Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Η μεγάλη νύχτα του πανηγυριού της Μεσσήνης!!!


Σαββατόβραδο και ο καιρός είναι καλοκαιρινός, το πανηγύρι διανύει την τέταρτη από τις εννέα ημέρες που διαρκεί, οι Αθηναίοι έχουν κατέβει για Σαββατοκύριακο, και σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου γιορτάζει η Χάρη Της.
Στη Μεσσήνη δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στάθμευσης πουθενά, ούτε καν στον περιφερειακό δρόμο, από τους χιλιάδες προσκυνητές που έχουν συρρεύσει ως εδώ!
Ο κόσμος έχει κατακλύσει κάθε γωνιά της Μεσσήνης. Σε κάθε γειτονιά και από ένα συγκρότημα να παίζει ζωντανή μουσική. Οι καταστηματάρχες θα κρατήσουν τα μαγαζιά ανοιχτά ως τα ξημερώματα. Έτσι αποφάσισαν ο Δήμος και ο Εμπορικός σύλλογος και δεν είχαν άδικο. Η κίνηση έως αυτή την ώρα, ξημερώματα Κυριακής είναι αμείωτη!
Το πανηγύρι εξαπλώθηκε από την Πανηγυρίστρα ή μπεζεστένι έως την πλατεία με το ρολόι, την κάτω πλατεία, την πλατεία Χιώτη, τον πεζόδρομο και τη Μπούκας…
Δεν βρίσκεις θέση να καθίσεις και στους δρόμους και τις πλατείες υπάρχει ένα αέναο πηγαινέλα…
Όλες τις μέρες του πανηγυριού, αλλά ειδικά απόψε έφυγε η κατάθλιψη από την πόλη, εξορκίστηκε η μιζέρια, είδαμε ανθρώπους εύθυμους και χαμογελαστούς! Παντού ήχος και φως! Και τσίκνα αδιαπέραστη!
Παρών στη χαρά της Μεσσήνης και ο Δήμαρχος της γειτονικής Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με τη σύζυγό του, που γύρισαν ανέμελα όλους τους χώρους του πανηγυριού για να καταλήξουν στην Εβδόμη Συμφωνία, στην παρέα του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη…
Η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα να προστατεύει όλο τον κόσμο και την πόλη της Μεσσήνης που την Τιμά κάθε χρόνο με την κάθοδο της Εικόνας Της από το όρος Ιθώμη και τις λατρευτικές εκδηλώσεις που ακολουθούν κατά το εννιάμερο της παραμονής της.
Χρόνια πολλά, καλή συνέχεια στο πανηγύρι και εύχομαι να είμαστε και του χρόνου όλοι εδώ!










































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: