Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Αθήνα Ώρα Μηδέν... Ηπείρου & Γ' Σεπτεμβρίου ! ! !







Άγρυπνοι έμειναν όλο το βράδυ οι περίοικοι στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου (και παραμένουν στο σημείο) όπου έχασε την ζωή του ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης.
Ο άτυχος Έλληνας έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές τριών αλλοδαπών, επειδή κρατούσε μια κάμερα, με την οποία ήθελε να απαθανατίσει τη γέννηση της κόρης του.
Οι αδίστακτοι δολοφόνοι
άφησαν ορφανά τα τρία παιδιά του Μανώλη Καντάρη και τη νεογέννητη κόρη του.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλωτές πέρασαν σήμερα μπροστά από το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος Έλληνας, αφήνοντας στον τόπο της θυσίας του ένα λουλούδι.

Δυστυχώς γίναμε ξένοι στον τόπο μας με την ένοχη ανοχή των πολιτικών ηγεσιών μας ! ! !

Την Πέμπτη στις 16:00 θα τελεστεί με πρωτοβουλία των κατοίκων τρισάγιο στο σημείο που χάθηκε ο Μανώλης Καντάρης.

Άραγε, ποια πολιτικά πρόσωπα θα έχουν το κουράγιο να εμφανιστούν εκεί;



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κάτοικοι στην περιοχή είναι ανάστατοι και με το δίκιο τους, καθώς η βία, η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση.
Πριν δυο βδομάδες περίπου μια επιτροπή κατοίκων είχε οργανώσει μια εκδήλωση στην συμβολή των οδών Ηπείρου κι Αχαρνών με σκοπό να δηλώσει την αγανάκτησή της στην υποβάθμιση της περιοχής.
Δυστυχώς, το τραγικό προχθεσινό συμβάν ήρθε να επιβεβαιώσει τα παράπονα των κατοίκων.
Ο μόνος πολιτικός φορέας που είχε παρουσία στην περιοχή και έδωσε το παρών με στελέχη του κατά την προχθεσινοβραδινή αυθόρμητη εκδήλωση μνήμης ήταν ο Λαϊκός Σύνδεσμος «Χρυσή Αυγή».
Ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Νίκος Μιχαλολιάκος, δήλωσε πως:
«Πραγματοποιήθηκε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής στην οποία βεβαίως και συμμετείχαν οπαδοί μας. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, στην συγκεκριμένη περιοχή ήμασταν τρίτη δύναμη στις δημοτικές εκλογές».
Αναφερόμενος στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν και στο γεγονός ότι κάποιοι ενέπλεξαν σ' αυτά την «Χρυσή Αυγή», ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε:
«Η απάντησή μου σ' αυτό είναι τα λόγια ενός κατοίκου της περιοχής, ο οποίος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι βλέπετε παντού Χρυσαυγίτες, κι όσοι δεν έχουν γίνει ακόμη, θα γίνουν, με την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε».

Ανώνυμος είπε...

Άν τον Μανώλη τον έλεγαν Αλέξη...
και δεν τον είχαν σφάξει σαν τραγί κάτι λαθρομετανάστες, αλλά τον είχε σκοτώσει ένας αστυνομικός θα είχε καεί όλη η Ελλάδα.
- Θα είχαν βγάλει πύρινους λόγους όλοι οι κουλτουριάρηδες και οι αριστεροί για την αξία της ανθρώπινης ζωής.
- Θα είχε κάνει δακρύβρεχτες εκπομπές ο τιμητής των αδικημένων Λαζόπουλος.
- Θα είχαμε πάθει πλύση εγκεφάλου από τις χιλιάδες ώρες τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών εκπομπών σε ειδήσεις, talkshow και αφιερώματα (τύπου Τσίμα και Θοδωράκη) για το δυνάστη αστικό σύστημα.
- Θα είχε "αγιοποιηθεί" ο νεκρός και θα είχε "δαιμονοποιηθεί" ο δολοφόνος.
- Θα είχε αλλάξει όνομα ο δρόμος που έγινε το γεγονός.
- Θα είχαν κλείσει σχολεία.
- Θα είχαν πετροβοληθεί αστυνομικά τμήματα.
Τώρα, τα σκεπάζει όλα η σιωπή και όποιος τολμήσει να πει κάτι κηλιδώνεται ως ακροδεξιός και ρατσιστής.
Θύματα όπως ο Μανώλης, η Αγγελική, η Παρασκευή, ο Επαμεινώνδας, αλλά και το αγέννητο παιδί της Αγγελικής έχουν την "ατυχία" να μην είχαν πεθάνει κάτω από τη σημαία της Αριστεράς.
Αλλιώς, Μανώλη, Αγγελική, Παρασκευή και Νώντα θα ήσασταν ήρωες, δρόμοι, πλατείες, τραγούδια, σύμβολα, συνθήματα.
Τώρα είστε απλώς ένα κεράκι στη μνήμη των ταλαίπωρων ανθρώπων που σας αγαπούσαν και που θα τους λείπετε για πάντα, τόσο πολύ.