Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας!!!


Ποιος να το φανταζόταν πριν από τέσσερα χρόνια που ξεκινούσαμε αυτό το διαδικτυακό ταξίδι ότι θα καταγράφαμε στο πέρασμά του τόσες συγκλονιστικές μεταβολές στην καθημερινότητά μας. Ανέκαθεν μας ενδιέφεραν και μας εξήπταν τη φαντασία τα ταξίδια, μιας και μας προσέφεραν υλικό για όνειρα και για δημιουργία. Είναι και αυτό, λοιπόν, το «διαδικτυακό», ένα άλλου είδους γοητευτικό ταξίδι, παράλληλο με το χρόνο και την καθημερινή ζωή.
Τέσσερα χρόνια πλοήγησης στο διαδίκτυο συμπληρώνει σήμερα το blog. Τέσσερα χρόνια έχουμε μοιραστεί εδώ σκέψεις, συναισθήματα, εικόνες, ενδιαφέροντα, προσωπικές θέσεις, σημεία διαφόρων πόλεων που αγαπάμε, στιγμές ανησυχίας, μουσικές, βιβλία, ποικίλες προτάσεις. Αυτό το blog αφενός διαθέτει έναν ιδιόμορφο ημερολογιακό χαρακτήρα και αφετέρου μεταφέρει με ένα μυστήριο τρόπο όψεις της προσωπικότητας και της καθημερινότητάς μας.
Το σημαντικότερο που αποκομίσαμε από το blog είναι η επαφή μαζί σας. Με την πάροδο του χρόνου δημιουργήθηκε εδώ ένας πυρήνας ανθρώπων με κοινές αγάπες, οπτική και ενδιαφέροντα. Κάποιοι bloggers που εκτιμούμε, σταμάτησαν τη λειτουργία των blogs τους, προφανώς εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στη χώρα. Ωστόσο, θα θέλαμε να ξέρουν πως τους θυμόμαστε και ευχόμαστε να είναι καλά. Κυρίως, όμως, θα θέλαμε να σταθούμε σε κάποιες ανθρώπινες παρουσίες που άγγιξαν σε βάθος την ψυχή μας, σε τέτοιο βαθμό, που υπήρξαν στιγμές που τους αισθανθήκαμε σαν μέλη της οικογένειάς μας. Παρόλο που ίσως να μην είχαμε το θάρρος να το ομολογήσουμε, εκείνες το γνωρίζουν. Άνθρωποι ξεχωριστοί, που συμπαραστάθηκαν σαν άγγελοι, άνοιξαν τις φτερούγες τους, αφιέρωσαν χρόνο από τη ζωή τους, αφοσίωση και το σπουδαιότερο: πίστεψαν σε εμάς. Αυτούς τους ανθρώπους δε θα τους ξεχάσουμε ποτέ, ό,τι κι αν συμβεί.
Φίλοι μου, σήμερα παρουσιάζεται πιο αδήριτη από ποτέ η ανάγκη για αληθινή ανθρώπινη παρουσία και ουσιώδη μοιράσματα. Σαν μέσο διαφυγής, σαν μαγικό χαλί προς το όνειρο που σκληρά καταπατείται, προς το όραμα που απουσιάζει και πρέπει επειγόντως να βρεθεί.
Σκεφτόμαστε πως σε αντίθεση με το παρελθόν, ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πληθώρα αποδείξεων και μαρτυριών για όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο, για τα λάθη και τις αδικίες. Το διαδίκτυο είναι ένας αδιαμφισβήτητος μάρτυρας! Αυτό ισχύει και για τα blogs, όπου καταγράφεται ακόμη, η κριτική, τα συναισθήματα και η άποψη των απλών ανθρώπων, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, ώστε να εξασφαλίζεται η σφαιρική αντίληψη των γεγονότων.
Ανεξαρτήτως του ποια θα είναι η συνέχεια εδώ, σας οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την ανάγνωση, τη συγκίνηση, τα μοιράσματα, τα περάσματα, ακόμα και την αμφισβήτηση, η οποία, ορισμένες φορές, αποδείχτηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: