Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ελευθερίου στο Χαϊδάρι!!!


Σήμερα το απόγευμα παραμονή της εορτής του Αγίου Ελευθερίου τελέσθηκε στον φερώνυμο ναό του Χαϊδαρίου Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παναγόπουλου.
Κάποιοι από τους φίλους ίσως ρωτήσουν: υπάρχει Άγιος Ελευθέριος στην πόλη μας;
Η γιγάντωση της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες, η εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού, η αλλοίωσή του και η καθημερινή ρουτίνα, πολλές φορές δεν επιτρέπουν να παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω μας ή και να γνωρίζουμε πράγματα για τον τόπο που κατοικούμε.
Πριν από πολλές δεκαετίες, όταν ήμασταν παιδιά, το κέντρο αυτής της πόλης ήταν γύρω από το ναό της Παναγίτσας. Όμως, ο ναός της Κοιμήσεως Θεοτόκου δεν είναι πλέον όπως τότε. Με την πάροδο των χρόνων αγιογραφήθηκε, επεκτάθηκε και άλλαξε όψη. Στην Νότια πλευρά του με την βοήθεια του κόσμου και τις άοκνες προσπάθειες των υπευθύνων του ναού υπό την καθοδήγηση του σεβαστού πατέρα Γεώργιου Φραγκιαδάκη, αποπερατώθηκε το παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου, ενώ στη Βόρεια πλευρά επίσης αποπερατώθηκε, το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου και Βαπτιστή!
Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου λοιπόν απόψε, παραβρεθήκαμε στον κατανυκτικό εσπερινό που λόγω και της προσμονής των Άγιων ημερών των Χριστουγέννων μας συγκίνησε ιδιαιτέρως. Στο εκκλησάκι, παρά τη σιγανή αλλά επίμονη βροχούλα, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, ιερείς από πολλούς ναούς της Μητροπόλεως Νικαίας έδωσαν το παρών και ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παναγόπουλος συνεπήρε το εκκλησίασμα με τον Θείο Λόγο του κηρύγματός του!
Αύριο το πρωί σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας!

Φίλες και φίλοι Καλά Χριστούγεννα!!! 















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: