Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κλώτσησε την Μερσεντές του Ερντογάν και του ήρθε το μπουγιουρντί...


Κλώτσησε την Μερσεντές του Ερντογάν στην Τουρκία και του ήρθε το μπουγιουρντί... Στην Ελληνίτσα μπορεί ο καθένας όχι μόνο να κλωτσάει, αλλά να καίει ή να καταστρέφει οχήματα υψηλών προσώπων, βουλευτικά οχήματα, περιπολικά και οχήματα συνοδείας, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν... Άσε που κάποια στιγμή μπορεί να γίνει και Πρωθυπουργός...

Αποζημίωση 548 τουρκικών λιρών επέβαλε δικαστήριο της Τουρκίας σε διαδηλωτή, ο οποίος τον Μάιο του 2014 είχε κλωτσήσει το θωρακισμένο αυτοκίνητο του προέδρου Ερντογάν, στις μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πόλη Σόμα, μετά την έκρηξη στο τοπικό ορυχείο, που οδήγησε στον θάνατο 300 εργαζόμενους.
Ο Ερντάλ Κοτζαμπιγίκ, ο οποίος διαμαρτυρόταν για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και που είχε χάσει έναν συγγενή του στην έκρηξη, κλώτσησε το προεδρικό αυτοκίνητο. Ένας από τους σωματοφύλακες του Ερντογάν βγήκε από ένα από τα αυτοκίνητα συνοδείας, πέταξε στο έδαφος τον Ερντάλ και άρχισε να τον κλωτσάει. Μάλιστα η συγκεκριμένες φωτογραφίες είχαν κάνει τότε τον γύρο του κόσμου.
Τώρα ένα δικαστήριο ζητά από τον Ερντάλ να καταβάλει στον τούρκο πρόεδρο 548 τουρκικές λίρες (180 ευρώ) για την ζημιά που προκλήθηκε στο προεδρικό όχημα.
«Απορώ πως μια κλωτσιά μου προκάλεσε ζημιές σε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο» διερωτάται ο Ερντάλ Κοτζαμπιγίκ, σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.
Ο διαδηλωτής, μετά από το επεισόδιο, δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά στην περιοχή της Σόμα και απασχολείται ευκαιριακά, όπου του προσφερθεί ένα μεροκάματο. Ελπίζει να προλάβει να συγκεντρώσει το τεράστιο γι' αυτόν ποσό, πριν το δικαστήριο διατάξει την φυλάκισή του για άρνηση εκτέλεσης δικαστικής εντολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: