Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Η Αλέκα Παπαρήγα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα !


Αύριο Δευτέρα στις 7 το πρωί θα επισκεφθεί το χώρο εργασίας μας και θα συζητήσει με τους συναδέλφους.

1 σχόλιο:

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΕΡΓΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΛΑ


Το ξημέρωμα της Πέμπτης15 Απριλίου η πύλη των ΕΛΠΕ «έκλεισε»

Δεσμεύτηκαν για πρόσληψη ανέργων της Ζώνης

Σε επαγρύπνηση παραμένουν οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης που με τον επίμονο αγώνα τους δυσκολεύουν τη δράση των δουλεμπόρων


Η μάχη που δίνουν αταλάντευτα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συσπειρωμένοι αποφασιστικά στα ταξικά τους σωματεία, η οποία χτες κλιμακώθηκε με τον αποκλεισμό του έργου της επέκτασης της ΠΕΤΡΟΛΑ, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά, αλλά και η μεγάλη αλληλεγγύη στον αγώνα τους που εκφράστηκε και χτες, όταν μια σειρά άλλοι κλάδοι συμπαρατάχθηκαν μαζί τους μπροστά στην πύλη του εργοταξίου, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό προσκλητήριο του ΠΑΜΕ, άρχισε να καταγράφει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.
Απέσπασαν δέσμευση από τα ΕΛΠΕ, κύριο υπεύθυνο του έργου, ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα των σωματείων και των εργατοτεχνιτών και σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες που αφορούν τη Ζώνη (π.χ. ελασματουργικές, σωληνουργικές εργασίες, ηλεκτροσυγκολλητές, ηλεκτρολόγοι κλπ.) θα προσληφθούν από τους άνεργους του κλάδου. Μάλιστα, τη Δευτέρα θα κατατεθούν και οι λίστες με τα ονόματα των εργατών που θα προσληφθούν με βάση βέβαια τις ΣΣΕ που ισχύουν στη Ζώνη. Το αποτέλεσμα αυτό έχει ευρύτερη σημασία καθώς τα ΕΛΠΕ, όπου βασικοί μέτοχοι είναι το δημόσιο και ο Λάτσης, είχαν αναλάβει να αποτελέσουν τον «πιλότο» για την εφαρμογή της οδηγίας Μπολκεστάιν, εναρμόνισαν στην ελληνική νομοθεσία με την ψήφο τους στη Βουλή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Η διοίκηση των ΕΛΠΕ είναι ήδη σε ανοιχτή γραμμή με δουλεμπορικά γραφεία για τη μεταφορά στο εργοτάξιο, φτηνών εργατικών χεριών από χώρες με ισοπεδωμένα εργασιακά δικαιώματα, όταν στη Ζώνη η ανεργία θερίζει.

Πλημμύρισε η πύλη των διυλιστηρίων



Στις 5.30 το πρωί μπροστά στην πύλη του εργοταξίου του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα είχε ήδη καταληφθεί από εργατοτεχνίτες, ενώ τη θέση του είχε πάρει και το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά με τη φράση «όχι στην συνθήκη Μπολκεστάιν, θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία». Μέχρι τις 6 το πρωί όλος ο χώρος μπροστά στην πύλη είχε πλημμυρίσει από εργάτες όχι μόνο της Ζώνης. Δυναμική ήταν η παρουσία οικοδόμων που κατέφτασαν με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Γιάννη Τασιούλα, οι οποίοι και συνομίλησαν με τους οικοδόμους που ήδη δουλεύουν στο έργο και ήταν χαρακτηριστικό ότι παρέμειναν και αυτοί στο χώρο, στο πλευρό των εργατών της Ζώνης. Εκεί ήταν μαζικές αντιπροσωπείες από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, από το σωματείο Λογιστών, το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας, αλλά και από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Από την πλευρά της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ ήταν ο Νίκος Ξουράφης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ.
Όπως διαμηνύθηκε από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννη οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται «σε αγωνιστική επαγρύπνηση με συνεχείς παρεμβάσεις στο έργο, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας». Ο Ν. Ξουράφης επισήμανε ότι δόθηκε μια ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που μέρος της είναι και η οδηγία Μπολκεστάιν και τόνισε: «Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά στον ίδιο δρόμο. Κλιμακώνουμε με την 48ωρη απεργία».

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5599031&publDate=16/4/2010