Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Συντριβή του ετερόκλητου μετώπου ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στα ΕΛΠΕ !




Κάτι αλλάζει γύρω μας !


Οι εργαζόμενοι αποδοκίμασαν για άλλη μια φορά τους εκπροσώπους των κομματικών μαγειρείων και τα παραμάγαζά τους !


Ουρά της ΠΑΣΚΕ η ΔΑΚΕ στα ΕΛΠΕ ! ! !


Τα αποτελέσματα των εκλογών για τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό:


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΝΑΙ 63% ΟΧΙ 37%


ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ


ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Εγγεγραμμένοι: 1180

Ψήφισαν: 852

Έγκυρα: 851

Άκυρα: 01

ΝΑΙ: 458

ΟΧΙ: 375

ΛΕΥΚΑ: 18


ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Εγγεγραμμένοι: 1180

Ψήφισαν: 852

Έγκυρα: 852

Άκυρα:

ΝΑΙ: 475

ΟΧΙ: 356

ΛΕΥΚΑ: 21


ΕΛΕΥΣΙΝΑ


ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Εγγεγραμμένοι: 433

Ψήφισαν: 330

Έγκυρα: 321

Άκυρα: 03

ΝΑΙ: 178

ΟΧΙ: 143

ΛΕΥΚΑ: 06


ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Εγγεγραμμένοι: 433

Ψήφισαν: 330

Έγκυρα: 321

Άκυρα: 03

ΝΑΙ: 184

ΟΧΙ: 137

ΛΕΥΚΑ: 06


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Εγγεγραμμένοι: 465

Ψήφισαν: 389

Έγκυρα: 387

Άκυρα: 02

ΝΑΙ: 331

ΟΧΙ: 50

ΛΕΥΚΑ: 06


ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Εγγεγραμμένοι: 465

Ψήφισαν: 389

Έγκυρα: 387

Άκυρα: 02

ΝΑΙ: 334

ΟΧΙ: 46

ΛΕΥΚΑ: 07


ΚΑΒΑΛΑ


ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Εγγεγραμμένοι: 22

Ψήφισαν: 18

Έγκυρα: 18

Άκυρα:

ΝΑΙ: 08

ΟΧΙ: 08

ΛΕΥΚΑ: 02


ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Εγγεγραμμένοι: 22

Ψήφισαν: 18

Έγκυρα: 18

Άκυρα:

ΝΑΙ: 10

ΟΧΙ: 05

ΛΕΥΚΑ: 03



CRAZY HORSES ! ! ! !




4 σχόλια:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά;
Τους στείλατε για... ραδίκια;
Ή να βλέπουν ανάποδα τα ραδίκια;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008


Στον Ασπρόπυργο σήμερα Παρασκευή 30/01/08 και ώρα …21:15… στα γραφεία του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνήλθαν τα μέλη της Κ.ΕΦ.ΕΠ. α) Δεσύλλας Γιώργος β) Ντόκας Παύλος γ) Κατσακούλας Πέτρος δ) Ευθυμίου Νίκος ε) Καραμουσάς Δημήτρης και στ) Μαγουλάς Θέμης για τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την έγκριση του Διοικητικού & Οικονομικού Απολογισμού για το 2008.
Οι ψηφοφορίες διεξήχθησαν σε τέσσερα εκλογικά τμήματα από τις εκλεγμένες Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές: Ασπροπύργου (Εγκαταστάσεις ΒΕΑ), Θεσσαλονίκης (Εγκαταστάσεις ΒΕΘ), Ελευσίνας (Εγκαταστάσεις ΒΕΕ) και Καβάλας, την Πέμπτη 29/01/09 και την Παρασκευή 30/01/09 με ευθύνη των Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών.
Η Κ.ΕΦ.ΕΠ. αφού συγκέντρωσε τα αποτελέσματα που εστάλησαν από τις Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα που είναι τα ακόλουθα :
Εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις: ......2091........

Α.ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ψήφισαν ........1589.........
Έγκυρα .........1577.......
Άκυρα .............06......
Λευκά ......... .....32.......

ΝΑΙ 975
ΟΧΙ 576
ΛΕΥΚΑ 32
ΑΚΥΡΑ 06


Β.ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ψήφισαν ...........1589....
Έγκυρα ............1578....
Άκυρα .................05...
Λευκά ..................37.....

ΝΑΙ 1003
ΟΧΙ 544
ΛΕΥΚΑ 37
ΑΚΥΡΑ 05

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΕΠ

ΔΕΣΥΛΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΝΤΟΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΘΕΜΗΣ
ΚΑΡΑΜΟΥΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΚΕ
04/02/2009
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες λόγων και έργων, διαφόρων συνδικαλιστικών παρατάξεων, που είχαν να κάνουν με την τότε επερχομένη εκλογική διαδικασία της ψήφισης-έγκρισης του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού της παρούσης διοίκησης του Σωματείου μας. Η ΕΛΚΕ, πάντα με την σύμφωνη όσο και ομόφωνη γνώμη όλων των μελών και φίλων που την αποτελούν, επέλεξε να περιμένει την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας και αφουγκραζόμενη την ετυμηγορία των συναδέλφων, να τοποθετηθεί. Ηλθε λοιπόν η ώρα της αποτίμησης και εκτίμησης του αποτελέσματος, το οποίο και κρίνουμε ως τη βούληση του κάθε απλού εργαζόμενου στα Ελληνικά Πετρέλαια και ως τέτοια και μόνο την εκλαμβάνουμε, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία αν και ήταν η πρώτη φορά που ακολουθήθηκε μια τέτοια διαδικασία..

Με ειλικρινή διάθεση, καθαρή και τίμια θέση, εμείς ως ΕΛΚΕ, ως κίνηση εκπορευόμενη και συμπορευόμενη ΑΠΟ και ΜΕ τα συμφέροντα του κάθε απλού εργαζόμενου στα Ελληνικά Πετρέλαια, δεν έχουμε παρά να κρίνουμε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας ως εντυπωσιακό. Ουδέποτε μια ψήφιση-έγκριση οικονομικού-διοικητικού απολογισμού, είχε πάρει το χαρακτήρα δημοψηφίσματος, αλλά φυσικά αυτό δεν αποτέλεσε δική μας επιλογή. Αυτό ήταν επιλογή άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων οι οποίες προφανώς αποσκοπούσαν στη δημιουργία κλίματος κρίσης και αποσταθεροποίησης της παρούσης αντιπροσωπευτικής διοίκησης του ΠΣΕΕΠ, η επιλογή όμως αυτή τελικά και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν τις δικαίωσε. Και πως θα μπορούσε άλλωστε.

Στον ένα χρόνο που η ΕΛΚΕ συμμετείχε ενεργά στη διοίκηση του Σωματείου μας, συνεργάστηκε αρμονικά, αγωνίστηκε δυναμικά, έδωσε καθαρό στίγμα και ψυχή. Δεν βρέθηκε ποτέ στο δίλλημα να επιλέξει λύσεις εύκολες, ούτε μπήκε ποτέ στη διαδικασία να λειτουργήσει με τις γνωστές μικροπολιτικές σκοπιμότητες του πρόσφατου παρελθόντος, παρά προσπάθησε να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για δίκαιη και ισομερή εκπροσώπηση του κάθε συναδέλφου, από όπου κι αν αυτός ιδεολογικά προερχόταν. Ήμασταν σίγουροι πως το ένστικτο του εργαζομένου δεν θα λάθευε. Πως τα αντανακλαστικά του θα λειτουργούσαν ως προς τη σωστή κατεύθυνση και φυσικά, όπως και μοιραία για κάποιους, για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε.

Αντιλαμβανόμαστε πως η έλλειψη ψυχραιμίας, η υπέρμετρη αλαζονεία και η εκ των ανωτέρω αφόρητη πίεση είναι κακοί σύμβουλοι. Παρ’ όλα αυτά όμως και πάλι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το γιατί για κάποιους η άσκηση εξουσίας αποτελεί μονόδρομο. Γιατί να μην μπορούν να λειτουργήσουν ως αρωγοί τίμιων και ειλικρινών προθέσεων, παρά μόνο αν ηγούνται αυτοί. Δεν είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως η λασπολογία, η λοιδορία και η συκοφαντία, οδηγούν σε απαξίωση θεσμών και αξιών που θα έπρεπε να υπηρετούν. Οι καιροί αλλάζουν και εξελίσσονται μα αυτοί επιμένουν να ελίσσονται. Δικαίωμα τους φυσικά, μα και δικό μας δικαίωμα επίσης είναι να διαφυλάξουμε όλα αυτά που με τόσο κόπο και αγώνα, ως εργαζόμενοι κερδίσαμε.

Γιατί κερδίσαμε Συνάδελφοι. Στον ένα αυτό χρόνο κερδίσαμε σε αξιοπρέπεια. Αποδεσμεύσαμε τον εργαζόμενο από την κομματική ομηρία. Του δώσαμε το δικαίωμα να διεκδικήσει, να αγωνιστεί, να οραματιστεί. Του δώσαμε την ευκαιρία να συμμετέχει, να αποφασίζει και να κρίνει. Του θυμίσαμε την υποχρέωση να αποβάλλει κάθε τι μικρό, ταπεινό, αναχρονιστικό και να αναβαθμίσει το μέχρι πρότινος καταρρακωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, σε ισχυρή, δυναμική και συμπαγή πλειοψηφία. Στο στείρο, πρόσφατο παρελθόν, δεν υπάρχει ανατροπή. Η ανατροπή είναι μπροστά, εκεί που πάντα η ΕΛΚΕ θα κοιτάζει. Εκεί που πάντα θα αγωνίζεται, εκεί που πάντα θα προσβλέπει.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
05/02/09

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Η διαδικασία επικύρωσης του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού του ΠΣΕΕΠ ολοκληρώθηκε με τα γνωστά αποτελέσματα .
Το μήνυμα προς όλους εκείνους που λυσσαλέα προσπάθησαν να τορπιλίσουν τις διαδικασίες , να παραπλανήσουν το προσωπικό , να διχάσουν τους εργαζόμενους στρέφοντας μερίδα κάποιων εναντίων των υπολοίπων , ήλθε μέσα από τις κάλπες σαφές και ξεκάθαρο .
Η γνωστή πλέον σε όλους "συνδικαλιστική σύμπραξη" των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚ , οι οποίες αντί να συνδράμουν με την αναλογική τους παρουσία στο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ , έχει επιδοθεί σε μια εξευτελιστική και ανεύθυνη αντιπολίτευση που άγγιξε τα όρια της γελοιότητας .
Το 35% που κατάφεραν με τόσο κόπο να συγκεντρώσουν, κινητοποιώντας θεούς και δαίμονες είναι ποσοστό που δεν τους τιμά ούτε αυτούς ούτε τις παρατάξεις που εκπροσωπούν .
Βέβαια πως καταφέρνουν, αυτές οι δυο παρατάξεις , πολιτικά αντίθετες και συμφωνούν σε όλα τα θέματα είναι απορίας άξιο !
Ή μήπως κάποιοι διαφωνούν αλλά απλά "σύρονται" να συμφωνήσουν και για ποιούς λόγους ?
Η Νέα Δημοκρατική Συνδικαλιστική Κίνηση όλο αυτό το διάστημα επέλεξε την στάση της σιωπής αρνούμενη να ακολουθήσει τις υποτιθέμενες ΄΄μεγάλες΄΄ παρατάξεις .
Άφησε τους συναδέλφους να κρίνουν και δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά .
Το "όχι" που ακούστηκε σε όλον τον Όμιλο στον συνδικαλισμό του τσιμπουκιού και του ύφους των 100 καρδιναλίων είναι ηχηρό σαν χαστούκι .
Σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε . Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας .

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ