Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Εγκρίθηκε η μελέτη για τον οδικό κόμβο του Σκαραμαγκά ! ! !


Επιστρέφουμε στον αρχικό σχεδιασμό με Ανισόπεδους Κόμβους και όχι με τις Σήραγγες της φωτογραφίας στο Σκαραμαγκά ! ! !

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η μελέτη για τους Ανισόπεδους Κόμβους Σκαραμαγκά-Λεωφόρου Αθηνών και Λεωφόρου Σχιστού.

Προβλέπει ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, νέες γέφυρες και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

Τη μελέτη συνέταξε για λογαριασμό του ΥΠΕΚΑ το μελετητικό γραφείο Ι. Δραγουμάνοβιτς και έχει πάρει περιβαλλοντική έγκριση.
Η μελέτη περιλαμβάνει:
Ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω (μήκος 1,4 χλμ), πάνω από τη λίμνη Κουμουνδούρου, στην οποία έχουν γίνει ήδη εδώ και χρόνια τα χωματουργικά και τεχνικά έργα.
Ανισόπεδο κόμβο κοντά στο λιμανάκι του Σκαραμαγκά, ο οποίος θα συνδέει την Δυτ. Περιφερειακή με την Αθήνα και τον Πειραιά. Η σύνδεσή της με το ρεύμα προς Κόρινθο θα γίνει από προηγούμενο κόμβο.
Βελτίωση του υφιστάμενου ανισόπεδου κόμβου Λ. Αθηνών – Λ. Σχιστού, με την προσθήκη μιας ακόμη γέφυρας για δίιχνη κίνηση από Σχιστό προς Κόρινθο και μονόιχνη από Αθήνα προς Πειραιά.
Προβλέπονται λύσεις για τις τοπικές κινήσεις στους οικισμούς της Αφαίας.
Προβλέπεται η κατασκευή αγωγών για αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.
Ο μελετητής Ι. Δραγουμάνοβιτς δήλωσε ότι έγινε προσπάθεια να μην δημιουργηθούν μεγάλα ορύγματα ή επιχωματώσεις, ενώ πρόβλημα αποτελούν οι πολλοί αγωγοί που περνούν από την περιοχή (φυσικό αέριο κτλ.). Ακόμη, σε κανένα σημείο δεν θίγεται η αρχαία Ιερά Οδός.
Μπορεί η μελέτη να ολοκληρώθηκε, αλλά η υλοποίηση των έργων δεν είναι κοντά. «Θα ξεκινήσουν όταν βρεθούν χρήματα και όταν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ», δήλωσε με νόημα ο κος Δραγουμάνοβιτς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: