Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σαρώνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ! ! !

Συνθήκες θριάμβου διαμορφώνονται πλέον για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φετινές φοιτητικές εκλογές, αφού σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στις πρώτες 56 από τις περίπου 200 σχολές, καταγράφει άνοδο σε σχέση με πέρυσι 5%.
Ακόμα και οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας (ΚΚΕ) δίνουν σε συγκεντρωτικά αποτελέσματα 65 σχολών άνοδο κατά 2,5% στη γαλάζια φοιτητική παράταξη.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την ΟΝΝΕΔ όσο και για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς δείχνει ότι οι νέοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις φιλελεύθερες ιδέες της γαλάζιας παράταξης.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που έχουμε στη διάθεσή μας, κοντά στο 10% του συνολικού αριθμού σχολών, η ΔΑΠ παρουσιάζει μια σημαντική άνοδο, που τη φέρνει πρώτη με ποσοστό της τάξης του 54%, με δεύτερη την ΠΑΣΠ, να βρίσκεται περίπου 30 ποσοστιαίες μονάδες πίσω της.
Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από μικρές περιφερειακές κάλπες, με χαμηλό αριθμό ψηφισάντων, ωστόσο είναι ενδεικτικές μιας γενικότερης πανελλαδικής τάσης και μας προϊδεάζουν για τα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: