Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ κ. Ιωάννης Κωστόπουλος προς τους εργαζόμενους του Ομίλου!!!


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Ιωάννης Κωστόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος

                                                                                                              Μαρούσι, 6 Νοεμβρίου 2012

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της καθοριστικής «δοκιμής λειτουργίας, με μέγιστη τροφοδοσία όλων των μονάδων», βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω επίσημα την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του διυλιστηρίου Ελευσίνας και την πλήρη λειτουργία του.
Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και της Διοίκησης τους ανθρώπους του Ομίλου μας που, με μυαλό και καρδιά, με πάθος και μεράκι, με επιμονή και υπομονή, με αυταπάρνηση και ακατάπαυστη προσπάθεια, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής, ολοκλήρωσαν με επιτυχία και έθεσαν σε λειτουργία αυτό το τιτάνιο έργο.
Η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστηριακά έργα στην Ευρώπη, υλοποιήθηκε από τους ανθρώπους του Ομίλου μας.
Τα μεγέθη και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά:
-          Επένδυση € 1,2 δισεκατομμυρίων
-          Σημαντική βελτίωση αποτελεσμάτων του Ομίλου, ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο του 2012 και ενίσχυση των ταμειακών ροών και της οικονομικής μας ευρωστίας.
-          Πλήρης απασχόληση 600 περίπου ανθρώπων, άρτια εκπαιδευμένων, όπως απεδείχθη, από το επιτυχημένο ξεκίνημα όλων των μονάδων. 
-          Έμμεση απασχόληση έως και 3.500 εργαζομένων την ημέρα στο εργοτάξιο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
-          18.000.000 εργατοώρες για την έγερση όλων των μονάδων.
-          Θετικότατα περιβαλλοντικά οφέλη, με μείωση τοπικών ρύπων έως και 85%, με 25% της συνολικής επένδυσης για περιβαλλοντικές μονάδες και τεχνολογίες.
-          Μηδενική παραγωγή μαζούτ και 100% παραγωγή λευκών προϊόντων ύψιστων ευρωπαϊκών προδιαγραφών (μόνο άλλο ένα παρόμοιο διυλιστήριο λειτουργεί στην Ευρώπη).
-          Ενίσχυση του εξαγωγικού χαρακτήρα των διυλιστηρίων μας.   
-          Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μας. 
Συνοψίζοντας, η μεγάλη αυτή επένδυση αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εφαρμογής της ομιλικής μας στρατηγικής, που εστιάζει στο δίπτυχο Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα. 
Πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι γι’ αυτά τα αποτελέσματα και για το τι μπορούμε να επιτύχουμε σαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, όταν εργαζόμαστε με όραμα, στόχους και ομαδικότητα. 
Η αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας είναι ένα έργο συλλογικό, με εκατοντάδες γνωστούς αλλά και αφανείς «ήρωες» που προσέφεραν τη γνώση, την εμπειρία, την προσήλωση και την αποτελεσματική εργασία τους. Για το λόγο αυτό, δεν έχει νόημα να αναφερθώ προσωπικά σε συναδέλφους αλλά τους ευχαριστώ όλους!
Στο άμεσο μέλλον, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους μας να ακούσουμε και να δούμε πόσο μεγάλο και πολύπλοκο υπήρξε αυτό το Έργο και πόσο σημαντικό για τον Όμιλό μας, για το περιβάλλον, τις τοπικές κοινωνίες, και την εθνική οικονομία. Παράλληλα, θα μας δοθεί η ευκαιρία να συγχαρούμε όλοι μαζί τους βασικούς συντελεστές του.
Έπειτα από τόσα χρόνια προσπάθειας, η χαρά και η υπερηφάνεια που νοιώθω για τους συνάδελφους μου και για τον Όμιλό μας, για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, δεν περιγράφονται εύκολα με λόγια.
Συγχαρητήρια, καλή μας αρχή, καλές δουλειές!!.... Και πάντα με ασφάλεια!!
Με εκτίμηση,
Γιάννης Κωστόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δωρεάν πετρέλαιο σε σχολεία του Ασπροπύργου από τα ΕΛΠΕ

Τα ΕΛΠΕ γέμισαν δωρεάν τις δεξαμενές των σχολείων του Δήμου Ασπροπύργου με πετρέλαιο θέρμανσης, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πέραν αυτού, τα ΕΛ.ΠΕ., στο πλαίσιο της συμπαράστασής τους προς τις δημοτικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και τους πολίτες του Ασπρόπυργου:

· στηρίζουν οικονομικά το Δημοτικό Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ο Πλησίον»
· χρηματοδοτούν 100% τις ιατρικές εξετάσεις των κατοίκων σε όλες τις οικιστικές ενότητες του Ασπροπύργου
· προσφέρουν, έπειτα από κλήρωση μεταξύ των άνεργων, δωρεάν παροχή καυσίμων, στις οικογένειες που χρήζουν βοήθειας.

Ο Δήμος Ασπροπύργου «επισημαίνει με ικανοποίηση την έκφραση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την εν λόγω εταιρεία, την ευχαριστεί και εκφράζει την ευχή, το παράδειγμα που καταθέτει, να βρει μιμητές».