπάνης στο «στενό» δημόσιο τομέα.
* «Πάγωμα» των προσλήψεων πλέον του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.
* Απολύσεις συμβασιούχων του δημόσιου τομέα.
* Αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7 στις 8 την ημέρα, ώστε το ωράριο του δημόσιου τομέα να εξομοιωθεί με το ωράριο του ιδιωτικού τομέα.
* Περιορισμό της μισθολογικής εξέλιξης και των μισθολογικών προαγωγών.
Κατά τα άλλα η κυβέρνηση παραπαίει, εμφανιζόμενη ζαλισμένη.
Πολλοί λένε ότι ίσως το ναυάγιο της χώρας να μην το είδαμε ακόμη, και προς το παρόν να βιώνουμε τον πανικό μετά από την σύγκρουση με το παγόβουνο, το οποίο κατασκεύασαν διεθνείς παράγοντες και επί του οποίου οδήγησε την χώρα με αποφασιστικούς μάλιστα χειρισμούς ο κ. Παπανδρέου και το καθεστωτικό πλήρωμα του «σκουριασμένου σκάφους».
Η πολιτική επιστήμη λέει ότι τα κράτη δεν είναι επιχειρήσεις και σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να εφαρμόσεις την «θεωρία της καταστροφής» δίχως να αποσταθεροποιήσεις την κοινωνία και την πολιτική στην συγκεκριμένη χώρα.
Η αποσταθεροποίηση αυτή εκμηδενίζει τις πιθανότητες οικονομικής ανασυγκρότησης, καθώς κλονίζονται οι βεβαιότητες πάνω στις οποίες κτίζονται το κοινωνικό μοντέλο και η επενδυτική πλατφόρμα.
Υπό το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τις 11 Μαΐου, διεκδικώντας μέτρα κατά της ανεργίας και της ακρίβειας.
«Η απεργία είναι η απάντηση των εργαζομένων στα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι με το εθνικό σχέδιο για την οικονομία καλούνται και πάλι να πληρώσουν και όχι οι έχοντες και κατέχοντες» ανάφερε, ανακοινώνοντας την απόφαση, η ΓΣΕΕ.
Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση, προκειμένου να καταστεί η οικονομία βιώσιμη, ενώ εκποιείται δημόσιος πλούτος, υποδομές και κοινωνικά αγαθά, όπως η ενέργεια και καταλύονται εν μια νυκτί κοινωνικά δικαιώματα.


Η ΔΑΚΕ-ΕΛΠΕ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11:00

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: