Τρίτη 17 Απριλίου 2018

7ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη!


Παρουσία του οικοδεσπότη του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης καθηγητή κ. Πέτρου Θέμελη, εκπροσώπων της εκκλησίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10 η τελετή έναρξης του 7ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.
Στο φετινό φεστιβάλ μετέχουν συνολικά 9 μαθητικά θεατρικά σχήματα, δύο από το εξωτερικό, ένα από τη Μεσσήνη και 6 από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τις παραστάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Το εξαιρετικό φέτος είναι ότι επιτέλους άνοιξε το Αρχαίο Θέατρο για όλες τις παραστάσεις, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους στο μεγαλοπρεπές Aρχαίο Θέατρο. Τα προηγούμενα χρόνια οι παραστάσεις λάμβαναν χώρα στο Εκκλησιαστήριο!

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Τρίτη 17/4 έγινε η τελετή έναρξης στις 10 το πρωί και ακολούθησε παράσταση με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, από την ομάδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Την Τετάρτη 18/4 στις 10 το πρωί, η ομάδα του Λυκείου Μεσσήνης θα παρουσιάσει επίσης τις «Βάκχες» του Ευριπίδη.
Την Πέμπτη 19/4 στις 10.30 το πρωί, η ομάδα από το 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα θα παρουσιάσει τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.Την Παρασκευή 20/4 στις 10 το πρωί, η κοινή ομάδα από το 7ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Κέρκυρας θα παρουσιάσει τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου.
Τη Δευτέρα 23/4 στις 10 το πρωί, η ομάδα από το Κολλέγιο Αποφοίτων του Αλικάντε της Ισπανίας (La Nave Argo - Alumni of Colegio Inmaculada Jesuitas de Alicante) θα παρουσιάσει τις «Βάκχες» του Ευριπίδη.
Επίσης τη Δευτέρα 23/4 στις 8 το βράδυ, θα γίνει η εκδήλωση στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, με θέμα «Αρχαίο δράμα, χώροι θέασης και δημοκρατία» και με ομιλητές τον καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη και τον καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Ανδρέα Μαρκαντωνάτο, με τη συνεργασία μαθητών από το Λύκειο Μεσσήνης.
Την Τρίτη 24/4, στις 10 το πρωί, στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης η ομάδα αποφοίτων της RADA (Royal Academy of Dramatic Art) από το Λονδίνο, θα παρουσιάσει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη.
Την Τετάρτη 25/4 στις 9.30 το πρωί, θα γίνει η παράσταση με τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, από την ομάδα του Γυμνασίου Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.
Αργότερα, στις 11.45, στο αμφιθέατρο του πάρκου της Μεσσήνης, η ομάδα των αποφοίτων της RADA θα παρουσιάσει ξανά τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη.
Την Πέμπτη 26/4 στις 10 το πρωί, στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης θα παρουσιαστεί η «Ελένη» του Ευριπίδη από την ομάδα του Γυμνασίου - Λυκείου Βροντάδου Χίου.
Την Παρασκευή 27/4 στις 10 το πρωί, η ομάδα από το Γυμνάσιο Γαζίου Ηρακλείου Κρήτης θα παρουσιάσει την κωμωδία «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τελετή λήξης 7ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!



















































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: