Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Πέρασαν 20 χρόνια από εκείνο το πρωινό!!!


Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια

Αρ. Πρωτ: …194… Ασπρόπυργος 01/09/2012


1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πέρασαν 20 χρόνια από το τραγικό ατύχημα της ΠΕΤΡΟΛΑ, ένα απ’ τα μεγαλύτερα βιομηχανικά ατυχήματα στην Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 συναδέλφων μας και τον τραυματισμό άλλων 24. Η μέρα αυτή αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των διυλιστηρίων της πατρίδας μας, μια μέρα που οφείλουμε να μη διαγράψουμε ποτέ από τη μνήμη μας.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης εκσυγχρονισμού στην Ελευσίνα ενισχύεται και βελτιώνεται η βιωσιμότητα της ΕΛΠΕ με την παραγωγή προϊόντων που βελτιώνουν την ποιότητα και την αξία τους στην αγορά. Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την αυξημένη επικινδυνότητα της εργασίας μας και να έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ και την τήρηση όλων των κανόνων της σε απόλυτο βαθμό για να μηδενίσουμε τις πιθανότητες ατυχημάτων.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, τώρα που οι κοινωνικές εντάσεις κορυφώνονται ως αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής των Κυβερνήσεών μας, το μήνυμα που οι εργαζόμενοι πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι τα ζητήματα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ είναι για όλους μας η πρώτη προτεραιότητα και δεν πρέπει να θυσιάζονται τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Κέρδος όλων μας είναι η ίδια μας η ζωή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ



31/08/2012
1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

20 χρόνια μετά από το πιο μεγάλο και τραγικό δυστύχημα στη χώρα μας αυτό της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 15 συνάδελφων και τον τραυματισμό 24.

20 χρόνια μετά ο φετινός ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ είναι ορόσημο για τον χώρο μας δημιουργώντας σύγκρουση συναισθημάτων. Από την μια όσα τραγικά έγιναν τότε και από την άλλη το σήμερα με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού και την έναρξη λειτουργίας του Διυλιστηρίου Ελευσίνας.

20 χρόνια μετά, ένα νέο – σύγχρονο πλέον Διυλιστήριο που θα αποτελέσει το όχημα για την ενίσχυση της βιωσιμότητας των ΕΛΠΕ, με νέα τεχνολογία παραγωγής φιλικότερων προϊόντων προς το περιβάλλον, θα πρέπει να συνοδεύεται με βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και οργανογράμματα με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των εργαζόμενων και των εγκαταστάσεων. Είναι τα ελάχιστα για τα οποία πρέπει να παλέψουμε οι νεότεροι, απέναντι στην μνήμη των συνάδελφων.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι τα ζητήματα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ θα πρέπει να είναι για όλους μας η πρώτη προτεραιότητα και να μη θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

20 χρόνια μετά η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ συνεχίζει να αγωνίζεται τιμώντας τα θύματα της 1ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σε πολιτικές που οδηγούν εργαζόμενους και Διυλιστήρια σε απαξίωση.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: