Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Τα πιο αφράτα λουκανικοπιτάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!!


Το ξέρω ότι έχετε να δείτε μέρες συνταγές μου, όπως επίσης ξέρω ότι σας έλειψαν πολύ! Γι’ αυτό σήμερα θα σας παρουσιάσω μία συνταγή για λουκανικοπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Και μάλιστα σας τα σερβίρω σε σχήμα λουλουδιών! Πάμε γρήγορα να δούμε τη συνταγή μας!

Τι θα χρειαστούμε:

• 2 + ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 2 αυγά, το 1 για άλειμμα
• 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
• 6 κουταλιές της σούπας νερό+2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 8 λουκάνικά Φρανκφούρτης, μεγάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τις 6 κουταλιές νερού και τις 2 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός. Αυτό θα βοηθήσει τη ζύμη μας να γίνει αφράτη. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό και τον χυλό που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά μας. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών ζυμώνοντας. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας προσθέτουμε και το βούτυρο σταδιακά. Αφού ομογενοποιηθεί και το βούτυρο και δημιουργηθεί η ζύμη μας την αφήνουμε σε ζεστό χώρο στο σπίτι μας για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί. Αφού περάσει η ώρα, παίρνουμε τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε σε 8 ισομερή κομμάτια. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και τοποθετούμε μέσα το λουκάνικο. Το διπλώνουμε και το κλείνουμε καλά γύρω γύρω με τη ζύμη. Κόβουμε σε 6 ισομερή μέρη. Σχηματίζουμε λουλούδια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν άλλο λίγο. Αλείφουμε με το δεύτερο αυγό τη ζύμη μας από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αχ και να δοκιμάζατε!




























Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: