Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η Mercedes-Benz Ελλάς γιορτάζει στο Ζάππειο τα 130 χρόνια της!!!


Έκθεση εικαστικών έργων και θρυλικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz στο Ζάππειο!

Με μια διπλή έκθεση, εικαστική αλλά και αυτοκινήτου με μερικά από τα θρυλικότερα μοντέλα της, η Mercedes-Benz Ελλάς γιορτάζει στο Ζάππειο τα 130 της χρόνια.
Αυτό το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, όσοι βρεθούν στο Ζάππειο, από τις 10:00 έως τις 19:00, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τρία συλλεκτικά αυτοκίνητα της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, μία SL 190 Cabrio, ένα 170 Sedan και ένα 220 Sedan, στο πλαίσιο της έκθεσης «The Mercedes-Benz "Circle of Art" Exhibition»
Τα θρυλικά αυτοκίνητα θα πλαισιώνονται από εννέα σύγχρονα μοντέλα: A-CLASS, CLA, GLA, C Sedan, C Coupe, GLC, GLE, GLE Coupe και τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας S-CLASS.
Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου θα μπορούν να δουν ιστορικά αντικείμενα από το Mercedes-Benz Classic Center της Στουτγάρδης.
Την ίδια ώρα η τέχνη συναντά το αυτοκίνητο μέσα από μια έκθεση οκτώ ελλήνων δημιουργών που εμπνέονται από το κλασικό τριάκτινο αστέρι της Mercedes-Benz, που συμβολίζει τον αέρα, το νερό, τη γη.
Οι Μαρίνα Βερνίκου, Τάκης Διαμαντόπουλος, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Κάτια Ζυγούλη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Γιώργος Κελέφης, Μιχάλης Κεφαλογιάννης και Βένια Μπεχράκη οπτικοποίησαν το πιο αναγνωρισμένο αστέρι, με τη δική τους προσέγγιση.
Την έκθεση επιμελήθηκε εικαστικά η Δάφνη Ζουμπουλάκη.


Η ιστορία πίσω από το πρώτο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο!

1886: Ο Carl Benz, καταθέτει στο Αυτοκρατορικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το όχημα με βενζινοκινητήρα. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό DRP 37435, θεωρείται σήμερα ως το «πιστοποιητικό γέννησης» του αυτοκινήτου και φέρει την ονομασία Patent-Motorwagen -Πατενταρισμένο Αυτοκίνητο- για το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με κινητήρα βενζίνης.
1888: Η Bertha Benz, σύζυγος του Carl, πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη διαδρομή 100 χιλιομέτρων εδραιώνοντας την αξιοπιστία του αυτοκινήτου.
1901: Η πρώτη Mercedes, του Gottlieb Daimler, ένα νέο πανίσχυρο για την εποχή αυτοκίνητο, κάνει την εμφάνισή του στην «εβδομάδα ταχύτητας» της Νίκαιας σηματοδοτώντας έτσι το τέλος χρήσης αμαξών.
1909: Οι υιοί του Gottlieb Daimler - Paul & Adolf - επαναφέρουν στη μνήμη τους, ότι ο πατέρας τους χρησιμοποιούσε ως σύμβολο ένα τριάκτινο αστέρι και το κατοχυρώνουν ως λογότυπο. Από το 1910 και μετά το αστέρι κοσμεί όλα τα οχήματα τους.
1926: Οι εταιρείες Daimler-Motoren-Gesellschaft και Benz & Cie συγχωνεύονται με κοινό στόχο να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Το παγκοσμίως πλέον γνωστό τριάκτινο αστέρι, πλαισιώθηκε με το όνομα Mercedes - το όνομα της κόρης του αυστριακού επιχειρηματία και Γενικού Πρόξενου - και πρώτου διανομέα οχημάτων της Daimler - Emil Jelinek - και το ξακουστό όνομα Benz. Το αστέρι Mercedes-Benz πλαισιώνεται σε πρώτο στάδιο από ένα δάφνινο στεφάνι και στη συνέχεια το σήμα εξελίσσεται και φτάνει στη σημερινή του μορφή.
Με κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για δημιουργία και πρόοδο, ο Gottlieb Daimler και ο Carl Benz, ξεκίνησαν πριν από 130 χρόνια ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία του αυτοκινήτου που οδήγησε στην εξελιγμένη τεχνολογία, τόσο των θρυλικών, όσο και των σύγχρονων αυτοκινήτων Mercedes-Benz.


Δεν υπάρχουν σχόλια: