Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΑΠΕΡΓΙΑ σήμερα στα ΕΛΠΕ


H ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της με την απόφαση της Κυβέρνησης να απεμπολήσει τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου για το διορισμό Διοίκησης στα ΕΛΠΕ, μέσω της αλλαγής του καταστατικού της εταιρείας.
Με δικαιολογία την εναρμόνιση στις κοινοτικές οδηγίες, γνωστοποιεί μία ειλημμένη απόφαση, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό το ξεπούλημα ενός εκ των τελευταίων παραγωγικών πυλώνων της οικονομίας.
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια οι οποίοι έλαβαν ήδη απόφαση για 24ωρες Απεργίες στις 14 και 20 Μαΐου, αντιδρώντας στις επικείμενες δυσμενείς αλλαγές.
Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ έχουν δώσει μεγάλους αγώνες ώστε να συνεχίζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια να αποτελούν πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια αφού μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, περνάει τα ΕΛΠΕ ανεξέλεγκτα στα χέρια ιδιώτη με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οφέλη του ελληνικού δημοσίου.


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΚΕ-ΔΑ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ.

Το ΕΚΕ-ΔΑ εκφράζει την ανησυχία του για τις νέες εξελίξεις στα ΕΛ.ΠΕ. και τον ρόλο της Κυβέρνησης απέναντι σε μία εταιρεία τέτοιας στρατηγικής σημασίας για την χώρα μας.
Κατανοώντας πλήρως την αγωνία των συναδέλφων μας εργαζομένων του Ομίλου, δηλώνουμε την συμπαράστασή μας αλλά και την βοήθεια όπου αυτή χρειαστεί στον σχεδιασμό που θα αποφασίσουν, για να διασφαλίσουν τόσο τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, όσο και τα εργασιακά τους κεκτημένα.











Δεν υπάρχουν σχόλια: