Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Απόδραση στο φανταστικό Μαρμάρι της Μάνης!!!


Λένε πως για να δεις τη Μάνη περαστικός, θέλεις τρεις μέρες,   περιπατητής, τρεις μήνες και για να την καταλάβεις, τρεις ζωές. Μία για τη στεριά, μία για την θάλασσα, και μία για τους ανθρώπους της.
Το εξωπραγματικά πέτρινο τοπίο της, με τα πυργόσπιτα στις κορυφές ανεμοδαρμένων λόφων, είναι ένας λόγος να αγαπήσεις τη Μάνη. Ένας άλλος είναι οι παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά τους να καταλήγουν στην αγκαλιά βοτσαλωτών στην πλειοψηφία τους, αλλά και αμμουδερών κολπίσκων. Είναι από τις ωραιότερες παραλίες ολόκληρης της Πελοποννήσου και αναδεικνύουν τη Μάνη στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό.
Πέτρα τραχιά, ακατέργαστη, πέτρα από την οποία έχουν χτιστεί μικρά και μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, πέτρα επάνω στην οποία η φύση επιμένει να μεγαλώνει κάθε άνοιξη χρωματιστά αγριολούλουδα, πέτρα επάνω στην οποία δε φυτρώνει τίποτα ψηλότερο από αυτά τα αγριολούλουδα. Πέτρα που λαμπυρίζει κάτω από το φως του ήλιου.
Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην Ανατολική Μάνη φτάσαμε στο Μαρμάρι. Πολλοί θα σου πουν πως αυτή είναι η ωραιότερη αμμουδερή παραλία της Μάνης και μάλλον θα έχουν δίκιο. Στην πραγματικότητα δεν είναι μία, αλλά τρεις συνεχόμενες αμμουδιές, όλες τους με φανταστικά, διάφανα νερά και μαγευτική θέα στις γυμνές λοφοπλαγιές που βουτούν στην θάλασσα. Η κεντρική παραλία ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο, είναι αυτή με την ευκολότερη πρόσβαση, και είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Οι άλλες δύο προσεγγίζονται από εύκολα μονοπάτια, και είναι σαφώς πιο ήσυχες.
Το Ξενοδοχείο Marmari Paradise Resort στο Μαρμάρι Λακωνίας, με την μοναδική του θέση, τις υπηρεσίες και την ξεχωριστή του αρχιτεκτονική, αποτελεί μια άριστη επιλογή διαμονής για τον επισκέπτη. Tο Marmari Paradise Resort, αποτελεί ορόσημο για την περιοχή της Μάνης. Η φυσική του θέση που εκτείνεται σε 4.500 στρέμματα και η μοναδική του αμμουδιά, το έχουν καθιερώσει ως κυρίαρχη επιλογή για τους επισκέπτες. Πήρε το όνομα του από το ομώνυμο χωριό Μαρμάρι της Μέσα Μάνης στην Λακωνία.
Νιώστε την γοητεία της Ιστορίας...
1994: To Marmari Paradise Resort κατασκευάστηκε και ξεκίνησε την λειτουργία του ως εστιατόριο, από την οικογένεια του ιερέως π. Γεωργίου Βασιλείου Γεωργαρίου.
1997: Διαμορφώνονται τα πρώτα 6 δωμάτια, τα οποία αγαπήθηκαν για τον ιδιαίτερο και παραδοσιακό τους χαρακτήρα.
2003: Δημιουργήθηκαν 8 νέα δωμάτια σε μοντέρνο ύφος και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, κατάλληλα για οικογένειες & ζευγάρια.
2005: Ολοκληρώθηκαν 8 ακόμη δωμάτια με υπέροχη θέση στον κόλπο και το ηλιοβασίλεμα.
2006: Ξεκινάει την λειτουργία της, η καφετέρια του συγκροτήματος, εξυπηρετώντας επισκέπτες και λουόμενους.
2007: Εγκαινιάζεται η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 200 ατόμων για τις δεξιώσεις των εκδηλώσεων (γάμοι - βαπτίσεις - πάρτι), όπου πραγματοποιούνται στην εκκλησία του συγκροτήματος και στην θάλασσα της παραλίας του ξενοδοχείου.
2012: Το MP Beach Bar του συγκροτήματος με την οργανωμένη παραλία ολοκληρώνεται και δημιουργεί ένα σημείο αναφοράς στην καλοκαιρινή ζωή της Μάνης.
2019: Το MP Market Store ξεκινάει την λειτουργία του στον χώρο του συγκροτήματος, εξυπηρετώντας κάθε ανάγκη των επισκεπτών.
To Marmari Paradise Resort με συνεχείς ανακαινίσεις ανά 2 χρόνια και καινούριες εγκαταστάσεις αποτελεί για τους επισκέπτες ένα χώρο φιλοξενίας με όλες τις ανέσεις, απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ένα μοναδικό μέρος της Μάνης, δίπλα στην θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.
Ο π. Γεώργιος φαίνεται να είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση στον τόπο του, καθώς έχει γίνει γνωστός για τις βαφτίσεις που κάνει στη θάλασσα. Δεν συμφωνούν μαζί τους όλοι οι ιερωμένοι, αλλά ο ίδιος είναι ξεκάθαρος: «Εδώ στη Μάνη αυτό γινόταν από τα πολύ παλιά χρόνια. Οι βεντέτες έκαναν τον κόσμο να φοβάται να τελέσει τα μυστήρια στην εκκλησία κι έτσι προτιμούσαν τα δικά τους μέρη. Τις βαφτίσεις τις έκαναν στη θάλασσα. Αυτήν την παράδοση ακολουθώ κι εγώ, εδώ και δύο δεκαετίες». Στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας, στην Ανατολική Μάνη, ο π. Γεώργιος ζει εναρμονισμένος με τον τόπο του. «Νομίζω ότι στη θάλασσα είναι καλύτερα και για το παιδί, το οποίο την αντιλαμβάνεται σαν κάτι πιο φυσικό», μας λέει, «αλλά και για όλους δεν είναι άσχημο να γίνονται ένα με τη φύση. Όσο για μένα, μπορεί να μπαίνω με τα ράσα μέσα στο νερό, αλλά δεν θα ξεβάψω κιόλας. Ακολουθώ το μυστήριο κανονικά, χωρίς να αφαιρώ ή να προσθέτω κομμάτια από τα ιερά κείμενα. Και προτιμώ να ακούω τα κύματα, από τη βαβούρα του ναού που δημιουργούν αρκετές φορές οι πιστοί».





































































Δεν υπάρχουν σχόλια: