Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Η κρίση στο ΠΣΕΕΠ υποβόσκει…


Συναδέλφισσες / φοι.
Σχετικά με το ζήτημα της μομφής, ένα έχουμε να παρατηρήσουμε. Δεν επιτρέπεται να κατηγορείς κάποιους για κάτι, ενώ κάνεις το ίδιο και εσύ. Και αφού υπάρχουν δυο η τρεις παραμένοντες και εάν κάποιοι λόγω παρατυπιών στις προσλήψεις ωφελήθηκαν αλλά μέμφονται άλλους, επιβάλλεται από την συνδικαλιστική ηθική να προχωρήσουν στα αυτονόητα. Αυτά όσον αφορά στο παιχνίδι με τις μομφές.
Συνάδελφοι:
Μετά την πρόταση «μομφής» στον πρόεδρο του σωματείου από τους εταίρους του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, την αναδιάρθρωση του Δ.Σ που ακολούθησε και την συλλογή υπογραφών για έκτακτη Γενική Συνέλευση, υπεύθυνη δεοντολογικά σωστή και ηθική στάση απέναντι στους εργαζομένους και τα προβλήματα τους ήταν η άμεση σύγκλιση Γεν. Συν/σης.
Η άρνηση των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για άμεση σύγκλιση Γεν. Συν/σης και ουσιαστικά για άμεση προσφυγή σε αρχαιρεσίες, πέρα από τις αυτοαναιρούμενες τυπικές διατάξεις του καταστατικού και τις υποκειμενικές νομικές γνωμοδοτήσεις, κρύβει σκοπιμότητες που οπωσδήποτε σχετίζονται με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ-ΕΛΠΕ προσδοκά να βρεθεί στην κυβερνητική εξουσία το ΠΑΣΟΚ, ώστε να παίξει τον γνωστό από το παρελθόν ρόλο της. Ρόλο στήριξης όλων των αντεργατικών επιλογών των κυβερνήσεων του και των διορισμένων από αυτές διοικήσεων στα ΕΛΠΕ.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχνούν και οι νέοι συνάδελφοι να μαθαίνουν, ποιοι στήριξαν την «αναδιάρθρωση/μετοχοποίηση» και την διάλυση της ΔΕΠ, διαλύοντας ταυτόχρονα και την έρευνα που τώρα κόπτονται για αυτήν, και τελικά ιδιωτικοποίησαν το 65% των ΕΛΠΕ παραδίδοντας τα στα χέρια του ομίλου Λάτση.
Ποιοι χειροκρότησαν τον νόμο Ρέππα, (καθώς και οι σύμμαχοί τους της ΔΑΚΕ τους αντίστοιχους Σιούφα – Πετραλιά), που όλοι αυτοί οι νόμοι αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης, μείωσαν τις συντάξεις, άνοιξαν τον δρόμο για την κατάργηση των βαρειών, χάρισαν δις € από τις εισφορές των εργαζομένων στο κεφάλαιο, έπαιξαν τα αποθεματικά των ταμείων στον τζόγο του χρηματιστηρίου.
Ποιοι χειροκρότησαν τους νόμους για την ενοικίαση των εργαζομένων και γέμισαν τα ΕΛΠΕ με εργαζόμενους υπό το καθεστώς της ενοικίασης. Ποιοι είχανε συμφωνήσει με την διοίκηση, ώστε οι νεοπροσλαμβανόμενοι να εντάσσονται στο 20 Μ.Κ αντί του 19 κ.α.
Στο Δ.Σ που έγινε στις 22/9/09 εμείς προτείναμε να πάμε αμεσα σε έκτακτη γενική συνέλευση για αρχαιρεσίες.
Κάτω και από την πίεση των 640 υπογραφών οι υπόλοιπες παρατάξεις δεχθήκανε την λογική του αντιπροσωπευτικού προεδρείου με όλους, αλλά με δυο διαφορετικά σκεπτικά όσον αφορά την διάρκεια και τον δρόμο προς την έκτακτη γενική συνέλευση.
Λόγω αυτής της ασυμφωνίας και με το σκεπτικό ότι: οι 640 υπογραφές των συναδέλφων αλλά και πολλών άλλων είναι ταυτόχρονα και απαίτηση που προκύπτει και από το μήνυμα των εκλογών του ΠΣΕΕΠ του 2007 που λέει, να τα βρείτε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πρότεινε, να γίνει αντιπροσωπευτικό προεδρείο με όλους, έως το τέλος της θητείας του Δ.Σ.
Η πρόταση δεν βρήκε πρόθυμους. Επικράτησε η πρόταση ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Σαλακίδη, δηλ. πρώτα το αίτημα θα περάσει από το φίλτρο του Γενικού Συμβουλίου, ακυρώνοντας στην πράξη το ανώτατο όργανο του σωματείου που είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ.
Εμείς δεν θα προχωρήσουμε σε νομικές διαδικασίες και άλλα τέτοια τερτίπια. Θεωρούμε ότι τα συνδικαλιστικά πρέπει να λύνονται από τους εργαζόμενους. Αυτοί κρίνουν και αποφασίζουν για τα δικά τους και όχι οι δικαστές.
Στο Γενικό Συμβούλιο θα επιμένουμε και θα ψηφίσουμε να προχωρήσει η Γενική Συνέλευση, η οποία θα αποφασίσει για το εάν θέλει η όχι εκλογές τώρα. Καλούμε τους συναδέλφους του Γεν. Συμβουλίου να κάνουν το ίδιο.
Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τις εξελίξεις στο σωματείο. Να κατανοήσουν την αναγκαιότητα αλλαγής στους συσχετισμούς στο Δ.Σ.
Ενίσχυση του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που αντικειμενικά αποτελεί τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα στα ΕΛΠΕ,γιατι μετά τις βουλευτικές εκλογές έρχεται θύελλα για τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα το ποιος Ν.Δ η ΠΑΣΟΚ θα είναι στην κυβέρνηση.
Για αυτό πρέπει να δώσουμε ισχυρή απάντηση στο δικομματισμό και τα στηρίγματα του με την ψήφο μας στις 4 του Οκτώβρη. Η ψήφος αυτή με την αντίστοιχη ψήφο, όποτε και να γίνουν στο σωματείο αρχαιρεσίες, πρέπει να αποτελέσει όπλο στα χεριά μας για την απόκρουση τον αντεργατικών πολιτικών.
Καλούμε του συναδέλφους να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού- συνδικαλιστικού κινήματος και στα ΕΛΠΕ και ταυτόχρονα να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης όπου: Ο πλούτος θα πηγαίνει στον παραγωγό του και στην τάξη μας συνολικά, για την ικανοποίηση τον αναγκών μας. Μόνο τότε θα σταματήσει η εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων από την πλουτοκρατία και θα ανοίξει ο δρόμος για την δική τους εξουσία.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2009
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε γιωργο που το θυμηθηκες το κοκκινο δεκανικι του ξανθου "ξεναγου"...δεν παιζεσαι ρε φιλε...εβγαλε ανακοινωση κ μιλαει για κυβερνητικο συνδικαλισμο η φιλλιπινεζα του ιδιωτη?ο αυλοκολακας της απερχομενης διοικησης πρεπει ν αντιληφθει οτι οι εποχες αλλαζουν κ η κοκκινη δεξια περναει στο χροντουλαπο των ελπε...ολα τα αλλα ειναι αναρθες κραυγες μουσατων εργοδοτικων πιονιων...σε πολυ λιγο οι εργαζομενοι θ εμπλουτισουν τις πληροφοριες τους σχετικα με την δραση των γνωστων αγνωστων ψευτοαριστερων...καλα ρε γιωργο δεν παιζεσαι,που τον ξεθαψες αυτον!!!!.....να σαι καλα ρε φιλε...

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο μαλλον σε ψυχολογικη κριση βρισκονται οι ενιαιοι φιλοι σου...πραγματι η απωλεια της εξουσιας τους εχει κανει τσανταλια τα νευρα....δωστους κανενα παυσιπονο επαναστατικης γυμναστικης....κ συνεστησε τους συχνες διαδρομες στον μπατλερ...η ομοιοπαθητικη φερνει αποτελεσματα...

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο μαλλον σε ψυχολογικη κριση βρισκονται οι ενιαιοι φιλοι σου...πραγματι η απωλεια της εξουσιας τους εχει κανει τσανταλια τα νευρα....δωστους κανενα παυσιπονο επαναστατικης γυμναστικης....κ συνεστησε τους συχνες διαδρομες στον μπατλερ...η ομοιοπαθητικη φερνει αποτελεσματα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μελών του Δ.Σ του ΠΣΕΕΠ
28.09.2009
Συναδέλφισσες, οι
Οι εξελίξεις στο Δ.Σ του Σωματείου και η ανατροπή του Προεδρείου από την γνωστή σε όλους «συμμαχία ηγεσιών» ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, ενισχυμένη πλέον και με τον σ. Σαλακίδη, σας είναι ήδη γνωστές. Ξέρουμε πως από εδώ και εμπρός θα ακουστούν και θα γραφτούν πολλά «φοβερά και τρομερά» (έχουν αρχίσει ήδη)... Ξέρουμε επίσης πως είναι δύσκολο να πολεμήσει κανείς το ψέμα και την ανηθικότητα, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε την δική μας θέση, έχοντας εμπιστοσύνη στην λογική και το ένστικτο των εργαζομένων.
Α. Τι σημαίνουν οι 641 υπογραφές των μελών του Σωματείου;
Το δικαίωμα των μελών του Σωματείου να ελέγχουν το Δ.Σ. που οι ίδιοι εξέλεξαν, άμεσα, μέσα από την Γενική Συνέλευση, είναι το ποιο σημαντικό δικαίωμα ενός μέλους και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το Καταστατικό του Σωματείου μας το προβλέπει και απαιτεί υπογραφές τουλάχιστον 15% των μελών, χωρίς να βάζει καμία άλλη προϋπόθεση.
Το νομικό «τερτίπι» που βρήκαν για να κρυφτούν από την οργή των εργαζομένων οι «ηγέτες» της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, δεν στέκεται νομικά και έχουμε ήδη στα χέρια μας γνωμοδοτήσεις νομικών που το αποδεικνύουν. Όμως ποιο σημαντικό από τους δικηγόρους, είναι αυτό που μας λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, πώς είναι δυνατό μια μικρή μερίδα «συνδικαλιστών» αν έχουν τον έλεγχο του Γενικού Συμβουλίου, να ακυρώνουν το ποιο βασικό δικαίωμα των μελών του Σωματείου, αυτό του ελέγχου και της ανάκλησης (όταν κρίνει η πλειοψηφία) του όποιου εκλεγμένου από αυτούς οργάνου ή εκπροσώπου; Αυτό δεν είναι μόνο παράλογο, είναι και πέρα για πέρα αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο.
Εμείς λέμε πως ακόμη και να «τα είχαμε βρει» και οι 21 του Διοικητικού Συμβουλίου ή οι 68 του Γενικού Συμβουλίου, για να αποφύγουμε την Γενική Συνέλευση (αν είχαμε λόγους να φοβόμαστε την κρίση των συναδέλφων μας), ούτε τότε θα μπορούσε να γίνει αυτό, γιατί όταν το ζητούν τόσα μέλη, η Γενική Συνέλευση είναι επιβεβλημένη και από το Καταστατικό και από την βασική λογική πάνω στην οποία χτίζονται τα Σωματεία. Δηλαδή ότι όλα τα όργανα υποτάσσονται στην βούληση των μελών του Σωματείου, η οποία εκφράζεται μόνο μέσα από Γενική Συνέλευση.
Έτσι η πρόταση για «διαπαραταξιακό προεδρείο» και να αγνοήσουμε!!!; το αίτημα των 641 συναδέλφων για Συνέλευση, είναι παράνομη και εκ του πονηρού. Αν την αποδεχόμασταν θα ήταν σαν το πρόβλημα να ήταν οι «καρέκλες». Μα αν ήταν θέμα «καρέκλας», δεν θα παραιτούμασταν οι υπόλοιποι 7 του προεδρείου στις 16.09.2009.
Αλλά εκτός αυτού, πως είναι δυνατόν στις 12 το μεσημέρι να είμαστε γι’ αυτούς «συμμορίτες, φασιστοειδή, εργοδοτικοί,» και τόσα άλλα που μας ... χρέωναν και στις 2 το απόγευμα ξαφνικά, να γίνουμε ... συναγωνιστές!!! και να παλεύουμε στο ίδιο προεδρείο με τους υβριστές μας... για το καλό των εργαζομένων; Αυτό είναι η μεγαλύτερη υποκρισία απέναντι στους εργαζόμενους. Γι’ αυτό λέμε πως η μόνη λύση είναι η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές, όπου τα μέλη του Σωματείου, θα βάλουν ... κάθε κατεργάρη στον πάγκο του...
Β. Γιατί δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε το πραξικόπημά τους;
Διαβάσαμε ότι σκοπεύουν λέει, να οδηγήσουν το Σωματείο σε εκλογές τον Ιανουάριο του 2010!!! Τότε θα ρωτήσετε ποιο είναι το πρόβλημα; Εμείς λέμε πως το πρόβλημα είναι τεράστιο και είναι και πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας και πρόβλημα ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν αντιδράσουμε στο «πραξικόπημά τους», απαιτώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας και της καταστατικής λειτουργίας του Σωματείου, τότε δεχόμαστε πως μια μικρή μερίδα «συνδικαλιστών» μπορεί να ακυρώνει το δικαίωμα των μελών να κρίνουν και να αποφασίζουν για όλα τα όργανα του Σωματείου τους, που άλλωστε οι ίδιοι εκλέγουν...
Όσο δε για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, όσο ποιο πολύ αργήσει, τόσο το χειρότερο και για το Σωματείο και για τους εργαζόμενους.
Ένα προεδρείο που κρύβεται από τους εργαζόμενους, που φοβάται την κρίση τους, τί δύναμη μπορεί να έχει για να λύσει προβλήματα; Και τί προτεραιότητες μπορεί να έχουν οι «ηγέτες» της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, εκτός από το να «εκμεταλλευτούν» την συγκυρία των βουλευτικών εκλογών και να βομβαρδίσουν τους εργαζόμενους με υποσχέσεις για «ρουσφέτια», μήπως και επηρεάσουν όσους τους γύρισαν την πλάτη αηδιασμένοι; Παράλληλα, με ένα παραλήρημα λάσπης, συκοφαντίας και ψέματος, θα προσπαθήσουν να απαξιώσουν το έργο του Σωματείου των τελευταίων 2 χρόνων. Πρόσφατο παράδειγμα η προσπάθεια να «χαθούν» οι προϋπηρεσίες των νέων συναδέλφων, αρκεί να τα χρεώσουν στο προηγούμενο προεδρείο!!!
Από όλα τα παραπάνω είναι φανερό πως η κρίση στο Σωματείο, δημιουργήθηκε και τροφοδοτήθηκε από την ανάγκη δύο μηχανισμών να υπάρξουν, ανατρέποντας ένα προεδρείο που με το έργο του αποδείκνυε καθημερινά, πως το Σωματείο αν αφήσει πίσω του τις γνωστές κόντρες κομματικών μηχανισμών και δουλέψει με βάση τα προβλήματα των εργαζομένων, μπορεί να πετύχει πολλά. Και στα δύο χρόνια που πέρασαν, για πρώτη φορά είχαμε ένα προεδρείο διαπαραταξιακό, όπου συμμετείχαν εκλεγμένοι συνάδελφοι από όλο το πολιτικό και συνδικαλιστικό φάσμα και δούλεψαν παραγωγικά και αποτελεσματικά για το συμφέρον των εργαζομένων. Και αυτό είναι που πολεμούν οι γνωστοί μηχανισμοί και «ηγεσίες».
Και για να καταλάβουν οι εργαζόμενοι με τι ψέματα θα έρθουνε αντιμέτωποι, ένα παράδειγμα είναι η τελευταία ανακοίνωση του σ. Σαλακίδη: Αναφέρει πως πρόσφατα ... έμαθε για το «Συνέδριο για την Έρευνα και την Παραγωγή» και το κόστος του, όταν όλα αυτά αποφασίστηκαν σε Γενική Συνέλευση και συμπεριλήφθηκαν στον προϋπολογισμό του Σωματείου στις αρχές του χρόνου, αλλά και ανακοινώθηκαν σε όλους τους εργαζόμενους. Στην συνέχεια για όσα «ρουσφέτια» ζητούσε δύο χρόνια τώρα και το προεδρείο του αρνήθηκε για να προστατέψει το κύρος του Σωματείου, μας κατηγορεί τώρα πως εμείς του τα ... προσφέραμε, αλλά αυτός τα αρνήθηκε!!! Όσοι γνωρίζουν τον σ. Σαλακίδη, δεν έχουν απορίες για το ποια είναι η αλήθεια. Οι υπόλοιποι ας προβληματιστούν και ας ρωτήσουν εργαζόμενους στις ΒΕΘ...
Συναδέλφισσες, οι
Οι μέρες αυτές είναι πολύ κρίσιμες για το Σωματείο μας. Όσο γρηγορότερα γίνει η Γενική Συνέλευση για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, αλλά και οι εκλογές για να προκύψει με την βούληση των εργαζομένων, νέο, ισχυρό Διοικητικό Συμβούλιο στο ΠΣΕΕΠ, τόσο το καλύτερο για όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ.
Μην επιτρέψετε να κάνουν το Σωματείο, εργαλείο ανήθικων παιχνιδιών, στον βωμό των όποιων βουλευτικών εκλογών και των μηχανισμών που ζουν μέσα από αυτά.
Τα μέλη του Δ.Σ.
Κωστόπουλος Θέμης
Κώτσιας Θωμάς
Ξένος Αναστάσιος
Οφθαλμίδης Παναγιώτης
Παπαδέλης Παναγιώτης
Παπακωνσταντίνου Γιώργος
Πέππας Χρήστος
Ρεντίνας Κώστας
Σταμούλης Θανάσης

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε ενιαιοι ψευτοεπαναστατες ο κομμουνιστης σας εγκαταλειψε?κιολας...καλα ρε εργοδοτικα πιονια ο ξανθος "ξεναγος" δεν διοικουσε με 11 2 χρονια τωρα?μολις εχασε την καρεκλα του υπηρξε προβλημα για τους εργαζομενους?τον ιουλιο οταν για το ιδιο θεμα δηλ την μομφη ηρθε 10-10,γιατι δεν αντιδρασατε?μηπως επειδη δεν εχασε την καρεκλα του ο ξανθος "τουριστας"?γιατι δεν επαναληφθηκε η ψηφοφορια οπως προεβλεπε το καταστατικο σε 24 ωρες?μαλλον ζητατε επιλεκτικη χρηση του καταστατικου....κ δυστυχως μεσα στην αγνοια σας παραπλανατε σκοπιμα τους εργαζομενους με στοχο να τους επαναφερετε στον εργασιακο μεσαιωνα...κ αφου υπαρχει καταστρατηγηση του καταστατικου πως παραδωσατε ρε μαριονετες της διοικησης στην επομενη εκτελεστικη?μαλλον ξερετε οτι ολα αυτα που λετε ειναι αντικαταστατικες μπουρδες που στοχευουν να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα στα απερχομενα αφεντικα σας...πλεον οι εργαζομενοι εχουν αντιληφθει τον αντιεργατικο ρολο σας...οσο για το κοστος του συνεδριου, ενιαια πιονακια θα ειναι ευκολο για σας να το υπερασπιστειτε αν υπαρχουν τα καταλληλα στοιχεια, αν οχι οι εργαζομενοι θα καταλαβουν γιατι σηκωνετε σκονη,ποιος ειναι ο σκοπος σας...καλο θα ειναι να ειστε πιο προσεκτικοι....οσο για την σιγουρια για το αποτελεσμα της συνελευσης κ κατ επεκτασιν των εκλογων θυμιζει την σιγουρια του ξανθου "τουριστικου πρακτορα" οτι δεν θα πεσει...τελικως επεσε κ το εμαθε στο συμβουλιο...τωρα πικραμενος οδηγει τους εργαζομενους σε αλογιστες περιπετειες αλλα πολυ συντομα θα αντιληφθει οτι οι εποχες αλλαξαν...θα αρχισει να εξασκει το αγαπημενο του σπορ την επαναστατικη γυμναστικη....κουραγιο, αυτα δεν ειναι τιποτα, σε περιμενουν πολυ χειροτερα....οι απερχομενοι εργοδοτικοι φιλοι σου δεν θα ειναι εδω να σε βοηθησουν...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

02/10/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου ΠΑΣΚΕ ΕΛ.ΠΕ 15/09/09 και την δέσμευσή μας να μιλήσουμε για τις προσλήψεις των Χειριστών Λειτουργίας Νότου που μέχρι τώρα έχουν γίνει με τρόπο που εκθέτει την Διοίκηση και τους συμμετέχοντες του ΠΣΕΕΠ στις Επιτροπές Προσλήψεων, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
Κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνεται ότι οι φωνασκίες και οι άναρθρες κραυγές της ΕΝΙΑΙΑΣ-ΕΝΩΤΙΚΗΣ, ΝΔΣΚ και των δύο εκπροσώπων της ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ γίνονται για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, από τις ευθύνες τους για τις συμφωνίες που κάνανε με την Διοίκηση για τις τελευταίες προσλήψεις.
Έχει ενδιαφέρον η άποψη περί ηθικής των λεγομένων αριστερών δυνάμεων που στεγάζονται σήμερα στο ψηφοδέλτιο της ΕΝΙΑΙΑΣ-ΕΝΩΤΙΚΗΣ (βλέπε ανακοίνωση συν. Γ. Παπακωνσταντίνου 28/09/09). Η ηθική σταμάτησε όταν αποδέχθηκαν - συμφώνησαν σε μια Επιτροπή μεταξύ Εταιρείας και Σωματείου ο διαγωνισμός ΧΛΝ1 να συμπεριλάβει εκ των υστέρων, ηλικίες υποψηφίων 27 ετών έως και 1 ημέρα πριν την συμπλήρωση του 28ου έτους ηλικίας.
Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε στις 31/07/09, δηλαδή 13 μέρες μετά την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων (θυμίζουμε ότι καταληκτική ημερομηνία ήταν 17/07/09).
Τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
 Γιατί υπήρξαν 70 αιτήσεις αυτής της ηλικίας στην κατηγορία ΧΛΝ1 και γίνανε αποδεκτές;
 Τι γίνεται με τις αιτήσεις υποψηφίων που υπάρχουν στην κατηγορία ΧΛΝ2 της παραπάνω ηλικίας που δεν καλέστηκαν ποτέ και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός ΧΛΝ2;

Μια απάντηση στα ερωτήματα, μπορεί να είναι η εντελώς συμπτωματική πρόσληψη του ανιψιού του συν. Θ. Κώτσια, ηλικίας 27,5 ετών. Βεβαίως την ευθύνη δεν τη φέρει ο νεοπροσληφθείς συνάδελφος, αλλά είναι ολοφάνερο πλέον ποιος είναι ο φέρων την ευθύνη.
Το Συνέδριο για την Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων, γιατί αποκρύφτηκε ότι υπήρχε προϋπολογισμός για την διεξαγωγή του, ποσού 314.000 € ;
Γιατί η Εταιρεία κατέβαλε 80.000 €, ενώ ταυτόχρονα έκλεισε το Γραφείο της Καβάλας και αποδεκάτισε την Δ/νση Έρευνας μέσω της εθελουσίας;
Γιατί άραγε καταγγέλθηκε η θέση της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ, που δεν συμφώνησε τότε στο οικονομικό σκέλος του Συνεδρίου για λευκές επιταγές που ζήτησε ο μεμφόμενος συν. Οφθαλμίδης και που δυστυχώς σήμερα δικαιωνόμαστε.
Γι΄ αυτό συνάδελφε Παπακωνσταντίνου, που με την συναίνεσή σου για όλα τα παραπάνω που συνέβησαν, αναφέρεις στην πρόσφατη επιστολή σου ότι θα ακουστούν διάφορα και δεν πρέπει να τους δοθεί η ανάλογη σημασία;
Αυτός ο φαύλος κύκλος, πιθανόν να έχει και άλλες ουρές. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπούμε όταν έρχονται σε γνώση μας τέτοιες παρακμιακές καταστάσεις.
Για την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ αυτός ο κύκλος θα κλείσει όταν καθαρίσει.
Την Κυριακή 4 Οκτώβρη δίνεται η ευκαιρία στον λαό της πατρίδας μας να καταδικάσει τις πολιτικές των βατοπεδίων, των δομημένων ομολόγων και γενικά την φαυλότητα της πολιτικής ζωής της Ελλάδας.
Για την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ τέτοιου είδους πολιτικές είναι μη αποδεκτές και θα καταγγέλλονται απ΄ όπου και αν προέρχονται.


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ