Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ ! ! !


23/06/2011

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Αυτός που είπε πως δεν γίνονται πλέον επενδύσεις στην Ελλάδα, έλεγε τελικά ψέματα. Φυσικά και γίνονται επενδύσεις και μάλιστα μεγάλες. Όχι βέβαια σε αριθμό αλλά σε μέγεθος. Εκεί που επενδύουν το κεφάλαιο, τα κόμματα εξουσίας και τα κέντρα λήψης αποφάσεων, είναι στο φόβο, τη παραπληροφόρηση, την αβεβαιότητα και την ανάγκη του κάθε πολίτη για επιβίωση.
Στο ίδιο μήκος κύματος, αποφάσισε εσχάτως να κινηθεί και η διοίκηση των ΕΛΠΕ, αφήνοντας κατά μέρος τις αναγκαίες επενδύσεις σε νέες μονάδες και νέες τεχνολογίες, επενδύοντας δυστυχώς σε νέες αντιλήψεις. Όσοι από εμάς όμως διαθέτουν στοιχειώδη μνήμη, θα θυμηθούν πως τελικά αυτές οι αντιλήψεις δεν είναι και τόσο νέες. Οι συνάδελφοι στη πρώην Πετρόλα κάτι παραπάνω γνωρίζουν. Πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν οι άμεσες πλέον απειλές περί 3ης Ιουλίου, παρά επένδυση στο φόβο;
Πέρα όμως από τις νέες αντιλήψεις και επενδύσεις της διοίκησης, οι οποίες ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες, προσφάτως μας προέκυψαν δυστυχώς και νέα δεδομένα. Ποια είναι αυτά ?
Μα φυσικά η επίσημη πλέον τοποθέτηση της ΠΑΣΚΕ στα ΕΛΠΕ, με την οποία καλεί τη σημερινή διοίκηση του Σωματείου μας, να υποκύψει εμπρός στην αδιάλλακτη στάση της διοίκησης της εταιρείας και να υπογράψει την νέα ΕΣΣΕ, με τους όρους που τέθηκαν στο τελευταίο τελεσίγραφο. Όλα αυτά δέκα μόλις μέρες μετά την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου που έδινε την εξουσιοδότηση στο προεδρείο για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ως φαίνεται, οι εγγυήσεις για την συνέχιση της καταβολής του μισθού - πριμ και στην επόμενη σύμβαση, αρκούσαν για να καμφθούν οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις και ο αγωνιστικός παλμός που επεδείκνυαν κατά τη τελευταία συνεδρίαση τα μέλη της ΠΑΣΚΕ στα ΕΛΠΕ.
Καλό λοιπόν θα ήταν η ΠΑΣΚΕ στα ΕΛΠΕ, αντί να μνημονεύει το τελεσίγραφο της διοίκησης σπέρνοντας φόβο στους εργαζόμενους, να απαντούσε και αυτή με ένα ανάλογο τελεσίγραφο όπως κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα. Ένα τελεσίγραφο που θα έλεγε απλά: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. Πώς όμως να το κάνουν όταν οι κατακτήσεις της σημερινής ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ, όταν είχαν την ευθύνη του προεδρείου του Σωματείου, ήταν να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ποσοστά χαμηλότερα από αυτά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας;
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Η φάμπρικα που εδώ και δεκαετίες είχε στηθεί και η οποία υπαγόρευε την ανέλιξη σε κυβερνητικούς ή διευθυντικούς θώκους των κομματικά εκπορευομένων συνδικαλιστών, ως φαίνεται, καλά κρατεί.
Το τελευταίο παράδειγμα του «συντρόφου» Κουτρουμάνη αλλά και τα παλαιότερα τύπου Πρωτόπαπα δείχνουν το πόσο εύκολα ο σοσιαλισμός μεταλλάσσεται σε νεοφιλελευθερισμό κατά βούληση και κέρδος. Παραμένει όμως επίσης θλιβερό να συνεχίζουμε να αντικρίζουμε ηγεσίες συνδικαλιστικών παρατάξεων να λειτουργούν ως ιερατεία, φοβούμενα μην τυχόν και απωλέσουν τα δικά τους κεκτημένα, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των ανθρώπων που υποτίθεται πως υπηρετούν.
Ιερατεία, με αρχιερείς κρυφούς ή φανερούς, εν ενεργεία ή εν εφεδρεία, δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτούμε άλλο! Σπέρνοντας φόβο, δειλία και φυγομαχία, το μόνο που έχουν να θερίσουν είναι προσωπικότητες και ψυχές υπόδουλων και υποταγμένων κολίγων στα συμφέροντα του κάθε νεοτσιφλικά. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το επιτρέψουμε καθώς έχουμε υποχρέωση ως συνδικαλιστές αλλά και ως απλοί εργαζόμενοι να υπερασπιστούμε πρωτίστως την αξιοπρέπεια και τη τιμή όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων.
Ο συνδικαλισμός αποτελεί ευθύνη και όχι προνόμιο. Αυτή η ευθύνη δε πουλιέται με αντικαταβολή με κάποια τυχοδιωκτική ανάληψη ρόλου ή υπαρξιακής επιβεβαίωσης. Η ευθύνη αυτή υπηρετείται με σύνεση, αποφασιστικότητα, έμπνευση και ψυχή και όχι με ανεύθυνους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς οι οποίοι δυσχεραίνουν τη διαπραγματευτική θέση του Σωματείου μας σε μια τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο. Οφείλουμε λοιπόν να εμπνεύσουμε με αγώνα δίκαιο και αποφασιστικό και αυτό θα κάνουμε καθώς είναι πλέον γνωστό πως …

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΟ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ Ή ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ Η ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ!