Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Εξάρες στο Νομό Μεσσηνίας ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Κλικάρετε στο χάρτη για μεγέθυνση

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα αποτελούμενος από τους δήμους:
α. Άριος β. Θουρίας και γ. Καλαμάτας, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη αποτελούμενος από τους δήμους:
α. Αιπείας β. Ανδρούσας γ. Αριστομένους δ. Βουφράδων ε. Ιθώμης στ. Μεσσήνης ζ. Πεταλιδίου και την κοινότητα Τρικόρφου, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Πύλου – Νέστορος με έδρα την Πύλο αποτελούμενος από τους δήμους:
α. Κορώνης β. Μεθώνης γ . Παπαφλέσσα δ. Πύλου ε. Νέστορος και στ. Χιλιοχωρίων, οι οποίοι καταργούνται.

4. Δήμος Τριφυλλίας με έδρα την Κυπαρισσία αποτελούμενος από τους δήμους:
α. Αετού β. Αυλώνος γ. Γαργαλιάνων δ. Κυπαρισσίας ε. Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας, οι οποίοι καταργούνται.

5. Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά αποτελούμενος από τους δήμους:
α. Ανδανίας β. Αρφαρών γ. Δωρίου δ. Είρας ε. Μελιγαλά και στ. Οιχαλίας, οι οποίοι καταργούνται.

6. Δήμος Μεσσηνιακής Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη αποτελούμενος από τους δήμους:
α. Αβίας και β. Λεύκτρου, οι οποίοι καταργούνται.



Β. Ο δήμος Μεσσηνιακής Μάνης χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αρ. Πρωτ : …187… Ασπρόπυργος 29/04/10


1Η ΜΑΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας μας μπροστά σε πρωτοφανή γεγονότα τα οποία δίνουν το άλλοθι στην κυβέρνηση για την λήψη πολύ σκληρών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων.
Η ιστορικότητα της στιγμής πλέον παίρνει διαστάσεις που ξεπερνούν το ρητορικό λόγο και σίγουρα η αποτύπωσή της δεν μπορεί εύκολα σήμερα να προσεγγίσει τις πραγματικές της διαστάσεις. Καθημερινά νέα δεδομένα συμπληρώνουν και διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα ζοφερό τοπίο για τη χώρα μας, την οικονομική και κοινωνική της συνοχή.
Τα μέτρα που θα αποφασιστούν για την «έξοδο» της χώρας από την κρίση στην οποία την έφεραν οι μεγαλοκαρχαρίες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, θα φορτωθούν στις πλάτες αυτών που δεν έφταιξαν ποτέ, δηλαδή στους εργαζόμενους ! Έτσι θα μείνουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση της χώρας.
Οι εργαζόμενοι που καμία απολύτως ευθύνη δεν έχουν για τα όσα αυτή την στιγμή μας οδήγησαν στο σφιχταγκάλιασμα του ΔΝΤ καλούνται να πληρώσουν με το αίμα τους τα σπασμένα των κυβερνητικών επιλογών, την ίδια στιγμή που για το πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε όλα τα παραπάνω αρκούν οι φθηνοί δεκάρικοι του τύπου ότι οι πολιτικοί μας έχουν απλά και μόνο πολιτική ευθύνη που τους αποδίδεται κατά την εκλογική διαδικασία.
Να πληρώσουν όσοι φοροδιαφεύγουν, όσοι εισφοροδιαφεύγουν, όσοι κατασπατάλησαν τον πλούτο αυτού του τόπου, όσοι με πράξεις τους ή παραλείψεις, οδήγησαν μια ολάκερη χώρα στην χρεοκοπία διαλύοντας τον κοινωνικό της ιστό, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια δικαίου, πισωγυρίζοντάς μας στην εποχή του 50. Οι Έλληνες εργαζόμενοι :
 ΔΕΝ ανέχονται να αποτελέσουν για μια ακόμα φορά τα θύματα της δικής τους βουλιμίας
 ΔΕΝ ανέχονται να πληρώνουν μόνιμα αυτοί και οι συνταξιούχοι, τις δικές τους επιλογές που μας οδήγησαν όχι πια στο χείλος του γκρεμού, αλλά στον Καιάδα του οικονομικού και κοινωνικού μαρασμού.
 ΔΕΝ ανεχόμαστε πια αυτούς που έχουν διαμορφώσει για τους εαυτούς τους προϋποθέσεις εύκολου βίου σε βάρος του λαού, χωρίς να φοβούνται για τις ελάχιστες των επιπτώσεων σε βάρος τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην φετινή Πρωτομαγιά να συμπαραταχθούμε με την ΓΣΕΕ, την ΠΟΕΠΔΧΒ και τα Εργατικά Κέντρα Ελευσίνας και Θεσσαλονίκης για να διατρανώσουμε την θέση μας ότι οι επιλογές που στοχοποιούν τις κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερες τάξεις θα μας βρουν ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ και αντιμέτωπους.
Θα μας βρούν ΑΠΕΝΑΝΤΙ χωρίς δισταγμούς γιατί για εμάς προέχει, προκειμένου να πάμε σε ένα καλύτερο αύριο, όπως επαγγέλλονται οι θεματοφύλακες και υποστηρικτές των λύσεων τύπου ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ. Απαιτούμε να Έχουμε Αύριο.
Και γι΄ αυτό θα αγωνιστούμε.
Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στους εαυτούς μας
Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στην νέα γενιά
Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στα Παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ
στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11:00
και στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη στις 10:30

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΙΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ