Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η άποψη και το ΚΑΛΕΣΜΑ του Αγωνιστικού Μετώπου στα ΕΛΠΕ ! ! !


Αθήνα, 10-5-2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση – εργοδοσία - δικαιοσύνη έβγαλαν για μια ακόμα φορά παράνομη την απεργία των εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ, που διεκδικούν ουσιαστική ΣΣΕ και αποκρούουν την προσπάθεια για μείωση των μισθών τους, την σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα. Γίνεται φανερό ότι η αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν κυβέρνηση, ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, ΔΝΤ, Ε.Ε, μαζί με τους ντόπιους υποστηρικτές τους, χτυπάει όλους τους εργαζόμενους με όλους τους τρόπους και δεν έχει τελειωμό. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα, να έρθουν σε ρήξη με αυτή την πολιτική και τους φορείς της για να μπορέσουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.
Οι δυνάμεις που είναι σήμερα στη διοίκηση του Σωματείου, όλο αυτό το διάστημα που η κυβέρνηση περνάει λαίλαπα αντεργατικών μέτρων, δεν έβγαλε κουβέντα. Δεν πήρε κανένα μέτρο για την οργάνωση της πάλης, σπέρνοντας τον εφησυχασμό. Αρνήθηκε την αλληλεγγύη στην πάλη που οργάνωναν άλλοι κλάδοι. Οργάνωσαν μια απεργία, μόλις τα μέτρα έφτασαν και σε μας και τη σταμάτησαν μόλις πιέστηκε η εταιρία.
Σε απόλυτη εναρμόνιση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των εργαζομένων στην εταιρεία, ευθαρσώς δήλωνε πως δε θα συμμετέχει σε παράνομες απεργίες. (Ας μας πει πόσες κατά τα άλλα «συνταγματικά κατοχυρωμένες» απεργίες κρίθηκαν από τα αστικά δικαστήρια νόμιμες σε αυτή τη χώρα.)
Για ακόμα μία φορά, η ΠΑΣΚΕ προχώρησε σε μέγιστη αθλιότητα αρνούμενη να πάρει απόφαση και να στηρίξει, μέσω του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, όπου διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, την απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες πως σε όλα αυτά τα μέτρα σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε η ΠΑΣΚΕ και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει το ρόλο του ιμάντα στο πέρασμα της αντεργατικής πολιτικής.
Η ταχτική του ΔΣ του σωματείου, με ευθύνη όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν (ΠΑΣΚΕ, ΕΝΙΑΙΑ, ΕΛΚΕ, ΔΑΚΕ) αποδείχτηκε ότι ήταν ταχτική αποκλιμάκωσης, αφού έδωσε πάτημα στην εργοδοσία να περάσει σε διευρυμένη ιδεολογική επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους. Υπέκυψε στην αξίωση της εργοδοσίας να σταματήσει την απεργία για να γίνει διάλογος, την στιγμή που έπρεπε να υπάρξει συνέχεια και όχι αναστολή. Αντί να πάρουν υπόψη τη διάθεση των συναδέλφων, να αντιπαλέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας, αυτοί συντάχθηκαν με το σχεδιασμό της εργοδοσίας.
Η πλήρης υιοθέτηση από την Ομοσπονδία της αντίληψης ότι «Οι εταιρείες είναι οικογένειες, έχουν τους Διοικούντες (γονείς) και τους εργαζόμενους (παιδιά)» αποτελεί διαστροφή της πραγματικότητας γιατί θεωρεί τους εκμεταλλευτές – εργοδότες, οικογένεια με τους εκμεταλλευόμενους εργάτες. Όσοι υιοθετούν αυτήν την αντίληψη, μόνο αγώνα ταξικό δεν μπορούν να κάνουν. Είναι αντίληψη που καλλιεργείται έντεχνα από την εργοδοσία, προωθώντας την «ταξική γαλήνη». Η αλήθεια όμως είναι ότι τα κέρδη τα βγάζουν οι εργαζόμενοι και τα καρπώνεται η επιχείρηση.
Ο κυβερνητικός –εργοδοτικός «συνδικαλισμός» και στον χώρο των ΕΛΠΕ φέρει βαριές ευθύνες γιατί έβαλε και βάζει πλάτη σ’ όλα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που αφετηρία τους έχουν την συνθήκη του Μάαστριχτ και φτάνει έως το «μνημόνιο».
Οι εργαζόμενοι από όλα τα παραπάνω πρέπει να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα. Να μην φοβηθούν. Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, η χρησιμοποίηση της ΠΑΣΚΕ σαν δούρειο ίππο στον αγώνα μας, δείχνει ότι φοβάται τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα.

Συνάδελφοι,
Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας και την συνδρομή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, απαιτείται να απαντήσουμε με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που δουλεύει ο κάθε συνάδελφος. Απαιτείται αλλαγή συσχετισμού στο σωματείο, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ και στο Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια.
Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ παλεύει για την υπεράσπιση των ΣΣΕ. Δεν κάνουμε καμία υποχώρηση. Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουμε όχι απλά για την διατήρηση τους, αλλά και για την διεύρυνση τους.
Οι επιδιώξεις της εταιρείας για την κατάργηση ΕΣΣΕ με στόχο την εξατομικευμένη διαπραγμάτευση εργαζόμενου - αφεντικού πρέπει να απαντηθεί με όξυνση και όχι με αναδίπλωση του αγώνα.
Η αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης - ΕΕ συναντά όλο και περισσότερες αντιστάσεις. Αυτό που στοιχειώνει τους εργοδότες και τη κυβέρνηση είναι η γενικευμένη ανυπακοή και ο ενιαίος αγώνας από τους εργαζόμενους που βάζει στο στόχαστρο την ίδια την πολιτική των μονοπωλίων και τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς εκφραστές της.
Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα αντεργατικά μέτρα, να δώσουμε λύση στις σύγχρονες ανάγκες μας, μόνο μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Με την εγκατάλειψη των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Κερδισμένοι θα είμαστε μόνο όταν χάσει το κεφάλαιο, μόνο όταν μπει φραγμός στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά του.
Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην υπάρξει εργοστάσιο, ειδικότητα, που θα υποκύψει στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.
• Να μη δεχτούν να φορτωθούν αυτοί το κόστος της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
• Να περάσουν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουν και την ικανοποίηση των αναγκών τους.
• Να εξασφαλίσουν για τις γενιές που ακολουθούν δουλειά με δικαιώματα.


ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ

• ΑΘΗΝΑ: 10 π.μ., ΟΜΟΝΟΙΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΓΡΑΦΕΙΑ του ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, στις 9 π.μ. (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 11-15)

• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 10.30 π.μ., Άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: