Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πρώτη προτεραιότητα ο Τουρισμός στην Πελοπόννησο για τον Πέτρο Τατούλη ! ! !


Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση καλοκαιρινού τουρισμού Summer Holiday Expo στο Μαρούσι 20-22 Μαΐου. Την έκθεση εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ Γιώργος Κολέτσος.

Η λειτουργία του εκθεσιακού χώρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου λειτούργησε με τη συμμετοχή των επαγγελματικών φορέων του τουρισμού όλης της Πελοποννήσου καθώς και μεμονωμένων ξενοδόχων και ιδιοκτήτων καταλυμάτων που άδραξαν τη δυνατότητα που τους δόθηκε ώστε να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι 5000 επισκέπτες της έκθεσης και επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και της φιλοξενίας, που επισκέφθηκαν την Summer Holiday Expo τις τρεις αυτές ημέρες.
Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τον κάθε προορισμό της Πελοποννήσου ξεχωριστά καθώς και για τις ειδικές προσφορές που τους επιφύλασσαν οι επαγγελματίες της Πελοποννήσου. Επίσης είχαν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν μέρος των ποιοτικών Πελοποννησιακών προϊόντων, για τα οποία υπήρχε... ξεχωριστός χώρος προβολής, συμπληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία Πελοπόννησος.
Η ζωντάνια και η δυναμική παρουσία των ξενοδόχων της Πελοποννήσου, η άρτια οργάνωση καθώς και τα ποιοτικά μας προϊόντα κατέταξαν το περίπτερο της Περιφέρειας από τα πρώτα στις προτιμήσεις των επισκεπτών.
Τέλος το Σάββατο 21 Μαΐου, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το workshop μεταξύ τουριστικών γραφείων από την Αθήνα και ξενοδόχων της Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι έτσι αντιλαμβανόμαστε ως Περιφερειακή Αρχή τη συμμετοχή μας στις εκθέσεις τουρισμού. Να αποτελούν χώρο των ίδιων των Πελοποννησίων επαγγελματιών του τουρισμού, να προβάλουν την Πελοπόννησο συνολικά και συνδυαστικά με τα ποιοτικά μας προϊόντα, καθώς να συμπληρώνονται και με πλήθος ανταποδοτικών δράσεων όπως workshops και επιχειρηματικές συναντήσεις.




Ξεπέρασαν τους 5.000 οι επισκέπτες της 5ης Έκθεσης Καλοκαιρινών Διακοπών, SUMMER HOLIDAYS EXPO, που διοργάνωσε η Helexpo, στην Αθήνα από 20 έως 22 Μαΐου.
Οι επισκέπτες της βρήκαν εντυπωσιακές προτάσεις διακοπών από τους εκθέτες και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις κληρώσεις των πλούσιων δώρων. Στο «ταξίδι» τους μέσα στον εκθεσιακό χώρο είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, την Χαλκιδική και την Ουρανούπολη, τον Πόρο και τα Νησιά του Β. Αιγαίου, την Εύβοια, τα Κύθηρα, την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, την Κύπρο, την Ινδονησία και την Τυνησία. Πλήθος άλλων προορισμών τους πρότειναν τα τουριστικά γραφεία Travel Plan, Express Holidays, Tourgats και ΒΜΙ Travel που ήταν επίσης εκθέτες. Η Οlympic Air και η Endeavor Lines έκαναν ειδικές προσφορές εισιτηρίων μόνο για τους επισκέπτες της SUMMER HOLIDAYS EXPO.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κέρδισε τις εντυπώσεις με μια αποστολή τουλάχιστον 50 ξενοδόχων από όλες τις Περιφερειακές της ενότητες, που βρέθηκαν στο περίπτερό της και ήρθαν σε επαφή με το καταναλωτικό κοινό. Σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια με τη συνδρομή του Respond On Demand, στο πλαίσιο της έκθεσης, στο Συνεδριακό Κέντρο του Helexpo Palace, οι εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών μονάδων της Πελοποννήσου, είχαν επιχειρηματικές συναντήσεις με ελληνικά τουριστικά γραφεία, προκειμένου να προβάλλουν τα καταλύματα και τον προορισμό τους.
Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κολέτσος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης και πλήθος εκπροσώπων του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τουριστικοί συντάκτες από την Ουγγαρία, φιλοξενήθηκαν από το Respond On Demand, με στόχο την ενημέρωσή τους και κατ’ επέκταση την προβολή του ελληνικών τουριστικών προορισμών. Ήρθαν σε επαφή με το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ , πήραν δηλώσεις του για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με όλους τους εκθέτες της SUMMER HOLIDAYS EXPO.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις το Σάββατο και την Κυριακή όπως η Ημερίδα με θέμα τον τουρισμό ευεξίας & Spa, τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και οι κληρώσεις των πλούσιων δώρων έδωσαν στην έκθεση ένα ιδιαίτερο χρώμα.
Το επόμενο ραντεβού της Helexpo με τον τουριστικό κλάδο είναι τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: