Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Αποκαλύφθηκε η πέτρα στην Μονή Βουλκάνου!!!


Επισκεφθήκαμε σήμερα το πρωί, λίγες μέρες πριν το δεκαπενταύγουστο που εορτάζει, το Μοναστήρι του Βουλκάνου. Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Βουλκάνου στο όρος Ιθώμη της Μεσσηνίας βαίνουν προς το τέλος τους. Είναι εμφανής η πρόοδος των εργασιών σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους από την περσινή μας επίσκεψη. Η πέτρα που ήταν κρυμμένη όλα αυτά τα χρόνια κάτω από τους σοβάδες, αποκαλύφθηκε. Το Μοναστήρι δείχνει πιο όμορφο και ανάλαφρο από ποτέ και ο επισκέπτης δεν αισθάνεται αυτό το ψυχοπλάκωμα των προηγούμενων ετών. Με την ολοκλήρωση των έργων, τον ευπρεπισμό των εσωτερικών χώρων και την ευταξία που θα ακολουθήσει θα είναι μια πνευματική όαση για όσους έχουν αφιερώσει εδώ τη ζωή τους ψυχή τε και σώματι, αλλά και για τους χιλιάδες των επισκεπτών που συρρέουν από όλα τα μέρη της πατρίδας μας.
Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνουν τα Θυρανοίξια στους Ναούς της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ανδρομονάστηρο και στο Νιόκαστρο της Πύλου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα γίνουν τα Θυρανοίξια της Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Ανδρομονάστηρο) και το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 10 το πρωί θα γίνουν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου. Πρόκειται για δυο εξαιρετικά Εκκλησιαστικά Μνημεία της Μεσσηνίας που αξίζει να επισκεφθείτε.
Ευχόμαστε σύντομα με τη Βοήθεια της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας να γίνει και η τελετή των Εγκαινίων στην Ιερά Μονή Βουλκάνου!

Περισσότερες φωτογραφίες από την πρόοδο των εργασιών εδώ!       
Δεν υπάρχουν σχόλια: