Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Η θέση της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ για την επένδυση στην Ελευσίνα.


ΠΑΣΚΕ - ΕΛ.ΠΕ.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ελευσίνα : 8/12/2003


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Tα τελευταία γεγονότα καθώς και η αφυπνισμένη ανακοίνωση… ... ...
Αυτά που μας απασχολούν και θα τα διεκδικήσουμε μέσα από τον Π.Σ.Ε.Ε.Π. είναι : … ... ... 2.- Επενδύσεις για την Βιωσιμότητα του Διυλιστηρίου Β.Ε.Ε. … … ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 2.200 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Συναδελφικά
Η Γραμματεία ΠΑΣΚΕ - ΕΛ.ΠΕ. - Β.Ε. Ελευσίνας

ΠΑΣΚΕ ΕΛ.ΠΕ

7/3/05

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας μας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας… … … Η ΠΑΣΚΕ σαν υπεύθυνη παράταξη, σταθερή πάντα στις θέσεις της, διαχειρίστηκε και θα διαχειριστεί και σήμερα τα συμφέροντα των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. Ο Όμιλος χρειάζεται όραμα, πολιτική ανάπτυξης και επενδύσεων, προσλήψεις, οργανογράμματα που θα είναι λειτουργικά, θα διασφαλίζουν τις εγκαταστάσεις και τους εργαζόμενους, βάζοντας ως στόχο την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος. Τα κέρδη στα ΕΛ.ΠΕ δημιουργούνται από την ανάπτυξη και όχι από την μείωση του εργασιακού κόστους και την συρρίκνωση της Εταιρείας. Αλλά βέβαια πως θα γίνουν πράξη τα παραπάνω, όταν η πολιτική σας είναι η πρόσκαιρη υψηλή μερισματική πολιτική προς τους μεγαλομετόχους. Σαν ΠΑΣΚΕ, δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε στις όποιες λογικές που «ξηλώνουν» τα κεκτημένα των εργαζομένων. Θα στηρίζουμε τις επενδύσεις που θα ενισχύσουν την παρουσία του Ομίλου στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου. Τα κεκτημένα μας είναι οι αποδείξεις της παράταξής μας.

ΠΑΣΚΕ ΕΛ.ΠΕ

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

05/06/08

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ή ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πολλές φορές ο τρόπος που βάζει κάποιος τα ερωτήματα ή τα διλήμματα, οδηγεί και στην ανάλογη απάντηση. Το θέμα όμως είναι να απαντάς στα πραγματικά διλήμματα της ζωής και όχι να δημιουργείς ψεύτικα (διλήμματα). Στο ψευτοδίλημμα λοιπόν ανάπτυξη ή περιβάλλον μία είναι η απάντηση. Ανάπτυξη με πλήρη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος. Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι για να έχουμε περιβάλλον δεν θα έχουμε ανάπτυξη. Εμείς, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, δεκαετίες τώρα στηρίξαμε και στηρίζουμε την συνεχή ανάπτυξη των διυλιστηρίων και τις επενδύσεις που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος. Πάντα φροντίζαμε και επιθυμούμε να έχουμε ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία. Ποτέ δεν ήμασταν απέναντι. Είμαστε από την ίδια πλευρά. Δεν «ποινικοποιήσαμε ποτέ κανέναν». Είμαστε γείτονες ζούμε μαζί. Η νέα επένδυση εκσυγχρονισμού του διυλιστηρίου στις ΒΒΕ σημαίνει αυστηρότερη προστασία του περιβάλλοντος, σημαίνει αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, των εργαζομένων, των πολιτών, σημαίνει καλύτερη εκπαίδευση και καλύτερη εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού. Σημαίνει επίσης διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΕΛΠΕ. Σημαίνει σύγχρονη πολιτική ενέργειας, απόλυτα συνδυασμένη με την πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος. Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε. Ασφάλεια για τους εργαζόμενους, ασφάλεια για την περιοχή. Εμείς πιστεύουμε στο ρόλο των δημοσίων επιχειρήσεων στον τομέα της ενέργειας. Για μας, η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αποτελεί στοιχείο της οικονομικής εξέλιξης. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθούν καθαρές απαντήσεις σε όσους έχουν επιφυλάξεις για τη μελλοντική επένδυση, αλλά με τρόπο συγκεκριμένο, να δοθούν απαντήσεις στους φόβους ότι πρόκειται περί επέκτασης. Εμείς δεν συμφωνούμε στην επέκταση, για παράδειγμα. Θέλουμε να παραμείνει εντός των ορίων που έχει η ΕΛΠΕ και μπορεί να εκσυγχρονιστεί σε αυτά τα όρια. Η κοινωνία μας, η ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία, έχει ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις. Αυτές τις απαιτήσεις οφείλουμε να τις σεβαστούμε. Και θα τις σεβαστούμε όταν κάνουμε τις αναγκαίες επενδύσεις στα διυλιστήριά μας, όταν παίρνουμε τα μέτρα μας χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και προστατεύοντας το περιβάλλον. Ανάπτυξη και περιβάλλον είναι δύο έννοιες, δύο ζητήματα που πρέπει να πηγαίνουν μαζί.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

01/09/2008

1η Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, οι

Συμπληρώνονται σήμερα 16 χρόνια από το τραγικό ατύχημα της ΠΕΤΡΟΛΑ, ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά ατυχήματα στη χώρα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 συναδέλφων μας και τον τραυματισμό άλλων 24. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια μαύρη σελίδα της ιστορίας των διυλιστηρίων της πατρίδας μας. Σήμερα μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουμε να έχουμε δυστυχώς ένα απαρχαιωμένο διυλιστήριο, ξεπερασμένης τεχνολογίας, με σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση, με καταπονημένο προσωπικό από τις χρόνιες ελλείψεις καθώς και την απουσία 5ης βάρδιας. Απαιτούμε και παλεύουμε για εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων μας, για σωστή συντήρηση των συγκροτημάτων για να μην ζήσουμε πάλι την 1η Σεπτέμβρη. Οι σημερινές διοικήσεις των ΕΛΠΕ, που δεν γνωρίζουν πώς να κάνουν επενδύσεις και ανάπτυξη, πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι τα κέρδη έρχονται μέσα από τις επενδύσεις και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, την σωστή συντήρησή του, και με το αναγκαίο προσωπικό. Τα συνεχή 12ωρα και η καταπολέμηση οδηγούν σε ανασφαλείς καταστάσεις και σε « μαύρες σελίδες ». Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ δεν θέλουν να ζήσουν ξανά την 1η Σεπτέμβρη. Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ τιμώντας τα θύματα της ημέρας αυτής θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στις πολιτικές αυτές.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

ΠΑΣΚΕ ΕΛ.ΠΕ.

14/01/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ΕΣΣΕ 2009, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ επιθυμεί να ξεκαθαρίσει την θέση και την στάση της απέναντι στην Διοίκηση… … … 5. Κύριε Χριστοδούλου, θα χρησιμοποιήσετε στις διαπραγματεύσεις την προσφιλή σας τακτική για την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης του έργου εκσυγχρονισμού των ΒΕΕ; Το έργο αυτό έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει, έτσι ώστε να αποφύγουμε τον διπλασιασμό του κόστους της όλης επένδυσης. Η επένδυση των ΒΕΕ οφείλει να γίνει άμεσα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με όρους διαφάνειας…

ΠΑΣΚΕ ΕΛ.ΠΕ


2 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Βέβαια κατά την πάγια τακτική του ΠΑΣΟΚ, (είμαστε εδώ για όλους και για όλα), άλλα λέει η ΠΑΣΚΕ στους εργαζόμενους, άλλα ο Παπουτσής όταν επισκέπτεται τις ΒΕΑ, άλλα ο Πάγκαλος στους κατοίκους του Θριασίου και άλλα οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή με τις επερωτήσεις τους…
Ας συνεννοηθούν επιτέλους, δε γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος !
Θα τους πάρουν στο ψιλό…

ΑΠ: 12408/14.01.09

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

ΘΕΜΑ: Η επέκταση των ΕΛ.ΠΕ στην Ελευσίνα απαξιώνει τις εγκαταστάσεις του γειτονικού εργοστασίου πυρομαχικών των ΕΑΣ και δημιουργεί κινδύνους ατυχήματος.

Με την υπ’ αριθμ. 146393/3.6.2008 Κ.Υ.Α εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της επέκτασης του υφιστάμενου διυλιστηρίου της Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΒΕΕ και με την υπ’ αριθμ. Δ3/Α15024/24.7.2008 κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων έργων, Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών, χορηγήθηκε στα ΕΛ.ΠΕ άδεια επέκτασης των εγκαταστάσεών τους στον περίγυρο του εργοστασίου πυρομαχικών των ΕΑΣ στην Ελευσίνα. Υπόψη ότι την Κ.Υ.Α. δεν υπογράφει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Το εργοστάσιο των ΕΑΣ Ελευσίνας είναι το μόνο που διαθέτει άδεια λειτουργίας για γόμωση-συναρμολόγηση πυρομαχικών. Οι δραστηριότητες του εργοστασίου των ΕΑΣ δεν μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα εργοστάσια στρατιωτικού υλικού. Μάλιστα αναμένεται στο χώρο του εργοστασίου η κατασκευή των πυρομαχικών 120 χιλ. των αρμάτων Leopard.
Η επέκταση αυτή δημιουργεί ζήτημα παύσης της λειτουργίας του εργοστασίου πυρομαχικών γιατί οι εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων θα πλησιάσουν σε απόσταση 75 μ. από την περίφραξη του εργοστασίου των ΕΑΣ ενώ για λόγους ασφαλείας πρέπει να είναι σε απόσταση 729 μ. περίπου.
Η διοίκηση των ΕΑΣ ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ για χρηματοδότηση μετεγκατάστασης του εργοστασίου από την Ελευσίνα στα Δερβενοχώρια με 25 εκατ. ευρώ, με αντάλλαγμα την μη παρεμπόδιση της επένδυσης των ΕΛ.ΠΕ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Έχετε λάβει υπόψη σας ότι με την επέκταση των διυλιστηρίων θα περιοριστούν οι δραστηριότητες του εργοστασίου πυρομαχικών ή ακόμη μπορεί να γίνει απαγορευτική η υλοποίηση νέων προγραμμάτων, όπως τα πυρομαχικά αρμάτων;
2. Έχετε λάβει υπόψη σας τους κινδύνους σε περίπτωση ατυχήματος από την στενή πλέον γειτνίαση του διυλιστηρίου με το εργοστάσιο πυρομαχικών ;
3. Είσαστε ενήμερος για τις διαπραγματεύσεις της διοίκησης των ΕΑΣ με τα ΕΛ.ΠΕ και αν ναι γιατί γίνονται χωρίς σχέδιο, μελέτες και χωρίς έγκριση του Δ.Σ. της εταιρείας;
4. Έχετε λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της συνέχισης της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου των ΕΑΣ Ελευσίνας είτε στον υπάρχοντα χώρο είτε σε άλλο;
5. Γιατί δεν υπογράφεται την Κ.Υ.Α. αν και εποπτεύεται των Ε.Α.Σ. ;
6. Έχετε εξετάσει τις επιπτώσεις από την έλλειψη συνολικού σχεδίου για τη βιωσιμότητα της Αμυντικής Βιομηχανίας;

Αθήνα 14.01.09

Οι ερωτώντες Βουλευτές:

Παπανδρέου Βάσω
Οικονόμου Βασίλης
Αθανασιάδης Αλέξανδρος
Καρχιμάκης Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ το θέλει το έργο, αλλά δυσκολεύεται λίγο, γιατί δεν γίνεται επί των ημερών του, αλλά επί των ημερών της Ν.Δ.