Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Απόψε στις 8:00 μ.μ. η εκδήλωση για τα Μεσσηνιακά Προϊόντα στο ELITE της Καλαμάτας !


Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Μεσογειακή διατροφή και Μεσσηνία !
Το χαρακτηριστικό διατροφικό μας πρότυπο που βασίζεται καθαρά στα αγνά αγροτικά μας προϊόντα τα μοναδικά σε ποιότητα και γεύση φτάνει στις μέρες μας, από γενιά σε γενιά.
Τα τοπικά προϊόντα συνδυάζουν τις ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας με τη ξεχωριστή και ιδιαίτερη γεύση και μας κατατάσσουν πολύ υψηλά στη διατροφική αλυσίδα, όλου του κόσμου.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η Μεσσηνία και η Κορώνη επιλέχθηκαν από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως το κέντρο της Μεσογειακής διατροφής.
Τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σε όλη την Ελλάδα αλλά ακόμη και στο εξωτερικό, τα προϊόντα της Μεσσηνιακής γης, με σημαία την ποιότητα, τη συσκευασία, την καινοτομία, κατέχουν υψηλή θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών.
Έχουμε λοιπόν όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε πέραν της δικής μας στήριξης που πρέπει να θεωρείται αυτονόητη και να γίνεται από όλους μας συνειδητά, όλα αυτά τα αγαθά της Μεσσηνίας να αποτελέσουν τον πυλώνα του γαστρονομικού τουρισμού και το εφαλτήριο της αγροτικής μας ανάπτυξης.
Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες στη Μεσσηνία, με την κατεύθυνση σε νέες καλλιέργειες βασισμένες σε σύγχρονους τρόπους καλλιεργειών, σε συνδυασμό όμως με τις σταθερές της παράδοσης, δημιουργούν το κράμα της μοναδικότητας της Μεσσηνιακής αγροτικής παραγωγής.
Αυτή τη χρονική στιγμή που η Χώρα μας δοκιμάζεται από λάθος πολιτικές επιλογές που έχουν συρρικνώσει επικίνδυνα τα εισοδήματά μας, οι τοπικές οικονομίες κλυδωνίζονται ακόμη πιο επικίνδυνα και σ’ αυτό συμβάλλουμε άθελά μας κι εμείς, διότι λανθασμένα, θεωρούμε ότι η αναζήτηση φθηνότερου και λιγότερου ποιοτικού προϊόντος, θα μας βοηθήσει στην προσπάθεια για εξοικονόμηση χρημάτων.
Αρχικά ίσως να φαίνεται σωστό, επί της ουσίας όμως μεγαλώνει τα προβλήματα, με διαδοχικές παρενέργειες σε πολλούς τομείς της τοπικής και της Εθνικής μας οικονομίας.
Επιβάλλεται να συμμετέχουμε όλοι ενεργά στην εξεύρεση τρόπου, ούτως ώστε να ξαναδώσουμε πνοή στην τοπική μας οικονομία και ζωή στην ύπαιθρο, κάνοντας ανταγωνιστική τη γεωργία μας, με όρους ποιοτικούς και όχι απλά οικονομικούς.
Επιβάλλεται να εμπεδώσουμε όλοι μας, ότι απαιτείται να αποκτήσουμε μια στέρεα καταναλωτική συνείδηση με βάση την οποία, θα επιλέγουμε συνειδητά τα τοπικά αγροτικά μας προϊόντα, βελτιώνοντας τις καταναλωτικές μας συνήθειες και δίνοντας την απαιτούμενη ώθηση στην οικονομία του τόπου μας αλλά και όλης της Xώρας.
Επιβάλλεται να σταματήσει επιτέλους το έλλειμμα στο ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων, εξ’ αιτίας των λανθασμένων επιλογών του εγχώριου καταναλωτικού κοινού, που μας αναγκάζει ως χώρα να πληρώνουμε 6,5 δις ευρώ το χρόνο για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.
Εφ’ όσον δε, η Πολιτεία αδυνατεί να εφαρμόσει μία πολιτική που θα ενισχύει την αγροτική οικονομία, που θα κάνει πιο ανταγωνιστικά τα αγροτικά μας προϊόντα, που θα κατευθύνει και θα προσανατολίζει τον Έλληνα αγρότη προς ποιοτικές και προσοδοφόρες καλλιέργειες, τότε το μόνο που μας μένει είναι μόνοι μας, να αποκτήσουμε πλέον Εθνική συνείδηση και με προσήλωση και διάθεση να στηρίζουμε Ελληνικά, να στηρίζουμε Μεσσηνιακά.
Έτσι, και ποιότητα θα εξασφαλίσουμε και θα ενισχύσουμε οικονομικά τους αγρότες μας, τον τουρισμό μας, την επιχειρηματικότητα, την εργασία, τον εαυτό μας τελικά ! ! !

Τομέας Ενημέρωσης και ΜΜΕ ΝΟ.ΔΕ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: