Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Στάση εργασίας ΤΩΡΑ στο νέο έργο των ΕΛΠΕ ! ! !


Στάση εργασίας και προσκλητήριο στους εργαζομένους για συμμετοχή στην αυριανή Πανελλαδική Απεργία !


H ANAKOIΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΛΠΕ


Αθήνα, 14-6-2011


15 ΙΟΥΝΗ
ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΝΟΙΑ 10 π.μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα γραφεία του ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Αριστοτέλους 11-15) στις 9 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10:30 π.μ., Άγαλμα Βενιζέλου



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης – τρόικας – ΕΕ - εργοδοσίας. Οι εξελίξεις στον όμιλο των ΕΛΠΕ, στις πρώην ΔΕΚΟ, επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση είναι συντονισμένη, είναι ενιαία. Όπως η εργοδοσία προχωρά στην επίθεση της μεθοδευμένα και σχεδιασμένα, έτσι και οι εργαζόμενοι μπορούμε να σχεδιάσουμε και να συντονίσουμε το δικό μας αγώνα. Αγώνας που πυρήνα του θα έχει το εργοστάσιο, τον κλάδο και θα εξαπλώνεται στις γειτονιές.

Το ΠΑΜΕ κατά την τελευταία κοινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατέθεσε πρόταση για άμεση κλιμάκωση με 48ωρη απεργία από τη μέρα που θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του αντεργατικού - αντιλαϊκού τερατουργήματος, βάζοντας μια σημαντική «υποθήκη» για τη συνέχεια.

Οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση») απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ, την οποία και παρέπεμψαν σε μελλοντική συνεδρίαση των οργάνων.

Συνάδελφοι,
Στις προτάσεις της εταιρίας για περικοπές προστέθηκε με απροκάλυπτο τρόπο το θέμα της μείωσης προσωπικού σε βάθος 3ετίας, για νέο οργανόγραμμα. Άμεσα θα μπει ζήτημα για ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του Ομίλου. Η ανάγκη για κλιμάκωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Αρκετός χρόνος “χαρίστηκε” στην εταιρία. Η υποταγή στην αξίωση της εταιρίας για μη συνέχιση της απεργίας που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία (με το πρόσχημα του διαλόγου) ήταν κρίσιμη καθώς τη στιγμή της κορύφωσης του αγώνα, το ΠΣΕΕΠ με την Ομοσπονδία αποκλιμάκωσαν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Άμεση και η συμβολή της ΠΑΣΚΕ στον αποπροσανατολισμό και στην αποκλιμάκωση με τις ανακοινώσεις αλλά και τις τοποθετήσεις της στις περιφερειακές για μη συμμετοχή σε παράνομες απεργίες.
Το Αγωνιστικό Μέτωπο πρότεινε στο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ, να παρθεί απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 9 Ιούνη, που απεργούσαν οι πρώην ΔΕΚΟ υπό ιδιωτικοποίηση. Το ΔΣ αρνήθηκε να πάρει απόφαση. Την ίδια στάση κράτησε το ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΠΔΧΒ), η οποία κάλεσε σε απεργία μόνο(!) τους εργαζόμενους στο Φυσικό Αέριο. Στο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (9 Ιούνη – μέρα απεργίας το έκανε ο ΠΣΕΕΠ) όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ δήλωναν ότι δεν μας αφορά η απεργία για τις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ και πρώην ΔΕΚΟ.
Πως γίνεται να παίρνεις αποφάσεις για απεργίες και στην πράξη στις 9 Ιούνη να αρνείσαι τη συμμετοχή στην απεργία; Οι χαρακτηρισμοί περισσεύουν. Όσοι εξακολουθούν να έχουν τη λογική της γυάλας, του μικρόκοσμου των ΕΛΠΕ και καλλιεργούν αυταπάτες ότι “μόνοι μας μπορούμε να σωθούμε”
είναι οι πρώτοι που κρεμάν στην καμινάδα τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

H Ομοσπονδία αποπροσανατολίζει ιδεολογικά, όταν σε ανακοίνωσή της για την απεργία στις 15 Ιούνη εμφανίζει την κυβέρνηση ως εντολοδόχο του ΔΝΤ – ΕΕ – τραπεζιτών. Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που προωθούνται έχουν την πλήρη συμφωνία και την υπογραφή από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Τα κόμματα αυτά δεν είναι υπεύθυνα μόνο για την εφαρμογή των μέτρων, αλλά και για την επεξεργασία τους. Τα μέτρα αυτά είναι μέρος του προγράμματός τους.

Καταγγέλουμε τη διαπραγματευτική του ΠΣΕΕΠ η οποία πρότεινε για τους νέοπροσληφθέντες να αμείβονται με 60% το πρώτο εξάμηνο, με 80% το δεύτερο και μετά το χρόνο να αμείβονται κανονικά. Γυρνάμε πίσω στο 2007, όταν όλες οι άλλες παρατάξεις είχαν προτείνει να αλλάξει το εισαγωγικό κλιμάκιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Τότε μετά από αποκάλυψη του Αγωνιστικού Μετώπου (ανακοίνωση 13/3/2007) οδηγηθήκαμε σε δημοψήφισμα, του οποίου το αποτέλεσμα μάλλον ξεχάσανε. Είναι ταύτιση με την κυβερνητική εντολή που λέει οι νέοι μέχρι 25 ετών να προσλαμβάνονται με μειωμένο κατά 20% μισθό από την Εθνική ΣΣΕ. Είναι προδοτικό να συμφωνείς σε προσλήψεις με μειωμένο μισθό για τους νέους. Μακριά από τους εργαζόμενους τέτοιες αντιλήψεις.

Στο Γενικό Συμβούλιο (9 Ιούνη) το Αγωνιστικό Μέτωπο κατέθεσε την εξής πρόταση:
• Απόρριψη των προτάσεων της εταιρίας. Διεκδίκηση αυξήσεων στο ύψος του πληθωρισμού (4,5%)
• ΝΑΙ στην πραγματοποίηση δύο 10ήμερων με συλλαλητήρια και εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τις εξής προϋποθέσεις:
α) Συντονισμός σε απεργία με όλο τον Όμιλο αφού γίνει το σταμάτημα των εργοστασίων να είναι και οι ημερήσιοι απεργοί – δεν πιέζεις αποτελεσματικά αν δεν φορτώνουν τα ΕΛΠΕ αλλά φορτώνουν ΕΚΟ και Ελληνικά Καύσιμα (πρώην ΒΡ)
β) Αποκλεισμός του έργου στις ΒΕΕ αφού σταματήσουν τα εργοστάσια και είναι απεργοί οι ημερήσιοι. Συντονισμός με τα Σωματεία Μετάλλου, Οικοδόμων
γ) Άμεσα Συνελεύσεις σε ΒΕΑ, ΒΕΕ, ΒΕΘ, Χειμάρρας (να ψηφιστούν οι κινητοποιήσεις από τις περιφερειακές Συνελεύσεις)
• Προσφυγή στον ΟΜΕΔ μόνο αφού πραγματοποιηθούν οι απεργίες, σαν έσχατη λύση
• Προσλήψεις παντού! Και στα υπό κατάργηση τμήματα


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Η συσπείρωση των εργαζομένων στο ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ο ταξικά προσανατολισμένος αγώνας ενάντια στην εργοδοσία και τα στηρίγματα της, μπορεί να βάλει φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο. Να ανοίξει το δρόμο για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας που θα εξασφαλίζει την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας, φτηνά καύσιμα, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και ασφάλεια. Θετική εξέλιξη ήταν η μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΚΛΑΔΙΚΟΥ. Εργαζόμενοι με διάφορες σχέσεις εργασίας, από διάφορους χώρους οργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα, δυνάμωσαν το Σωματείο.
Η πάλη μας για το σήμερα, για τα δικαιώματά μας, πρέπει να στοχεύει στο να γίνουν τα διυλιστήρια, τα μεγάλα εργοστάσια λαϊκή περιουσία. Με λαϊκή εξουσία – οικονομία, οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν τον δικό τους σχεδιασμό, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους, και όχι αυτές των αφεντικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: