Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Μην επιτρέψετε να εμπορεύονται τις ελπίδες, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας...


11.10.2010

 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Από την πρώτη μέρα της παρουσίας σας στα ΕΛ.ΠΕ. εδώ και ένα-ενάμιση χρόνο περίπου, γνωρίζετε και εσείς ότι έχει στηθεί γύρο σας ένα άθλιο παιγνίδι παραπληροφόρησης και ψεμάτων από το σημερινό προεδρείο του Σωματείου, που έχει στόχο να σας αναγκάσει να «εξαργυρώσετε» το δικαίωμα στη δουλειά στα ΕΛ.ΠΕ. που με την αξία σας κατακτήσατε, με τον έλεγχο της ψήφου σας στις εκλογές που έρχονται για το Σωματείο.
Πρέπει να γνωρίζετε ακόμα ότι οι πρακτικές αυτές είχαν υιοθετηθεί εδώ και χρόνια στο Σωματείο μας, από τους ίδιους κομματικούς και παραταξιακούς μηχανισμούς που συγκροτούν το σημερινό προεδρείο και μάλιστα σε άλλες εποχές, χωρίς να κρατούνται ούτε τα προσχήματα.
Τις μεθοδεύσεις αυτές σε βάρος σας, τις ξεκίνησαν αρχικά αμφισβητώντας την νομιμότητα των προσλήψεων σας, στέλνοντας ακόμη και σχετικές γραπτές διαμαρτυρίες στον ΑΣΕΠ αλλά και στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ !!! πέρυσι και αφού δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες τους να τις ακυρώσουν, «ανακάλυψαν» τις προϋπηρεσίες που τάχα δεν προστατεύονταν από την ΣΣΕ 2009-2010.
Μία μέρα πριν την ετήσια ψηφοφορία για τον Απολογισμό για το 2009 του Σωματείου, διαλαλούσαν και διαφήμιζαν σαν «επιτυχία», την υπογραφή Πρακτικού Συμφωνίας που τάχα έλυνε το πρόβλημα αυτό, δίνοντας υπόσχεση σε όλους σας πως στο πρώτο Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα δοθούν όλες οι προϋπηρεσίες!!!, κάτι που δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα!!. Λίγες μέρες μετά την ψηφοφορία διαπιστώσαμε ότι υπογράφτηκε ένα κείμενο (το οποίο και σας επισυνάπτουμε), που διευκρίνιζε με απόλυτα δυσμενέστερους για τους εργαζόμενους όρους, ουσιαστικά την κατάργηση της, αφού την συνάφεια (όπως μέχρι τότε ανέφερε η ΣΣΕ) της προϋπηρεσίας με τα όσα θα κάνει ο νεοπροσληφθείς στα ΕΛ.ΠΕ., την προσδιόριζαν πλέον με τον όρο «ταυτοποίηση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Πρακτικό που υπέγραψαν, και βεβαίως γι’ αυτό ανακοινώθηκε χωρίς να μας δοθεί τότε το κείμενο. Αυτός είναι και ο λόγος που έως σήμερα κανείς σχεδόν νέος συνάδελφος δεν πήρε προϋπηρεσία!!!
Τώρα, πριν τις εκλογές του Σωματείου, γίνεται πάλι η προϋπηρεσία «ανταλλάξιμο είδος» στα χέρια τους και με την βοήθεια της εταιρείας, με την διαδικασία των δηλώσεων που σας ζητούν ξανά και χωρίς λόγο να συμπληρώσετε.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μην τους πιστεύετε. Σας παρουσιάζονται σαν «προστάτες», όλοι αυτοί που μαζί με την Εταιρεία, δύο χρόνια πριν την πρόσληψη σας, τα ίδια ακριβώς πρόσωπα παζάρευαν συμφωνία (με το γνωστό στους παλιότερους «γράφημα») για να εντάσσεστε με την πρόσληψή σας, στο 21ο Μισθολογικό Κλιμάκιο (δηλαδή 6 χρόνια καθυστέρηση εξέλιξης με αντίστοιχες μισθολογικές μειώσεις), με αντάλλαγμα σε όλους εμάς που εργαζόμασταν τότε στα ΕΛ.ΠΕ. 6% αύξηση στους μισθούς μας!!!
Με τον ξεσηκωμό και τις αντιδράσεις μας που άγγιξαν τους συναδέλφους, επιβάλαμε στο Σωματείο την διενέργεια Δημοψηφίσματος, όπου με μεγάλη πλειοψηφία (πάνω από 85%) απορρίφθηκε η πρόταση τους να περάσει αυτός ο διαχωρισμός ανάμεσα μας, παρά τα καλέσματα τους (ακόμη και με ανακοινώσεις τους), αλλά και τις παρασκηνιακές τους προσπάθειες.
Τους ιδίους βρήκαμε απέναντι μας όταν υπογράφαμε το 2009 την διετή συμφωνία για την Σ.Σ.Ε. 2009-2010, με καταγγελίες, κραυγές και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, χωρίς να μπορούν να δουν όλα αυτά που έρχονταν και σήμερα βιώνουμε σαν εργαζόμενοι. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν και τώρα είμαστε ο μόνος εργασιακός χώρος, που έχει κατοχυρωμένη Σύμβαση που δίνει αυξήσεις, αλλά και την 15ετία και 25ετία που ακυρώνει κάθε προσπάθεια της Εταιρείας για εργαζόμενους δύο ταχυτήτων
Τους ίδιους επίσης βρήκαμε πάλι να μας λοιδορούν, να χαϊδεύουν τα αυτιά των επιτροπών των κατοίκων του Θριάσιου και να κατηγορούν την δική μας ξεκάθαρη θέση υπέρ της επένδυσης της Ελευσίνας, που τώρα και αυτοί «κόπτονται» να προχωρήσει.
Αυτοί, λοιπόν, σας πουλάνε προστασία και όπως και τότε έτσι και τώρα, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία κάτω από τις εντολές ενός ακόμα παλιού βολεμένου συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ και νέου Γεν. Διευθυντή και στενού συνεργάτη και συμβούλου τους, του κ. Κόκκοτου.
Καλούμε την Εταιρεία να σταματήσει τα παιχνίδια και να δώσει άμεσα σε όλους τους νέους συναδέλφους την προϋπηρεσία που δικαιούνται. Άλλωστε για τους περισσότερους η προϋπηρεσία ήταν προϋπόθεση για να προσληφθούν!!! Είναι δυνατόν να μην την αναγνωρίζουν;!!!

Συνάδελφοι,
Κάνοντας το νέο ξεκίνημα σας στα ΕΛ.ΠΕ. σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που όλα όσα έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι απειλούνται, μην επιτρέψετε να παραδοθεί το Σωματείο στα χέρια του κυβερνητικού και εργοδοτικού «συνδικαλισμού». Τα χρόνια που ακολουθούν προβλέπονται πολύ δύσκολα για όλους τους εργαζόμενους, για να αφήσουμε τις τύχες του Σωματείου σε μηχανισμούς και «συνδικαλιστές» απόλυτα ταυτισμένους με αυτούς που έφεραν την Χώρα στην κατάσταση χρεοκοπίας που ζούμε σήμερα.
Μην επιτρέψετε να εμπορεύονται τις ελπίδες, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, άνθρωποι εξαρτημένοι από ιδιοτελείς επιδιώξεις, έτοιμοι να παζαρέψουν τα πάντα στο βωμό των προσωπικών τους στοχεύσεων. Μην δώσετε σε τέτοιους «συνδικαλιστές» το δικαίωμα να διαπραγματευτούν την ΣΣΕ του 2011. Είναι επικίνδυνοι... Αρκετά βολεύονταν τόσα χρόνια σε βάρος των εργαζομένων και του Σωματείου, χρησιμοποιώντας το σαν σκαλοπάτι για καριέρες και άλλα αλισβερίσια.
Γυρίστε την πλάτη σε όσους εμπορεύονται τις Ελπίδες, τις αγωνίες και τα Δικαιώματά σας.
Συστρατευτείτε με αυτούς που με το έργο και την δράση τους έδειξαν, πως αποτελούν πραγματικά Εγγύηση και Ελπίδα για την υπεράσπιση του μέλλοντος της δουλειάς μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων .

ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ.


4 σχόλια:

Γιώργος Βασιλειάδης είπε...

Πολύ καλή ανακοίνωση και ενημέρωση στους νέους συναδέλφους,ελπίζω να μπορέσουν να κρίνουν και να δικαιώσουν τα "αλογάκια"....Καλή επιτυχία

BENEAS GEORGIOS είπε...

Γιώργο ευχαριστούμε,
Η ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι πρώτη δύναμη πανελλαδικά, στις επερχόμενες σωματειακές εκλογές των ΕΛΠΕ.
Με την ευρεία αποδοχή και τη συμπαράσταση των συναδέλφων, που τώρα πια… ξέρουν και έχουν μέτρο σύγκρισης ! ! !

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ,όλοι έχουν καταλάβει τί ρόλο παίζουν πιά οι συνδικαλιστές τών δυο μεγάλων κομμάτων.Τόν είδες χθές αυτόν τόν προδοτη πρόεδρο τής ΓΣΕΕ στο ΑΛΤΕΡ?Γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει ο ΜΑΛΑΚΑΣ.Σίγουρα θά είσαστε η πρώτη δύναμη τα αλογάκια γιατι δέν είσαστε ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ και ΠΡΟΔΟΤΕΣ.Σέ λίγο καιρό αυτοί αντί για γιαούρτια θά τρώνε βόμβες μολότωφ.Δέν υπάρχει σήμερα Γιώργο μου καλύτερο πράγμα απο τό ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ χωρίς να κινδυνεύεις να φάς ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚΕ????
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ???
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!