Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε το Μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας στον Μελιγαλά Μεσσηνίας!!!


ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ! ! !

Με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών από κάθε μεριά της Πελοποννήσου και της υπόλοιπης Ελλάδος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2012 στον Μελιγαλά Μεσσηνίας το ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της Πηγάδας.
Η επιμνημόσυνη δέηση και το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως που βρίσκεται στον χώρο της Θυσίας, όπου είναι και το μνημείο της Πηγάδας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της Επιτροπής τελέσεως του Μνημοσύνου και του Συλλόγου Θυμάτων Πηγάδας. Με δικές τους ομιλίες – χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης τόνισε ότι εύχεται το αίμα που χύθηκε στον Μελιγαλά να είναι το τελευταίο που χύνεται σε αυτόν τον τόπο, ενώ ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Παναγιώταρος στηλίτευσε την απουσία των επισήμων αρχών της Πολιτείας από την εκδήλωση Μνήμης στον Μελιγαλά και μετέφερε μήνυμα διαρκούς παρέμβασης από την Χρυσή Αυγή στην ελληνική κοινωνία.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μεσσήνιος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μόντρεαλ Καναδά κ. Ιωάννης Μπουγάς, που περιέγραψε τα τραγικά γεγονότα της περιόδου της Κατοχής που οδήγησε στις σφαγές από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ εις βάρος πατριωτών στα χρόνια 1943-1944. Η τραγική κατάσταση αυτή συνδυαζόταν με τα μεγάλα εγκλήματα των Κατακτητών στην Πελοπόννησο, ενώ η τραγωδία κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1944 με την σφαγή στον Μελιγαλά. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Δημ. Κουκούτσης και Ευστ. Μπούκουρας.
Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν με την παρουσία τους εκατοντάδες φίλοι και οπαδοί της Χρυσής Αυγής που ήλθαν στην Πηγάδα από Αττική, Πελοπόννησο και Ήπειρο. Στεφάνια κατατέθηκαν από τον τοπικό Δήμο, από τα κόμματα και τις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής και του ΛΑ.Ο.Σ., από την οργάνωση «Χ», από Συνδέσμους Εφέδρων και Αποστράτων, από την ΒΕΟ, από την ΠΑΟ-ΕΣΕΑ, από την Εθνική Δράση Ηλείας και συγγενείς των θυμάτων.

Γεώργιος Κουρκούτας






Δεν υπάρχουν σχόλια: