Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Αλέκα Παπαρήγα: Την κρίση δεν την δημιουργήσατε εσείς…



Να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και ΟΧΙ ο λαός !

Οι κρίσεις έρχονται και παρέρχονται…
Το ζητούμενο είναι να μη ματώσουν οι εργαζόμενοι !

Από το 1991 πριν την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ είχαμε προειδοποιήσει τον Ελληνικό λαό γι’ αυτά που ήρθαν σήμερα, αλλά κανένας τότε δε μας πήρε στα σοβαρά…

Αυτά είπε μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα σήμερα το πρωί στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο Νέων Έργων των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα καλώντας τους να αναλογισθούν τη δύναμή τους και τονίζοντάς τους πως τίποτε από όσα συντελούνται γύρω τους δε θα ήταν εφικτά χωρίς αυτούς.

Κλείνοντας το διάλογο με τους εργαζόμενους, ζήτησε τη συμμετοχή όλων στη 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απριλίου και τη δυναμική παρουσία τους στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος στις 22 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.















10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιοδεία στο εργοτάξιο ΕΛΠΕ Ελευσίνας (ΠΕΤΡΟΛΑ) και της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., πραγματοποιησε στις 7 το πρωί η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

Όλες οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα, αν δεν γυρίσουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, για να μπουν στη δράση με το ΚΚΕ, με σκοπό να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και τα στηρίγματά τους.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, δεν πρέπει να φοβηθούν την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της, ΕΕ και ΔΝΤ» αναφέρει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ και επισημαίνει: «Έχουν καθήκον, αλλά και τη δύναμη και πρέπει να πάρουν τώρα θέση στον αγώνα κατά της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης, της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, των απολύσεων. Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας του ΠΑΜΕ πρέπει να είναι η αφετηρία των νέων ελπιδοφόρων αγώνων. Θυσίες για τον αγώνα, για το μέλλον των παιδιών μας, όχι για την πλουτοκρατία».

Ανώνυμος είπε...

Όσο μαζικότερος είναι ο αγώνας, τόσο λιγότερες θυσίες έχει.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε εργαζόμενους σε εργοτάξιο της Ελευσίνας.

Σε εργαζόμενους σε εργοτάξιο της Ελευσίνας μίλησε χτες η ΓΓ τη ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην ομιλία της σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Eμείς τη μάχη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της εργατικής οικογένειας και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, πρώτα απ' όλα τη δίνουμε στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους κοντά στους εργαζόμενους. Τη δίνουμε και μέσα στη Βουλή. Αλλά, να έχετε υπόψη σας, ότι όσες φωνές και να βάλεις μέσα στη Βουλή, όσο και αν χτυπήσεις το χέρι σου στο έδρανο, υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία η οποία δεν πρόκειται να αποφασίσει φιλολαϊκά.
Ακόμη και όταν - και αυτό γίνεται χρόνια - καταψηφίζει ένα κόμμα την εκάστοτε κυβέρνηση, παραδείγματος χάριν, έχουμε το γνωστό μοτίβο: Οταν κυβέρνηση είναι η ΝΔ, καταψηφίζει το ΠΑΣΟΚ. Και όταν είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, καταψηφίζει η ΝΔ. Ακόμη, λοιπόν, κι όταν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, καταψηφίζει το νόμο της κυβέρνησης, δε σημαίνει ότι έχει ουσιαστική διαφορά με αυτόν. Απλά, θέλει κάποτε να έρθει η σειρά του να γίνει κυβέρνηση και ψηφίζοντας εναντίον ενός νομοσχεδίου παραπλανά και κοροϊδεύει το λαό.
Με αυτήν την έννοια, προβάδισμα αποκτά ο αγώνας έξω από τη Βουλή. Σας λέω ένα παράδειγμα: Αν τώρα που φέρνουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - και το οποίο κατακρεουργεί, κυριολεκτικά, εργατικά δικαιώματα και αφορά και τους νεότερους και όχι μόνο αυτούς που είναι κοντά στη σύνταξη, αφορά ακόμη και τα δεκάχρονα και τα δεκαπεντάχρονα παιδιά. Διότι, το ασφαλιστικό δικαίωμα, το δικαίωμα στην Υγεία, το χτίζεις καθημερινά, δεν το χτίζεις όταν φτάσεις στην ώρα της σύνταξης.
Αν, λοιπόν, βρεθούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στους δρόμους, αν η διήμερη απεργία 21 και 22 Απρίλη νεκρώσει όλη την Ελλάδα - ανεξάρτητα αν η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει την απεργία ή όχι - τότε, η κυβέρνηση κάπου θα προβληματιστεί. Οχι ότι θα την πιάσει το φιλότιμο, αλλά θα φοβηθεί.
Στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες
Δεν μπορούν να περάσουν αυτά τα μέτρα και ο λαός απλώς να "βλαστημάει" στο σπίτι του και να αγανακτεί. Πρέπει να φανεί ότι δεν εγκρίνετε αυτό που γίνεται. Πάει ο Παπανδρέου, πάει ο Σαμαράς στο εξωτερικό και λένε: Ο ελληνικός λαός συμφωνεί να παρθούν μέτρα. Ετσι λένε. Και, επομένως, αφού συμφωνεί σε αυτά θα τον πείσουμε να συμφωνήσει και σε χειρότερα. Και πρέπει επίσης να ζητήσουμε αυξήσεις, καταπολέμηση της ανεργίας, να γίνουν έργα που χρειάζεται ο λαός. Εργα όχι για τους λίγους να επωφελούνται, αλλά για τους πολλούς.
Να ζητήσουμε σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Αφού υπάρχει ανεργία, όσο πιο γρήγορα φεύγουν κάποιοι με καλές συντάξεις δημιουργούνται και θέσεις εργασίας. Εδώ λέει κάθε πέντε που φεύγουν στη σύνταξη θα προσλαμβάνουν έναν. Και οι υπόλοιποι θα είναι με εργολάβους, με περιστασιακή δουλειά. Κάθε πέντε μόνιμοι που φεύγουν θα προσλαμβάνουν έναν. Αυτό είναι επίσημη κυβερνητική θέση.
Θα ζητήσουμε π.χ. οι παροχές Υγείας να είναι δωρεάν για όλους; Θα ζητήσουμε δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, να καταργηθούν τα φροντιστήρια, ότι πρέπει να δίνεις απ' τη τσέπη σου για να πάει το παιδί σε ένα Πανεπιστήμιο ή σε ένα ΤΕΙ; Αυτά θα τα ζητήσουμε σήμερα; Θα ζητήσουμε πενθήμερη βδομάδα; Να πώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας, να δουλεύουμε πέντε μέρες τη εβδομάδα, χωρίς μείωση βέβαια μισθών.
Αυτά λέει το ΚΚΕ. Και αυτά πρέπει να τα ζητήσουμε σήμερα, την ώρα δηλαδή που πάνε να στα πάρουνε πίσω πρέπει να δείξεις ποιες είναι οι σημερινές σου ανάγκες και οι δυνατότητες που υπάρχουν με αγώνες να το πετύχεις. Διαφορετικά σε 5 και σε 10 χρόνια η κατάσταση θα είναι τέτοια που ούτε και εμείς σήμερα δεν μπορούμε να τη φανταστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Να νιώσει ο λαός τη δύναμή του.

Πέρασε προ πολλού η περίοδος εκείνη όπου οι εργαζόμενοι πάλευαν και κάτι κέρδιζαν. Σήμερα σου παίρνουν αυτά που έχεις κερδίσει πριν 20 και 30 χρόνια. Και σου ξεκαθαρίζουν ότι αυτά τα μέτρα που παίρνουν ξεκινάνε το 2013, θα ολοκληρωθούν το 2018 και θα ισχύσουν πολλά χρόνια μπροστά. Και θα σου έρθουν το 2020 και το 2025 και θα σου πουν: Δεν φτάνουν, δώσε και άλλα.
Επομένως, αυτά που ξέραμε πριν, να γίνεται δηλαδή ένας αγώνας, παραμονές των εκλογών και να γίνονται κάποιες παροχές ή να γίνονται και πολλά ρουσφέτια, τώρα πια τα περιθώρια στενεύουν. Επομένως, ο εργάτης με την οικογένειά του πρέπει να καταλήξουν στο εξής πράγμα: Πιστεύει όλους αυτούς που πίστευε τόσα χρόνια πριν; Εμείς λέμε ότι πρέπει να τους διαγράψετε. Να πάρετε ένα μολύβι και να διαγράψετε κόμματα, πολιτικούς, επιχειρηματίες.
Δεύτερον, πρέπει να νιώσετε ταυτόχρονα ότι έχετε, έχουμε, έχει ο λαός δύναμη, είμαστε πλειοψηφία. Μπορεί να μην έχουμε στα χέρια μας κεφάλαια, μετοχές, ομόλογα, βίλες, κότερα, αλλά είμαστε πλειοψηφία. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει δίχως εσάς; Μπορεί να γίνει μόνο με τα κεφάλαιά τους;
Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης
Ο εργάτης σήμερα πρέπει να καταλάβει το εξής: Οτι υπάρχει και άλλος δρόμος, ότι μπορεί να ζήσετε καλύτερα. Και ότι αυτά τα μέτρα είναι αναπόφευκτα μόνο για το κεφάλαιο. Αν πιστέψετε στη δύναμή σας, θα βρούμε το δρόμο. Δε φτάνει, δηλαδή, να αισθάνεστε ότι αυτά τα μέτρα σας αδικούν, αυτό δε φτάνει. Πρέπει να καταλάβετε ότι μπορεί να ζήσουμε καλύτερα σε τούτο τον τόπο. Πολύ καλύτερα, με ασφάλεια, με σιγουριά να μην έχουμε το άγχος, αυτή τη θηλιά στο λαιμό. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί.
Βγαίνει ο Λοβέρδος, ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, και λέει: "Αν δεν πάρω αυτά τα μέτρα τώρα, σε πέντε χρόνια δε θα μπορώ να καταβάλω χρήματα"! Γιατί, κύριε, δεν μπορείς να καταβάλεις συντάξεις; Γιατί άδειασαν τα Ταμεία; Ο λαός τα άδειασε; Πάρτα από αυτούς που άδειασαν τα Ταμεία.
Καταλάβατε τι σημασία έχει η συνειδητοποίηση όχι μόνο ότι τα μέτρα είναι άσχημα, αλλά ότι μπορούσαν να μην παρθούν αυτά τα μέτρα και ότι υπάρχει άλλος δρόμος, δικός σας. Και τότε θα καταλάβεις, γιατί αξίζει να απεργήσεις μια μέρα - δύο μέρες, γιατί αξίζει να πας σε ένα συλλαλητήριο, ποιους πρέπει να ψηφίζεις στο σωματείο, ποιους πρέπει να ψηφίζεις στις εθνικές εκλογές, τι πρέπει να ψηφίσεις στις τοπικές εκλογές που θα γίνουν προς το τέλος του έτους.

Όλοι μαζικά «στο πόδι»

Όταν υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που πεινάνε, όταν δε θα μπορείς να ζήσεις με τη σύνταξή σου, όταν βλέπεις το παιδί σου άνεργο και εσύ δεν έχεις κάνει τίποτα. Αυτό θα είναι ωραίο; Και μετά θα οδηγήσουν τον έναν να βγάλει τα μάτια του άλλου, όπως και γίνεται. Λοιπόν τι θυσίες έχει ο αγώνας; Οσο πιο μαζικός είναι, τόσο λιγότερες θυσίες έχει.
Βέβαια, όταν παλεύει μια μειοψηφία, τότε αυτή τη μειοψηφία θα την ξεκόψουν και θα την "πελεκήσουν". Αλλά εμάς δε μας φοβίζει αυτό. Οταν οι εργαζόμενοι είναι μαζικά στο πόδι δεν μπορούν να τους χτυπήσουν με τον ίδιο τρόπο. Βέβαια, όταν σε έναν τόπο δουλειάς είναι 100 και απεργούν οι 5, τους 5 μπορούν να τους απολύσουν. Οταν απεργούν και οι 100 δεν είναι εύκολο. Δεν είναι πανίσχυροι, φαίνονται ισχυροί γιατί το κίνημα είναι αδύνατο.
Οσο περισσότεροι παλεύουμε, τόσο λιγότερες θυσίες και λιγότεροι κίνδυνοι θα υπάρχουν. Αλλά σκεφτείτε και κάτι άλλο: Μια σειρά κατακτήσεις που είχαν οι εργαζόμενοι μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στην Ελλάδα, είναι άσχετες με τους αγώνες που γίνανε στη δεκαετία του 1920 και του '30; Υπάρχουν θυσίες και θυσίες. Ολοι μαζί σαν μια γροθιά θα έχουμε πολύ λιγότερες απειλές και κινδύνους πολύ λιγότερους».

Ανώνυμος είπε...

Αρ. Πρωτ : …177… Ασπρόπυργος 19/04/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 16/04/10 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ, κατόπιν του αιτήματος 9 μελών Δ.Σ. Το αίτημα αφορούσε την συμμετοχή σε 48ωρη απεργία στις 21 & 22 Απριλίου 2010.
Η θέση του Προεδρείου που αποτέλεσε πρόταση-εισήγηση στο Δ.Σ. είναι : όλοι συμφωνούμε ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης στρέφονται κατά των εργαζομένων και γι΄αυτό τον λόγο απαιτείται συντονισμός δράσης μέσα από τα όργανα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν επιλέξει να εκπροσωπούνται, την Ομοσπονδία (ΠΟΕΠΔΧΒ), Εργατικά κέντρα και ΓΣΕΕ.
Το Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την μη συμμετοχή μας σε κινητοποιήσεις που δεν αφορούν την ΓΣΕΕ και τα Δευτεροβάθμια Σωματεία. Στην έκτακτη συνεδρίαση αποφασίσθηκε επίσης η συμμετοχή μας σε όποιες κινητοποιήσεις προκηρυχθούν από τα ανώτερα όργανα.
Στην συνέχεια επακολούθησε η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ. Το κυρίως θέμα ήταν η πρόθεση της Γενικής Δ/νσης Διυλιστηρίων Βορρά να μειώσει ένα πόστο παραγωγής στο Εργοστάσιο Καυστικής Σόδας – Χλωρίου (ΚΣ/Χ).
Η μέχρι σήμερα πορεία των Χημικών Εργοστασίων στις ΒΕΘ (PVC, ΚΣ/Χ και Διαλυτών, HCL και PP) είναι συνδεδεμένη με συσσωρευμένα λάθη, παραλείψεις και σοβαρές αμέλειες των Διοικήσεων ΕΛΠΕ. Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι, το Σωματείο και το σύνολο των παρατάξεων όλα αυτά τα χρόνια έχουν επισημάνει σε όλους τους τόνους τις λανθασμένες επιλογές και χειρισμούς των Διοικούντων.
Όλοι θυμόμαστε την απώλεια, εξ΄ υπαιτιότητας των ΕΛΠΕ, της UNILEVER (βιομηχανία απορρυπαντικών) ως πελάτη του Υποχλωριώδους Νατρίου, που αντιστοιχούσε περίπου στο 40% της παραγωγής του εργοστασίου ΚΣ/Χ.
Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι το κλείσιμο του εργοστασίου PVC οφείλεται στο γεγονός ότι οι Διοικήσεις της Εταιρείας αδιαφόρησαν για την μονάδα παραγωγής της πρώτης ύλης VCM, που είχε ως επακόλουθο να αγοράζουμε από τις πολυεθνικές εταιρείες πιο ακριβά το VCM από την τιμή πώλησης του PVC. Γι΄ αυτό το «κατόρθωμα» επιβραβεύθηκε ο αν. Γεν. Δ/ντής Διυλιστηρίου Βορρά κ. Σγουρής με αύξηση των ετησίων αποδοχών του κατά 30.000 € ! ! !
Και τώρα, έρχονται να ζητήσουν τη μείωση ενός πόστου στο Εργοστάσιο Καυστικής Σόδας - Χλωρίου (ΚΣ/Χ), δήθεν για την βιωσιμότητα του εργοστασίου ! ! !
Κύριε Αν. Γεν. Δ/ντή Διυλιστηρίων Βορρά, πόσα εκατομμύρια ευρώ «έχασε» από τις «συμφωνίες του» με την Denhart ο Δ/ντής Ι Εμπορίας Χημικών και αφορούσαν πωλήσεις PVC και άλλων χημικών προϊόντων;
Και σήμερα αν δεν κάνετε καλά την δουλειά σας, το ίδιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στο εργοστάσιο παραγωγής πολυπροπυλενίου (ΡΡ).
Διότι από την μια προχωράτε στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου ΡΡ, κάτι το οποίο είναι σωστό, αλλά δεν προχωράτε ταυτόχρονα στην αύξηση της παραγωγής προπυλενίου. Πόσα χρόνια συζητάτε και σκέφτεστε το Revump του FCC των ΒΕΑ; Θα το συζητάτε για πολύ ακόμα; Η αδράνεια και η ατολμία είναι έγκλημα.

Ανώνυμος είπε...

Αρ. Πρωτ : …177…
Κύριοι της Διοίκησης
Το Εργοστάσιο ΚΣ/Χ στις ΒΕΘ είναι μια μονάδα που αφορά την Ελληνική Κοινωνία. Το χλώριο που παράγεται χρειάζεται για την χλωρίωση του νερού του πληθυσμού της Ελλάδας. Δεν έχετε το δικαίωμα να το αφήσετε σε τρίτες χώρες. Είναι πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα.
Τα ΕΛΠΕ δεν χρειάζονται τέτοια αντίληψη. Αυτό που χρειάζονται είναι Διοικήσεις με όραμα και τόλμη που θα παίρνουν αποφάσεις για επενδύσεις που θα ενισχύουν την Εθνική Οικονομία, την Ελληνική Κοινωνία, την Εταιρεία και τους εργαζόμενους.
Δεν αφήνουμε να «καταρρέουν» τα εργοστάσια και μετά «ζητάμε και τα ρέστα».
Το Δ.Σ. για όλα τα παραπάνω αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης Πανελλήνιας Στάσης Εργασίας την Παρασκευή 23/04/10 και ώρα 12:00.
Οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι, ότι οι κακές πολιτικές των Διοικήσεων, δεν μπορούν να πέφτουν έτσι απλά στην πλάτη εργαζομένων, μόνο και μόνο για να διορθώσουν τα λάθη τους και τους δείκτες που τόσο πολύ τους απασχολούν.
Κύριοι της Διοίκησης
Η Στάση Εργασίας είναι προειδοποιητική και δηλώνουμε ότι αν συνεχίσετε την λογική της διόρθωσης των δεικτών και όχι της διόρθωσης της πορείας σας θα μας βρείτε μπροστά σας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν στην Στάση Εργασίας, ώστε το μήνυμα να βρει παραλήπτη.




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Αύριο και μεθαύριο ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Να δουμε ποιοι θα κανουν απεργια με το ΠΑΜΕ...να δουμε την απηχηση...γιατι καποιοι εχουν την ταση να παιζουν διασπαστικα παιχνιδια με τους θεσμους...τωρα ειναι η σειρα της ΓΣΕΕ..ετσι ειναι οταν δεν υπαρχει η καρεκλα, αρχιζουμε την "ψευτοεπαναστατικη" γυμαναστικη...σε αυτα τα παιχνιδια οι ενιαιοι μαυρογυαλουροι ειναι απαιχτοι....ιδωμεν.. λοιπον ποσα απιδια πιανει ο σακος

Ανώνυμος είπε...

Παράνομη η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών από το Πρωτοδικείο

ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Ως παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το πρωτοδικείο Πειραιά η 48ώρη απεργία που έχουν κηρύξει για αύριο και μεθαύριο τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ. Οι ναυτεργάτες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ τονίζουν ότι αύριο το πρωί θα...



...ξεκινήσουν την απεργία τους από τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.

www.troktiko.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010
"Κατάληψη έγινε και στο Attica"

"Κατάληψη δεν έχει γίνει μόνο στο Μεγάλη Βρετανία...Έγινε ( και θα συνεχιστεί και αύριο) από μέλη του ΠΑΜΕ και στο πολυκατάστημα Attica. Για την ακρίβεια οι διαδηλωτές...



είχαν κάνει κατάληψη σε όλες τις εισόδους του καταστήματος αναγκάζοντας 800 άτομα να περιμένουν απέξω όλη μέρα και να χάσουν το μεροκάματο τους...Πολύ έξυπνη κίνηση από μέρους τους!Μπράβο τους! Τι να την κάνουμε αυτή την επαναστατικότητα, όταν πλήτονται τόσοι υπάλληλοι! Ας κάνουν κατάληψη στην Βουλή!! Έλεος!!!"
www.troktiko.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...ΤΗΝ ΔΙΓΛΩΣΙΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ "ΔΗΘΕΝ" ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες αποδείξεις για να φανεί πόσο επικίνδυνοι είναι οι οπορτουνιστές για το εργατικό κίνημα. Δε χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για να φανεί ότι επί της ουσίας λειτούργησαν με την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ως παπαγαλάκια της προπαγάνδας του συστήματος. Κάποιοι "αριστεροί" αναλαμβάνουν το ρόλο του συνεργάτη του συστήματος, αναλαμβάνουν ανοιχτά πλέον να παίξουν το ρόλο του προβοκάτορα, του απεργοσπάστη και του εισαγγελέα, απέναντι σε αποφάσεις συμμετοχής στη 48ωρη απεργία που...

κήρυξαν τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ.
Αυτό θα πει οπορτουνισμός. Τσάκισμα κάθε ριζοσπαστικοποίησης, μέγιστη υπηρεσία στο σύστημα και στον κομματικό συνδικαλισμό.
80 χρόνια αγώνες και θυσία όλα τα πουλήσανε για μια εταιρία...
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης...στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ.

http://www.typografeio.blogspot.comης