Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Έντονη παραφιλολογία και παραπληροφόρηση για το κολυμβητήριο Χαϊδαρίου !


Το κολυμβητήριο είναι από χθες κλειστό διότι πρέπει να γίνουν εργασίες επισκευών ή και εκτεταμένων αντικαταστάσεων στο σύστημα θέρμανσης του νερού.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από τη στιγμή που έγιναν μετατροπές στον καυστήρα πετρελαίου για να λειτουργεί και με φυσικό αέριο.

Οι επιβεβλημένες εργασίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων θα κρατήσουν έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Η έλλειψη δελτίου τύπου και επίσημης πληροφόρησης από το γραφείο τύπου του Δήμου και τη διοίκηση του κολυμβητηρίου έχει δημιουργήσει τις τελευταίες ημέρες όργιο φημών και διαδόσεων στα στέκια της πόλης και στο διαδίκτυο.


Κλικάρετε για μεγέθυνση στην επιστολή !

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το πρόβλημα χτύπησε και την δική μας πόρτα νωρίτερα απ' ότι το περιμέναμε.
Σε μια κρίσιμη προπονητικά περίοδο, με κλειστό από την Πέμπτη 9/12/10 το Δημοτικό κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου, ο σύλλογός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρότατα προβλήματα.
Οι αθλητές-μετανάστες της Α.Ε. Χαϊδαρίου φιλοξενούνται για την ώρα σε γειτονικά κολυμβητήρια με ότι αυτό συνεπάγεται και το μέλλον, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του Δήμου, παραμένει αβέβαιο.
Ψίθυροι αλλά και κραυγές ακούγονται από παντού και οι αθλητές, οι προπονητές, η διοίκηση και οι γονείς έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν.
Kαι σίγουρα τα νέα καθίσματα στις κερκίδες του Δημοτικού κολυμβητηρίου που μας περίμεναν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα τα απολαμβάναμε όλοι αν το κολυμβητήριο μας παρέμενε ανοιχτό.

Ανώνυμος είπε...

Τι μέλλει γενέσθαι με το κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου?
Το κολυμβητήριο που χρόνια τώρα αθλούνται καθημερινά τόσα παιδιά και ενήλικες?
Το κολυμβητήριο που φιλοξένησε στις διαδρομές του μεγάλους αθλητές της κολύμβησης του ιστορικού συλλόγου της Α.Ε. Χαϊδαρίου και δόξασε τον Δήμο Χαιδαρίου μέχρι και στους Ολυμπιακούς αγώνες?
Και εμείς , οι γονείς των αθλητών της Α.Ε. Χαϊδαρίου, που τόσο έχουμε ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια πως θα αντιδράσουμε?
Δεν γνωρίζουμε καν που θα κολυμπάμε αύριο.
Ποιο κοντικό κολυμβητήριο θα μας δεχθεί?
Πόσες διαδρομές θα μας δώσει?
Το ενα μας παιδί θα κολυμπάει στο Αιγάλεω, το άλλο στο Περιστέρι και το τρίτο ίσως στη Νίκαια?
Οι πρωινές που θα γίνονται?
Πόσα κομμάτια θα γίνουμε?
Οι προπονητές τι πρόγραμμα θα βγάλουν?
Με τι κέφι και με τι όρεξη θα κάνουν τη δουλειά τους?
Πόσα παιδιά μπορούν να προπονηθούν σε μια διαδρομή?
Έλεγαν χθες το βράδυ τα παιδιά μας ότι άκουγαν τον προπονητή τους και τους εφόρους να ζητιανευουν διαδρομές.
Εκεί είμαστε για άλλη μια φορά.
Η αγωνιστική περίοδος έχει ξεκινήσει.
Όλες οι διοργανώσεις είναι μπροστά μας.
Τα παιδιά μας έχουν στόχους.
Εχουν προσπαθήσει και αγωνίζονται καθημερινά, χρόνια τώρα, για το καλύτερο.
Εμείς οι γονείς αρωγοί, τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά, είμαστε δίπλα τους όλα τα χρόνια. Σχέδια και προγραμματισμοί, επενδύσεις και οράματα που ίσως πάνε στράφι?
Τι σκοπεύουμε να κάνουμε εμείς οι γονείς για αυτό? Όταν λίγες μέρες πριν τις εκλογές μας υπόσχονταν ότι το κολυμβητήριό μας δεν θα κλείσει, και τώρα μας ανακοινώνουν την ημερομηνία που θα κλείσει μεν αλλά όχι την ημερομηνία που θα ανοίξει.
Τα έργα που μας λένε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν, δεν τα γνώριζαν πριν ένα μήνα? Πόσος χρόνος χρειάζεται για να πραγματοποιηθούν?
Υπάρχει θέμα ασφάλειας?
Ποιος θα μας δώσει επίσημες εξηγήσεις, ποιος θα μας εγγυηθεί ότι σε ένα μήνα π.χ. το κολυμβητήριό μας θα είναι πάλι ανοιχτό?
Τουλάχιστον αυτή την εξήγηση και την εγγύηση μας την οφείλουν.
Και εμείς οι γονείς, οι αθλητές, οι προπονητές και η διοίκηση δεν προκειται αυτη τη φορά να μείνουμε απλοί παρατηρητές, να παραμείνουμε αμέτοχοι και άβουλοι όταν πρόκειται για τα παιδιά μας.
Γονείς & αθλητές της Αθλητικής Ενωσης Χαϊδαρίου

Ανώνυμος είπε...

Σειρά παίρνει το κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου να κλείσει με μια εντελώς ξαφνική απόφαση βόμβα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ από 9/12/2010. Δεν ενδιαφέρεται κανείς μάλλον αν σε αυτό τον χώρο αθλούνται 500 παιδιά και τουλάχιστον άλλοι 500 ενήλικες. Στην τοιχοκολλημένη ανακοίνωση η αναφορά που γίνεται σε αναγκαίες εργασίες, αναρωτιέται κανείς αν αυτές παρουσιάστηκαν ξαφνικά μετά από 15 ημέρες από τις εκλογές ή είναι απλώς η δικαιολογία του δεν έχουμε αλλά χρήματα. Και αν πραγματικά δεχτούμε ότι οι εργασίες πρέπει να γίνουν δε θα πρέπει να το γνώριζαν οι υπάλληλοι του κολυμβητηρίου έτσι ώστε να μην εισπράττουν χρήματα για τον μήνα Δεκέμβριο από τον κόσμο που κολυμπάει; Σε επανειλημμένες ερωτήσεις προς τους υπευθύνους για το πότε θα επαναλειτουργήσει η απάντηση είναι ή δεν ξέρω ή από τον καινούργιο χρόνο και βλέπουμε. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν οι κόποι των παιδιών που ασχολούνται με την κολύμβηση σε επίπεδο πρωταθλητισμού για τη φετινή χρονιά είναι χαμένοι. Αθλητές παιδιά, που περίμεναν την περίοδο των εορτών να δουλέψουν λίγο παραπάνω και να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο που θέλουν, τα στέλνουν σπίτι τους και μάλλον στις κοντινές καφετερίες.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζοντας τι σημασία της σωστής λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου, για τις προσπάθειες των αθλητών, των οικογενειών τους και Δημοτών που αθλούνται σε αυτό οφείλω να σας ενημερώσω για τη μη εύρυθμη λειτουργία του, για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την κακή συντήρηση του μηχανοστασίου και τις οικονομικές εκκρεμότητες προς την εταιρεία φυσικό αέριο αττικής.
Την 25η Ιανουαρίου 2010 έγινε διακανονισμός με την εταιρεία φυσικό αέριο αττικής, για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 188.985€ (από Μάρτιο του 2009 έως Ιανουάριο του 2010) και στον οποίο ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν φάνηκε συνεπής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή παροχής φυσικού αερίου προς το δημοτικό κολυμβητήριο στις 2 Αυγούστου, με άμεσες συνέπειες την καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας στις 13 Σεπτεμβρίου.
Από την αλληλογραφία του Δήμου Χαϊδαρίου με την εταιρεία φυσικό αέριο αττικής προκύπτει ότι οι αυξημένοι λογαριασμοί οφείλονται στην εσφαλμένη απόφαση, για μετατροπή της λειτουργίας του 20χρονου καυστήρα και του λέβητα, από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο. (Περισσότερο από 110.000€ στοίχισε η δήθεν τροποποίηση του λεβητοστασίου το 2007). Σε έλεγχο που έγινε από την εταιρεία φυσικού αερίου στις 26-5-10 διαπιστώθηκε «… ανιχνεύτηκε σημαντική διαρροή από τις εξαεριστικές σωληνώσεις των ανακουφιστικών βαλβίδων των gas. Εντοπίστηκε συγκέντρωση αερίου σε ποσοστό από 8% GAZ έως 25% GAZ σε ημιυπαίθριο χώρο (κάτω από κερκίδα)… ». Η βλάβη επιδιορθώθηκε, αλλά η διοίκηση έως σήμερα, δεν έχει εγκαταστήσει μετρητή διαρροής αερίου, ως όφειλε, ούτε έχει προβεί σε εγκατάσταση καινούργιου λέβητα και καυστήρα για φυσικό αέριο. Σε έλεγχο που έγινε 22/10/2010 από το ΥΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Γεν.Δ/νση Περ/ντος, δεν βρέθηκε ούτε καν βιβλίο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΠΑΤΑΛΟΙ – ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
Οι οικονομικές απαιτήσεις της εταιρείας φυσικό αέριο αττικής είναι να πληρωθούν τουλάχιστον 111.000€, έως 25/10/10, η δε συνολική οφειλή ανέρχεται έως σήμερα στο ποσό των 273.000€.
Πιστεύω ότι η δημοσιοποίηση του γεγονότος και οι πιέσεις εκ μέρους όλων μας προς την Δημοτική Αρχή για την ασφαλή και πιστοποιημένη λειτουργία του λεβητοστασίου του δημοτικού κολυμβητηρίου είναι απαραίτητες για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του και την αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος.

Χαϊδάρι 19 Οκτωβρίου 2010
Αθήνα Μπούτση
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Χαϊδαρίου
Με τον συνδυασμό Πρώτα το Χαϊδάρι- Δημήτρης Τσατσαμπάς

http://aboutsi.blogspot.com/2010/10/blog-post_26.html