Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην 48ωρη Γενική Απεργία!!!


Αρ. Πρωτ: …258… Ασπρόπυργος 02/11/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην 48ωρη γενική απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και συμμετέχουν σε αυτή όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην καταστροφική πολιτική που επιβάλλει η τρόικα στην υποτακτική τρικομματική κυβέρνηση της χώρας μας, που την οδηγεί στην ανυποληψία, την καταστροφή και την κοινωνία στα κρεματόρια και τον κανιβαλισμό.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι κρίση συστημική και όλες οι πολιτικές που επιλέχθηκαν τα τελευταία χρόνια, αντί να δώσουν λύσεις, οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία σε πλήρη διάλυση και χρεοκοπία.
Λέμε ΟΧΙ στα απαράδεκτα, εξοντωτικά, εκβιαστικά και χωρίς αποτέλεσμα μνημονιακά μέτρα που επιβάλλουν οι τροϊκανοί και φέρνει προς ψήφιση η τρικομματική κυβέρνηση.
Καλούμε όλους τους Βουλευτές να καταψηφίσουν αυτά τα μέτρα, γιατί δεν αντέχει άλλο η κοινωνία μας.
Τα μέτρα αυτά εξαθλιώνουν στον έσχατο βαθμό τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους τους πολίτες. Κάνουν καθεστώς την λιτότητα, διαλύουν τις παραγωγικές μονάδες μας, ξεπουλούν την δημόσια περιουσία και τις κερδοφόρες παραγωγικές επιχειρήσεις του δημοσίου. Τα μέτρα και οι πολιτικές αυτές αυξάνουν την ανεργία και την ύφεση και οδηγούν την οικονομία της χώρας στην καταστροφή.
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές, για να τους σταματήσουμε. Στην Αθήνα την Τρίτη 6/11/12 Μάρνη και Πατησίων και ώρα 10:30 και την Τετάρτη 07/11/12 στην Πλατεία Κοραή (στάση μετρό) και ώρα 16:30. Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 06/11/2012 στο ΕΚΘ και ώρα 10:30.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Σωστά καλεί το ΔΣ τούς βουλευτές να καταψηφίσουν τα μνημόνια.
Υπάρχει και η πρόταση νόμου πού κατάθεσε το ΚΚΕ από τις 12 ΙΟΥΛΙΟΥ γιά κατάργησή τους.
Στήν διεύθυνση kmkke.gr μπορούμε να υπογράφουμε γιά την στήρηξη της πρότασης.
Καλό θα είναι το αντιμνημονιακό ΔΣ, οι εκλεγμένοι στά όργανα τού σωματείου καί όλοι οι συναδέλφοι να υπογράψουνε και να στηρίξουν την πρόταση.


Ανώνυμος είπε...

5 Νοέμβρη 2012

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Συνάδελφοι/σες.

Όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειες της επίθεσης του κεφαλαίου που γίνεται μέσω των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
Όλοι μας επίσης θέλουμε διακαώς την κατάργησή τους.
Πολλά κόμματα πού προεκλογικά μιλούσανε και παραπλανήσανε τον λαό για κατάργηση και ακύρωση των μνημονίων, τώρα στις γαργάρες τους λένε για αναδιαπραγματεύσεις, επιμηκύνσεις κλπ.
Το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση Νόμου από τις 12 Ιουλίου του 2012, για την κατάργηση των μνημονίων.
Για το θέμα αυτό, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στις 4/10, με ανακοίνωσή της κάλεσε το λαό να κάνει δική του υπόθεση, με όλους τους τρόπους, τη στήριξη της πρότασης του νόμου «ως συμβολή στην κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».
Προχώρησε και στην λειτουργία ηλεκτρονικής σελίδας, συλλογής υπογραφών, για την στήριξη της πρότασης νόμου για κατάργηση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων.
Ο τίτλος και το κείμενο κάτω από το οποίο μαζεύονται οι υπογραφές έχουν ως εξής:
Υπογράφω, απαιτώ και διεκδικώ
την κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων
Το ΚΚΕ ανταποκρινόμενο στη δίκαιη απαίτηση του λαού και υλοποιώντας την προεκλογική του δέσμευση, κατέθεσε στις 12 Ιούλη στη Βουλή πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».
Αυτήν την πρόταση νόμου έχει συμφέρον και χρέος να την υποστηρίξει κάθε εργαζόμενος, νέος που θέλει να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση – ΕΕ και καταδικάζουν εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μόνιμα στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση.
Η λαϊκή απαίτηση για κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων μπορεί να γίνει βήμα λαϊκής χειραφέτησης, να μπει τέλος στις οδυνηρές για το λαό θυσίες.
Γι’ αυτό υπογράφω και απαιτώ και εγώ να ψηφιστεί στη Βουλή, να υποστηριχτεί από το λαό η πρόταση του ΚΚΕ.
Συμμετοχή στη συλλογή υπογραφών έχει κάθε ένας και κάθε μια που θέλει να προσθέσει τη φωνή του, για να ακουστεί δυνατά μέσα και έξω από τη Βουλή η λαϊκή απαίτηση για κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων. Καθένας και καθεμιά που θέλει να ενθαρρύνει, να δώσει ώθηση στη λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση μπροστά στο νέο κύμα ολέθριων μέτρων που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ.
• Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στα ΕΛΠΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να υπογράψουν και να δώσουν έτσι δύναμη στην πρόταση νόμου.
• Καλούμε όλους τους εκλεγμένους στα όργανα του σωματείου, στο Δ.Σ, Γεν. Συμβούλιο, Περ. Συμβ., αντιπροσώπους σε Ομοσπονδία και Εργ. Κέντρα κλπ, να υπογράψουν με την ιδιότητά τους.
• Τέλος, καλούμε το Δ.Σ του ΠΣΕΕΠ, να πάρει απόφαση / ψήφισμα, για στήριξη της πρότασης νόμου.

Η ιστοσελίδα συλλογής των υπογραφών είναι:
katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Ανώνυμος είπε...

5 Νοέμβρη 2012

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Όλοι με μια φωνή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

• Τρίτη: ΑΘΗΝΑ 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου. ΠΕΙΡΑΙΑΣ 10.30 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός
• Τετάρτη: ΑΘΗΝΑ 5 μ.μ. στην Ομόνοια. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου και 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.
Να βουλιάξουν τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, οι πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα, είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος.
Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε μέτρα και την εξαθλίωση.
Όσο υπάρχουν μονοπώλια δε θα υπάρχει ζωή και προοπτική!
Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους - μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία σε διάφορα ψευτοπρογράμματα. Ο στόχος που έχουν είναι να πληρώσει την καπιταλιστικη κρίση ο λαός, να βγουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε κάθε κλάδο.
Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε τους σχεδιασμούς τους!
Τρόικα, κεφαλαίο, ΕΕ και κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν.
Τιμή και ευθύνη για σένα είναι ο μαχητικός αγώνας, η περηφάνια, η πίστη ότι θα νικήσεις.
Άλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφικά, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της, με τους αυτοαπασχολουμένους, με τη φτωχή αγροτιά να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα. Να πάρουμε στα χέρια μας τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
02/11/2012

Τα χρονικά περιθώρια ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Η κοινωνία έφτασε στα όριά της. Ήρθε η στιγμή όπου κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό παρών ώστε να μην περάσουν τα δικτακτορικά, αντιδημοκρατικά και αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα και οι επικεφαλείς του εγχώριου Κεφαλαίου, και που υλοποιούν με ξεχωριστή δουλικότητα και προθυμία οι υπηρέτες Κυβερνώντες.

Η διάλυση της παιδείας, των εργασιακών σχέσεων, του οικονομικού υποβάθρου και γενικότερα του κοινωνικού ιστού της χώρας, οδηγεί σε μία ιδιότυπη ΚΑΤΟΧΗ που πρέπει να σταματήσει.

Μια μεγαλειώδης παρουσία, ένα ξεκάθαρο και δυνατό ΟΧΙ από όλους μας στους άθλιους πολιτικούς τους σχεδιασμούς δεν απαιτείται απλώς, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Είναι αυτό το ΟΧΙ που θα δώσει το μήνυμα στα αιμοσταγή γεράκια της Τρόικα και στους δουλοπρεπείς υπηρέτες της ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Η ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δωρεάν πετρέλαιο σε σχολεία του Ασπροπύργου από τα ΕΛΠΕ

Τα ΕΛΠΕ γέμισαν δωρεάν τις δεξαμενές των σχολείων του Δήμου Ασπροπύργου με πετρέλαιο θέρμανσης, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πέραν αυτού, τα ΕΛ.ΠΕ., στο πλαίσιο της συμπαράστασής τους προς τις δημοτικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και τους πολίτες του Ασπρόπυργου:

· στηρίζουν οικονομικά το Δημοτικό Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ο Πλησίον»
· χρηματοδοτούν 100% τις ιατρικές εξετάσεις των κατοίκων σε όλες τις οικιστικές ενότητες του Ασπροπύργου
· προσφέρουν, έπειτα από κλήρωση μεταξύ των άνεργων, δωρεάν παροχή καυσίμων, στις οικογένειες που χρήζουν βοήθειας.

Ο Δήμος Ασπροπύργου «επισημαίνει με ικανοποίηση την έκφραση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την εν λόγω εταιρεία, την ευχαριστεί και εκφράζει την ευχή, το παράδειγμα που καταθέτει, να βρει μιμητές».