Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η αποφράδα μέρα της μεταπολίτευσης...


18 Οκτωβρίου 1981

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε εδώ:

http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=9366%3A2010-10-15-17-39-04&catid=1%3A2010-01-19-17-32-13&Itemid=7

Ανώνυμος είπε...

Το Πασοκ ειναι εδω, διαλυμενο, τραγικο !‏

Το 1981 το κομμα αυτο επεισε τους Ελληνες οτι χρειαζονται μια αλλαγη, με αρχηγο τον Ανδρεα Παπανδρεου υποσχεθηκε οσα δεν εχει υποσχεθει κανεις προεκλογικα στην χωρα αυτη.
Και οταν εδραιωθηκε και αλλαξε τα παντα μεσα στο κρατος, εβαλε τους πρασινοφρουρους του παντου αρχισε το μεγαλο παρτυ του ξεκοκκαλισματος της περιουσιας του λαου.
Με κυβερνησεις απο ατομα που δεν ειχαν εργασθει ποτε στην ζωη τους διαλυσε καθε εννοια δημοκρατιας, ισονομιας, αξιοκρατιας.
Ζησαμε μια ολοκληρη χωρα ερωτες και ξεφτιλα, μιζες και δικαστηρια.
Το τραγικο τελος του Παπανδρεου ειχε συνοδευτει απο δακτυλιδια και παραδοση της εξουσιας σε εναν ως τοτε λογιστακο.
Αυτος πηρε το μισοερειπωμενο σπιτι και θελησε να το ανακαινισει με δεκαδες εκατομυρια απο δανεια,καταστρεψε χιλιαδες οικογενειες με προτροπες να επενδυσουν στο χρηματηστηριο, καλυψε δεκαδες σκανδαλα και……κουρασε τον κοσμο με την αδιαφορια και την αποσταση του απο τα προβληματα του λαου.
Ολοι λεγαμε οτι αυτο το κομμα δεν θα ξαναδει ποτε εξουσια, εφτανε ομως μια πενταετης διακυβερνηση απο εναν χειροτερο ακομη κυβερνητη του αλλου κομματος για να μπορεσει ο πιο ακαταλληλος για πρωθυπουργος να καταφερει με ψευδη να επαναφερει αυτο το νεκρο σωμα παλι στην ζωη.
Ειχαν σχεδιο, υπηρχαν χρηματα, ειχαν τα νομοσχεδια ετοιμα, το μονο που ειχαν ηταν ηδονη για την κατακτηση της εξουσιας, το μονο που ηθελε να αποδειξει ειναι οτι και αυτος σαν τον πατερα και τον παππου του ειχε κυβερνησει την χωρα.
Σημερα τελικα καταφερε οτι δεν καταφερε κανενας σε αυτην την 35ετια, να ενεργοποιησει τον «μηχανισμο στηρηξης» να ριξει τα βαρη μονο στην προηγουμενη κυβερνηση, να μιλησει για ελπιδα, και βαρκες, μαλακιες του κερατα.
Και αντι να πεσει αυτος και ολοι οι υπολοιποι να πνιγουν, μας κοιτανε χωρις ντροπη στα ματια και μας λενε συγνωμμη αλλα δεν θα σας μεινει πλεον τιποτα, ολα θα τα δωσουμε στους δανειστες μας.
Ενα σκαφος δεν ειναι η Ελλαδα, σκαφος ειναι το Πασοκ και κατεστραμενο.
Ας βουλιαξει επιτελους.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Έτσι θυμάμαι εγώ τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ! ! !

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου και με μια ψύχραιμη ματιά διαπιστώνει κανείς ότι ήταν από τους ηγέτες που έβλαψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη χώρα.
Και εξηγούμαι...
1. Επέφερε τεράστια ζημιά στην οικονομία της χώρας εκτοξεύοντας το δημόσιο χρέος με δάνεια που δεν διοχετεύθηκαν σε επενδύσεις και παραγωγικούς τομείς αλλά διασκορπίσθηκαν σε κομματικές στοχεύσεις (Τσοβόλα δώστα όλα ! ! ! ). 2. Υπερχρέωσε τα ασφαλιστικά ταμεία υποχρεώνοντάς τα να καταβάλουν συντάξεις σε ανθρώπους που δεν κατέβαλαν ασφαλιστικές εισφορές.
3. Κομματικοποίησε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.
4. Εισήγαγε τον κομματισμό στην παιδεία και θέσπισε την εκλογή των καθηγητών με την ψήφο των φοιτητών.
5. Εξαπάτησε την Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτοντας τα χρήματα των κοινοτικών πλαισίων στήριξης σε εντελώς άσχετους τομείς με αποτέλεσμα η Ε.Ε. να μας θεωρεί ακόμη και σήμερα απατεώνες και να ζητά σωρούς γραφειοκρατικών διασφαλίσεων για την εκταμίευση κονδυλίων με συνέπεια την καθυστέρηση των εντάξεων και των απορροφήσεων.
6. Κατέστρεψε το ήθος του Έλληνα διδάσκοντας με το παράδειγμά του ότι είναι θεμιτή η μίζα, ότι είναι θεμιτή η εξαπάτηση προκειμένου να πετύχει κανείς τον σκοπό του (εξαπάτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή στο θέμα της επανεκλογής του, προτείνοντας τον Σαρτζετάκη), την εξαπάτηση των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, κλπ...
7. Την αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο), και τις φιλίες με διάφορους τριτοκοσμικούς...
8. Τους υπαλλήλους του ΟΔΔΕΠ Οργανισμός Διοίκησης & Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Περιουσίας, που τον κατήργησε ο Ανδρέας και όσους εργαζόταν σε αυτόν τους πρόσθεσε 25 συντάξιμα χρόνια και βγήκαν άνθρωποι 30 χρόνων στην σύνταξη (;) συν το εφ άπαξ κλπ... κλπ...
9. Το ΝΑΤ το πιο υγιές ταμείο που το έκανε προβληματικό (;)
10. Το ότι εάν δεν ήσουν στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ δεν γινόσουν ούτε σκουπιδιάρης (;)
11. Την πειραϊκή πατραϊκή που την έκανε δημόσιο (;) μέχρι που έκλεισε...
12. Τους 7.000 χιλιάδες εργαζόμενους που υπήρχαν στην ολυμπιακή το ’81 και τους 25.000 χιλιάδες που παρέδωσε το ’89 (;)
13. Τον αμαρτωλό ΟΑΕ Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, και το άγριο φαγοπότι που ακολούθησε την ίδρυσή του (;)
14. Το Νταβός που παράτησε τον ΟΖΑΛ για να πάει να δει την ΜΙΜΗ σε διπλανό χωριό (;) και γελούσαν οι Τούρκοι (;)

Και πολλά άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή…

zarkadaki είπε...

kai leei o giwrgakhs..
Π.atera Α.napausou Σ.unexizw
Ο.loklhrwtikh Κ.atastofh

Ανώνυμος είπε...

Να φύγουν ΟΛΟΙ....
Λοιπόν, το ΚΥΡΙΟ ΛΑΘΟΣ πού έκανε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, είναι, πώς δεν καθάρισε ΟΛΟΥΣ τούς πολιτικούς πού συνέλαβε το βράδυ της 21 Απριλίου....²

Αυτούς και τα παιδιά τους τρώμε στην μούρη τόσα χρόνια !!!!!