Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Και γήπεδο και εμπορικό και μούγκα στου ΣΥΡΙΖΑ τη στρούγκα ! ! !

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής...


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αποφάσισε να προωθήσει το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης και να αντιμετωπίσει τα σοβαρά και αλληλεξαρτώμενα προβλήματα που ανέκυψαν στο παρελθόν, προσπαθώντας παράλληλα να διασφαλίσει ότι αυτά δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.
Το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης σε σχέση με τα προβλεπόμενα στον ν. 3481/2006 αναθεωρείται ως προς το σχεδιασμό του και την διαδικασία υλοποίησής του, ως εξής:
Καταργείται πλήρως το δημοτικό και πολυλειτουργικό κτίριο του Δήμου Αθηναίων.
Καταργείται πλήρως το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού.
Μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί στην δόμηση που θα καταλάμβανε το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, το οποίο πλέον καταργείται.
Ενσωματώνονται πλήρως στο κτίριο του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού και στο όμορο εμπορικό κτίριο, οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου του Παναθηναϊκού, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί εκτός του κελύφους του γηπέδου.
Αυξάνονται σε ποσοστό 50% περίπου οι αθλητικές χρήσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με ταυτόχρονο περιορισμό κατά το ήμισυ της κάλυψης της εγκατάστασης (οι χρήσεις αυτές θα ανέρχονται συνολικά σε 7.500 τμ περίπου).
Μειώνεται δραστικά ο συντελεστής δόμησης 1,6 του εμπορικού κτιρίου, με τον προσδιορισμό νέου ανώτατου συντελεστή δόμησης, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,2.
Ο νέος σχεδιασμός των έργων υπαγορεύεται από την ανάγκη απελευθέρωσης του χώρου του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρου Αλεξάνδρας και απόδοσής του στην κοινή χρήση.
Υπαγορεύεται επίσης από την ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής του Βοτανικού, στην οποία μετεγκαθίσταται και το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Με τον παραπάνω ανασχεδιασμό του προγράμματος της ανάπλασης επιτυγχάνονται τα εξής:
· Μειώνεται η συνολική δόμηση του προγράμματος στην περιοχή του Βοτανικού κατά 66.000 τ.μ. περίπου, δηλαδή μειώνεται η προβλεφθείσα με τον ν. 3481/2006 δόμηση κατά ποσοστό 60% περίπου.
· Η νέα επιτρεπόμενη δόμηση στην περιοχή του Βοτανικού θα είναι σαφώς μικρότερη από την αρχική δόμηση που είχε υλοποιηθεί πριν από την κατεδάφιση των εργοστασίων της ΕΤΜΑ.
· Αυξάνονται οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου κατά 30.000 τ.μ. περίπου, πέραν αυτών που είχαν προβλεφθεί με τον ν. 3481/2006.
Για την εφαρμογή του αναθεωρημένου προγράμματος καθορίζονται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
Ο Δήμος Αθηναίων παραμένει λόγω αρμοδιότητας ο κύριος φορέας που επισπεύδει το πρόγραμμα ανάπλασης.
Η τελική έγκριση του προγράμματος της διπλής ανάπλασης θα γίνει με προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα εκδοθεί μετά την ψήφιση στην Βουλή νέας νομοθετικής ρύθμισης και κατ’ εξουσιοδότηση αυτής.
Με το προεδρικό διάταγμα θα εξειδικεύονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, θα εγκρίνονται οι απαιτούμενες μελέτες και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο, που μπορεί να οδηγήσει στην πραγματοποίηση του προγράμματος της διπλής ανάπλασης με εξοικονόμηση χρόνου και ασφάλεια δικαίου.
Απόλυτη χρονική προτεραιότητα θα δοθεί στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη ΠΑΟ στον Βοτανικό και στην ταυτόχρονη κατεδάφιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στην Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δήμου Αθηναίων και από ιδιωτικούς πόρους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επεξεργάζεται ήδη το τελικό σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης που θα καταθέσει άμεσα στην Βουλή.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ???
ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!!!
ΘΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ...
ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΚ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΠΕΝΕΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ...ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΣΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Το σχέδιο της κας Μπιρμπίλη δεν έχει καμιά σχέση με το αρχικό.
Είναι άκομψα κουτσουρεμένο...
Ενδεχομένως να μην το δεχθεί ούτε ο Παναθηναϊκός.
Τα γήπεδα αξιολογούνται από την ΟΥΕΦΑ με βάσει κάποια στάνταρ τα οποία πλέον δεν εξασφαλίζονται.
Εγώ πάντως λέω πως είναι προς θετική κατεύθυνση και βέβαια εάν δεν υπήρχε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα είχε ολοκληρωθεί χωρίς το σημερινό κουτσούρεμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το πλήρωσε αυτό και βέβαια θα εξακολουθεί να το πληρώνει μέχρι την οριστική διάλυσή του.
Εν τέλει που διαφωνούμε;

Ανώνυμος είπε...

Tipota den teleiose akoma.
O dromos tha einai makrys.
Perimeno ekrhksh toy Giannakopoyloy gia to thema toy kleistoy sto mpasket.
Pasokon malakies !

Ανώνυμος είπε...

μπενεα δεν πιεζεις μεσω της ενιαιας που ανηκει στον συριζα για το γηπεδικο του ΠΑΟ,τι ενεργειες εκανες μεσω του ΣΥΡΙΖΑ για να καμφουν οι αντιδρασεις τους για το γηπεδο της τριφυλλαρας...τι θεση εχει κοινοποιησει η ενιαια στο κομμα της τον συριζα για το γηπεδο του ΠΑΟ,τους επεκρινες καθολου στα αρμοδια οργανα της παραταξης σου.

Ανώνυμος είπε...

Το πάθημα της ΑΕΚ με την ανεκδιήγητη απόφαση του Γιάννη Γρανίτσα να κατεδαφιστεί η Νέα Φιλαδέλφεια πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες για το νέο γήπεδο, φαίνεται πως έχει γίνει μάθημα για τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
Οι «πράσινοι» εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση με αφορμή την διπλή ανάπλαση. Τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου με μία μεγάλη διαφορά. Αυτή έχει να κάνει με το ότι πρώτα θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη στον Βοτανικό και μετά θα κατεδαφιστεί η Λεωφόρος. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη έχει ως εξής:
«Ο Πρόεδρος, κ. Μιχάλης Κίτσιος και το Δ. Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. με αφορμή τα τεκταινόμενα που έλαβαν χώρα στη σημερινή συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη διαβεβαιώνουν τον φίλαθλο κόσμο του Ομίλου ότι ο Π.Α.Ο. στηρίζει το έργο της διπλής ανάπλασης «γηπέδου του Π.Α.Ο. στην Λ. Αλεξάνδρας-Βοτανικού» προκειμένου αφενός αποκτήσει σύγχρονες και σύμφωνα με την ιστορία του αθλητικές εγκαταστάσεις αφετέρου να παραχωρήσει στους πολίτες της Αθήνας ελεύθερο ως χώρο πρασίνου, το γήπεδό του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής και παράδοσης των νέων εγκαταστάσεών του στο Βοτανικό.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Π.Α.Ο. εξετάζει με προσοχή τις προτάσεις καθώς και την αποτελεσματικότητά τους με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού σύμφωνα με όσα προεκτέθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Με πολύ ενδιαφέρον και ελάχιστη δόση έκπληξης διάβασα τις ανακοινώσεις-αποφάσεις της υπουργού περιβάλλοντος σχετικά με την πολυδιαφημιζόμενη διπλή ανάπλαση.
Όπως αναμενόταν πάλι λύση δεν βρέθηκε, πάλι προβλήματα προέκυψαν, πάλι αλλάξανε ρυθμίσεις, πάλι το έργο κάνει βήματα πίσω, πάλι πρέπει να επανεγκριθούν παλαιότερες εγκρίσεις, πάλι κανείς δεν φταίει...
Η ιστορία αυτή έχει αρχίσει εδώ και χρόνια να θυμίζει πολύ κακόγουστο αστείο.
Από το 2001 ψάχνουμε χώρο για γήπεδο σε πιο έντονους ρυθμούς (εποχές Αβραμόπουλου που έπαιρνε τον Φιλιππίδη βόλτα με τα ελικόπτερα και τον πήγαινε στον τότε Ελαιώνα, που τον βαφτίσαμε Βοτανικό), από την ολυμπιάδα του 1996 το... καινούργιο γήπεδο του Συλλόγου μπαίνει σε φακέλους και πάντα... δεν μπαίνει, από τότε που πήρε την ΠΑΕ η οικογένεια ο Παναθηναικός ψάχνει για καινούργιο γήπεδο.
Ε λοιπόν, να που έχουμε φτάσει 2010 και ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες...
Μου αρέσει που θέλαμε και να γιορτάσουμε το ιωβηλαίο μας στο νέο γήπεδο... εντάξει, στα 100 μπορεί να μην το προλάβαμε, στα 200 ίσως και να γίνει...
Όταν από αυτήν την σελίδα έγραφα για ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και όχι για γήπεδο, ο νους μου πήγαινε σε κακές σκέψεις, όπως αυτές που ανακοίνωσε η κ. Μπιρμπίλη.
Δηλαδή; Έτσι αυθαίρετα, επειδή γούσταρε έριξε τον συντελεστη δόμησης για να χωρέσει η κονόμα του Βωβού και καταργεί την δημιουργία του κλειστού μπάσκετ!!!
Το οποίο σημαίνει; Πως αν ο Σύλλογος δεχτεί αυτό το αίτημα, το μπάσκετ αντρών για μια ζωή θα αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ και θα πληρώνι τα κερατιάτικα του κράτους...

http://panathinaikos-press.blogspot.com/2010/03/blog-post_02.html

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ: «Βωβή» πράσινη ανάπτυξη

Για υποβάθμιση της περυσινής απόφασης του ΣτΕ που ακύρωνε το «νόμο Σουφλιά» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού ΠΕΚΑ για τη «διπλή ανάπλαση».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η προτεινόμενη σήμερα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ρύθμιση για τη «Διπλή Ανάπλαση» Βοτανικού-Αλεξάνδρας, έρχεται ως αποτέλεσμα της περσινής Απόφασης του ΣτΕ που ακύρωσε το σχετικό «Νόμο Σουφλιά» και έκλεισε το δρόμο στην τσιμεντοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα. Η Απόφαση του ΣτΕ αποτέλεσε δίκαια ορόσημο για τη δράση των δυνάμεων των κινημάτων πολιτών και της ριζοσπαστικής αριστεράς, απτή απόδειξη ότι μπορούμε να πετυχαίνουμε νίκες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη.

» Θεωρούμε ότι η νέα ρύθμιση που δημοσιοποιήθηκε είναι αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα - «κεκλεισμένων των θυρών» - αποκλειστικά μεταξύ του Υπουργείου, του Δήμου και των επιχειρηματιών που εμπλέκονταν στο πρότζεκτ. Μιας διαπραγμάτευσης που μόνο στόχο είχε να παρακάμψει την ουσία της Απόφασης του ΣτΕ που απαγορεύει την ανέγερση εμπορικών κέντρων στην περιοχή και να συμβιβάσει τα μεγάλα συμφέροντα που παίζονται στην περιοχή.

» Επιπλέον, αγνοήθηκαν οι τεκμηριωμένες θέσεις του κινήματος πολιτών που εναντιώνονται στην τσιμεντοποίηση και διεκδικούν τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στον Ελαιώνα.

» Οι λεπτομέρειες της ρύθμισης που προτείνεται από το ΥΠΕΚΑ μένει να εξεταστούν. Ωστόσο, είναι σαφές από τις σημερινές ανακοινώσεις του ΥΠΕΚΑ, ότι οι προτάσεις του περιλαμβάνουν για άλλη μια φορά μεγάλους κτισμένους όγκους εμπορικών χρήσεων στον Ελαιώνα, που στόχο έχουν να διασώσουν τα συμφέροντα της εταιρείας 'Μπ. Βωβός'. Προβλέπονται χρήσεις που αναμφίβολα επιβαρύνουν και δημιουργούν σοβαρά πολεοδομικά και συγκοινωνιακά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

» Σε κάθε περίπτωση, σήμερα η δημοτική αρχή Κακλαμάνη και όσοι έλεγαν ότι 'δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει η Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του ΠΑΟ' είναι για άλλη μια φορά εκτεθειμένοι. Είναι εκτεθειμένοι γιατί συνωμότησαν κατ’ εξακολούθηση ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον, αλλά και γιατί επιδίωξαν την ικανοποίηση των μικροπολιτικών και οικονομικών τους συμφερόντων με συκοφαντίες και απειλές ενάντια στους ενεργούς πολίτες και τη ριζοσπαστική Αριστερά.

» Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι η μεθόδευση που ακολούθησε το ΥΠΕΚΑ για την εκπόνηση νέας ρύθμισης για τη διπλή ανάπλαση δείχνει την πραγματική ουσία της 'πράσινης ανάπτυξης': Καλή στα λόγια, αλλά 'βωβή' προς τα μεγάλα συμφέροντα…

» Έτσι κι αλλιώς, είναι σαφές ότι και οι νέες προτάσεις για τη 'Διπλή Ανάπλαση' θα κριθούν, απ’ την κοινωνία αλλά και τα αρμόδια θεσμικά όργανα».

Ανώνυμος είπε...

αλλη μια ανακοινωση του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνυει την μονη πρωτοπορεια που κατεχει αυτο το κομμα στις στειρες αντιδρασεις...προσπαθουν να κοψουν ΣΥΡΙΖΑ τις ελπιδες των παναθηναικων αλλα φαινεται οτι δεν υπολογισαν το μεγαλειο αυτης της ομαδας και του κοσμου της,το παθημα φαινεται δεν τους εγινε μαθημα στην κουμουνδουρου!