Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Εκδήλωση στο Χαϊδάρι για το Αργυρό Ιωβηλαίο του Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου!!!


Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στο Αργυρό Ιωβηλαίο (25 χρόνια) Αρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αλεξίου ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Ελευθερίου στο Χαϊδάρι!
Αμέσως μετά την τέλεση του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της παραμονής του Αγίου Ελευθερίου στον οποίο είναι αφιερωμένο το ένα εκ των δυο παρεκκλησίων του Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου, οι πιστοί που ήταν παρόντες προσήλθαν στην αίθουσα όπου ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργος Φραγκιαδάκης έπλεξε το εγκώμιο του Σεβασμιωτάτου και του πρόσφερε ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο, το οποίο αποδέχθηκε εμφανώς συγκινημένος, ευχαριστώντας όλους όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους κατά τη σεμνή τελετή.
Στους παρευρισκομένους διακρίναμε τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Ευάγγελο Ντηνιακό και την Αντιδήμαρχο κ. Μόρφη Σάββα.
Άπαντες οι παρόντες στον Ιερό Ναό κατά το εορταστικό διήμερο έλαβαν το τελευταίο πόνημα του συγγραφέα π. Γεώργιου που είναι αφιερωμένο στον Σεβαστό Ποιμενάρχη μας και έχει τίτλο: Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος Αργυρούν Επισκοπικόν Ιωβηλαίον
Ο συγγραφέας μεταξύ άλλων γράφει στο βιβλίο:
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αλέξιος, (Γεράσιμος Βρυώνης), κεφαλληνιακής καταγωγής, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944, πρώτο παιδί (έπονται άλλα τρία) των μακαριστών Νικολάου Βρυώνη & Τζίλδας Χοϊδά.
Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα και εισήλθε στον ι. Κλήρο (Διάκονος το 1967, Πρεσβύτερος το 1972).
Υπηρέτησε ως Εφημέριος - Ιερατ. Προϊστάμενος σε Πειραιά και Αθήνα. Διετέλεσε Αρχειοφύλαξ της Ιεράς Συνόδου, Γραμματεύς Ευποιΐας και Πρωτ/λλος της Ι. Αρχ/πής Αθηνών, επί Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
Συμμετείχε σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές, όλες επιτυχείς, λόγω και της άριστης διαπροσωπικής του προσέγγισης και των πολλών ικανοτήτων του.
Εκλεγμένος από τη Σεπτή Ιεραρχία, χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 29 Ιανουαρίου 1995 και ενθρονίστηκε ως μητροπολίτης Νικαίας στις 22 Μαρτίου.
Ως Ποιμενάρχης αναλώνεται ιδίως στην Πρόνοια υπέρ των εμπερίστατων αδελφών. Φροντίζει ασθενείς, φυλακισμένους - αποφυλακισμένους, στηρίζει εναγώνια τη Νεολαία και τους στρατευμένους, εκδαπανάται για τις Κατασκηνώσεις και για πλείστα άλλα.
Με επιστασία του ολοκληρώθηκαν Ιεροί Ναοί και ο ίδιος χειροτόνησε εκλεκτούς Ιερείς, ενώ αποκλειστικά δικό του έργο είναι η Ι. Μονή των Αγίων Πατέρων!
Άδολος, άτυφος, ανεξίκακος, κέρδισε την αγάπη των Κληρικών και του πιστού λαού. Κοσμείται με ευφυΐα, ταπείνωση, σύνεση, ευρύνοια και νηπτική σιωπή.
Βλέπουμε όλοι στο πρόσωπό του τον άνθρωπό μας, που χαίρεται στη χαρά μας και πονάει στη θλίψη μας.
Μαζί του η προσευχή και η αγάπη μας,
π. Γ. Φ.      










































Δεν υπάρχουν σχόλια: