Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ


Μπήκε και ο Μήνας Απρίλιος, πλησιάζοντας ολοένα προς την κάλπη για την ανάδειξη των προσώπων που θα αναλάβουν τα (οικονομικά!) και αναπτυξιακά πράγματα στον Δήμο Χαϊδαρίου. Γέννημα Θρέμμα χαϊδαριώτης από το 1962 και δώθε! αλλά και εργαζόμενος περιοδικά στον Δήμο μου και σε νευραλγική υπηρεσία στην γραμματειακή υποστήριξη κοκ. δεν μπορώ παρά να εκφέρω και να παρατηρήσω προς πάσα κατεύθυνση, αλλά κυρίως προς τους υποψηφίους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους τα εξής: 
Στην μέχρι τώρα προεκλογική περίοδο οι προωθητικές κινήσεις, ενημερώσεις και διαλέξεις των υποψηφίων, αρέσκονται σε γυαλιστερά και προσεγμένα προωθητικά φυλλάδια με ευφάνταστες λέξεις και εικόνες που εν ολίγοις ωραιοποιούν με (λόγια καλοπροαίρετα?) τα πράγματα που θα ‘ρθουν, όταν και εφόσον θα τους δώσουμε την ψήφο για να μας φέρουν τα οικονομικά και αναπτυξιακά δρώμενα του Δήμου μας, εκεί που ονειρευόμαστε! Φευ! Ονειρευόμαστε όντως!
Και εξηγούμαι: Τα παραπάνω προαναφερθέντα είναι καλά και πιάνουν ως ένα βαθμό την αγαθοσύνη, την φιλική διάθεση, στα πρόσωπα που βλέπουν η όχι καθημερινά στην γειτονιά τους, στις λαϊκές κα. τους γνώριμους λίγο πολύ υποψηφίους… αλλά πόσο λάθος εκτίμηση διαβλέπουμε μετά την ανάδειξη τους στην καρέκλα του Δημάρχου!
Αυτό κυρίως γίνεται διότι οι υποψήφιοι για λόγους ευκολίας, και (κατανόησης) των δημοτών, δεν δημοσιοποιούν στο πρόγραμμα τους, βάση του τελευταίου οικονομικού ισολογισμού του Δήμου νούμερα και στοιχεία πως; και με ποιο τρόπο; έχουν βρει λύσεις στα παθητικά στοιχεία του οργανισμού, δηλαδή, βάση εσόδων, δανείων Χ, οφειλών δημοτών και επιχειρηματιών, και αντίστοιχα προς αυτούς, κ.α. ώστε στο σύνολο να υπάρχει ένα (μαγικό!) νούμερο που να φωνάζει ότι με αυτό το μαγικό νούμερο, θα γίνουν κατά προτεραιότητα αυτά και αυτά τα δημόσια έργα, αυτές οι δράσεις, αυτές οι αναπτυξιακές δυναμικές και τίποτα παραπάνω στην κυριολεξία! μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και βλέπουμε με κάθε επιφύλαξη!
Θα περίμενα δηλαδή μιά φιλική και δημιουργική προγραμματική εξαγγελία, με αριθμούς και τρόπους εκταμίευσης του "όποιου πραγματικού" προϋπολογισμού, έναν δημόσιο ισολογισμό από την όποια δημοτική παράταξη που να με πείθει έστω και λίγο πάνω από το 50% ότι για μια τετραετία αυτά δύναται να γίνουν…. και άλλα δεν θα γίνουν έως να βρεθούν τα επόμενα χρήματα στις επόμενες εκλογές!

Ηλίας X. Σελέκος
Δημότης Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: