Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

SHOW ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ στη συνέντευξη τύπου του ΠΣΕΕΠ ! ! !



Πειστικές εισηγήσεις και απαντήσεις από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΠΔΧΒ) Νίκο Ορφανό, τον Πρόεδρο του Σωματείου (ΠΣΕΕΠ) Παναγιώτη Οφθαλμίδη, και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου (ΠΣΕΕΠ) Γιώργο Παπακωνσταντίνου.



Συντονιστής του πάνελ ήταν ο δημοσιογράφος Σταύρος Μονεμβασιώτης.



Στο πλευρό των Ελλήνων Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ οι εκπρόσωποι των διεθνών συνδικάτων Richard Blin, Reinhard Reibsch και Michael Wolters, που με τις τοποθετήσεις τους ανέτρεψαν τους ισχυρισμούς της Διοίκησης της εταιρείας.








Λίγο το κακό για τον Πρόεδρο μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν, αφού όπως έχουμε ξαναπεί είναι περαστικός από τα ΕΛΠΕ και με την ρευστή πολιτική κατάσταση η παραμονή του θα είναι συντομότερη από ότι αναμενόταν...



Το ερώτημα που τίθεται για το Διευθύνοντα Σύμβουλο, είναι πως θα ασκήσει διοίκηση από εδώ και στο εξής μετά την εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εργαζομένων και τα όσα αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ για τον τρόπο που ασκεί διοίκηση και τις ατυχείς επενδυτικές επιλογές (αγορές πλοίων, αγορά BP, διευθυντικά προνόμια, κλπ κλπ...)


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΗΝΑ 19-5-2011

ΠΕΡΙ ΤΗΣ «ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ» (Σ.Ε.Σ.)

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία πραγματοποιεί σήμερα Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα» για τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ.
Στη συνέντευξη προσκλήθηκε και παρευρίσκεται η «Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων» (ΣΕΣ).
Μόνο που η ΣΕΣ δεν ήταν και δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση (τέτοια είναι μόνο στον τίτλο). Πρόκειται για μηχανισμό του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που υπάρχει σε κάθε χώρα. Έχει τεράστιους οικονομικούς πόρους και διαθέτει στελέχη που είναι ταυτισμένοι με τις κεντρικές επιλογές των πολυεθνικών και των μονοπωλίων και που έκαναν περιουσίες από τον εκμαυλισμό των συνδικάτων.
Η ΣΕΣ είναι ένα εργαλείο του κεφαλαίου, που αξιοποιείται από αυτό για να περάσει τις ιδεολογικές, πολιτικές και οικονομικές επεξεργασίες των πολυεθνικών στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Στηρίζει, προωθεί, τις κατευθύνσεις που χαράζουν τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό. Κατευθύνσεις, που στόχο έχουν την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την προώθηση της "ευελιξίας" της "ανταγωνιστικότητας" και του "εργασιακού μεσαίωνα". Στήριξε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη στρατηγική της Λισαβόνας. Από το 1973, που ιδρύθηκε, και μέχρι σήμερα, δεν έχει διοργανώσει ουσιαστικά ούτε μια απεργιακή κινητοποίηση. Ήταν και είναι πάντα στο πλευρό της κάθε Νατοϊκής ιμπεριαλιστικής επίθεσης όπως πρόσφατα στη Λιβύη.
Αυτή η κάστα των εργατοπατέρων, αυτά τα δεκανίκια των πολυεθνικών δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ.
Σήμερα που η εργατική τάξη σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενιαία επεξεργασμένη στρατηγική του μονοπωλιακού κεφαλαίου η διέξοδος για τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ βρίσκεται στην ταξική γραμμή που είναι ο δρόμος της ανυπακοής απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Κεφάλαιο και στις πολιτικές δυνάμεις που τους εκπροσωπούν. Είναι η συσπείρωση, ο συντονισμός, η κοινή δράση μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Π.Α.ΜΕ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θυμηθήκατε σύντροφοι τα κόλπα του Κωστόπουλου???
Οταν είσασταν όλοι μαζί στη μάσα δεν τα βλέπατε...Τόσα χρόνια καλύπτατε τους λαθρέμπορους κατοίκους των Βορείων Προαστείων!!
ΥΓ: Τον φουκαρά τον Μονεμβασιώτη τι το θέλατε??? Δεν σας είπε κανένας τίποτα..