Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Τριετές Μνημόσυνο μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου !


Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Παλαιού Φαλήρου τελείται σήμερα το τριετές μνημόσυνο από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου (εκοιμήθη 28 Ιανουαρίου 2008).
Τρία χρόνια πέρασαν και η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ΔΕΙΝΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΗΘΙΚΗΣ κρίσης, το μέλλον των νέων ανθρώπων είναι αβέβαιο, ενώ η χώρα θα μείνει για χρόνια (με άγνωστες συνέπειες) υπόδουλη στο ΔΝΤ (μνημόνιο).
Μέσα σε αυτό το πολιτικό-οικονομικό χάος, χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλη την Αττική (κληρικοί, λαϊκοί και μοναχοί) αναμένεται να προσέλθουν στο Παλιό Φάληρο, στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) για να συμπροσευχηθούν στη Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου, να προσευχηθούν για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.
Άλλοι, σιωπηρά, θα ψάξουν να βρουν μια στιγμή να προσέλθουν στον τάφο του, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, αυτή και την άλλη εβδομάδα, για να ψελίσουν μύχιες προσευχές για το μέλλον της Ελλάδας μας, την οποία κάποιοι θέλουν να την ξεκόψουν από την Ορθόδοξη Εκκλησία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: